STABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEME

Youtuberlar İçin En İyi Kamera ve Ekipmanlar: DJI’ın OSMO’ları İle Tanışın!

2kviews

Youtube üzerinden para kazanmak, başarılı olmak için teknik ekipman ve teknoloji içerik kalitesini ve takipçi sayısını arttırıyor.

Teknolojinin kölesi değil efendisi olmak gerek. Vlogger olmak oldukça yaygın bir meslek olarak karşımıza çıkarken, değişen yayın ağının getirdiği yeniliklerin de en başında geliyor. 60’ların sonunda “Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak” diye öngörüde bulunan Amerikalı ressam ve film yapımcısı Andy Warhol, bu tahmininde pek de yanılmadı. Scorp, Youtube, Snapchat ve Instagram derken kendimizi büyük bir sahnenin tam ortasında bulduğumuz bu dijital çağda bu işi hakkıyla yapmak için neler gerekiyor bilmekte fayda var.

DJI OSMO+ ile 4K/30fps kalitesinde video, 1080p/100fps kalitesinde kayıt yapabilirsiniz.

(Canlı yayın yaparken veya bir video çekerken DJI Osmo+ gimbalı ne yöne, ne kadar sallarsanız sallayın kameranız düz kalır)

DJI’ın lens ve gimbal teknolojisinde kendini geliştirmesinin ardından dronelarının yanı sıra ön plana çıkan harika bir OSMO’su da var. DJI OSMO+ gimbal üzerine entegre edilmiş 3.5x optik zoom‘un ardından 2x kayıpsız dijital zoom yapabilen bir kameraya sahip. Canlı yayın yaparken veya bir video çekerken DJI OSMO+ gimbalı ne yöne, ne kadar sallarsanız sallayın kameranız düz kalır. DJI OSMO+ ile 4K/30fps kalitesinde video, 1080p/100fps kalitesinde kayıt yapabilirsiniz. 3 eksenli gimbal kamera sabitleme sisteminin üzerinde Zenmuse X3 var. Bu başarılı ürünün aksesuarları da oldukça ince detaylara sahip.

(Osmo+ özellikle vloggerlar ve el ile rahat çekimler yapmak isteyen kişiler için üretilmiş 4K kayıt yapabilen 3 axisli bir gimbalı da mevcut)

OSMO Mobile; vloggeryoutuberlar için bu ürün biçilmiş kaftan.

Ayrıca DJI, elinizde halihazırda fotoğraf ve video çekimlerinden memnun olduğunuz bir akıllı telefonunuz varsa da bir teklif ile geliyor. OSMO Mobile; vloggeryoutuberlar için bu ürün biçilmiş kaftan. “Youtuber 101” sayılabilecek bir ürün olan DJI OSMO Mobile ile kaliteli video içeriği üretmek oldukça keyifli ve kolay. DJI GO uygulamasında yer alan Active Track sizi koltuğa yapışmaktan kurtarıyor ve kendinizi ifade etmeniz için vücut dilinizi kullanabileceğiniz bir alan içerisinde takip ediyor. DJI GO uygulaması üzerinden direkt olarak YouTube veya Facebook‘tan canlı yayın yapabiliyorsunuz. DJI OSMO+ ile kullanıma sunulan Z-Axis‘e de göz atmanızda fayda var. Z-Axis, ani hareketlerinizde; özellikle koşma ve yürüme anında zaman zaman görüntülerde oluşan dikey sarsıntıları ortadan kaldırıyor.

Digitalage‘e youtube videolarında başarılı olmanın püf noktolarını yazan ünlü Youtuber Timur Akkurt; “Kamera çok önemli, sonuçta video içerik üretiyorsunuz, çektikleriniz güzel ve kaliteli gözükmeli. Dijital yayıncılıkta eskiden görüntünün mükemmel olması gerekmiyordu. Doğal ve anı yakalamak ilk sıradaydı. Artık öyle değil. İzleyiciler çekimlerin kaliteli olmasını istiyor” diyor ve ekliyor, “Diğer önemli konu ise ses. Zira çekimleriniz mükemmel olabilir ancak sizin sesiniz, ortamın sesi kötüyse, çok net söyleyeyim o video izlenmez. Yeni yayıncılık sisteminde sürekli ekrana bakmak yok. Genellikle, video açılır yan sekmeye geçilir, video ses olarak dinlenir, ilginizi çeken bir şey olduğu zaman tekrar video sekmesine geçilir. Bu konuyu önemsemenizi öneririm. İçerik üretirken bu göz ardı edilmemeli” diyor.

DJI OSMO’yu kullanmaktan keyif aldığını belirten Akkurt “Bununla sokaklarda dolaşabiliyorum, koşturabiliyorum. Görüntü sabitleme sistemi sayesinde Hollywood filmlerinde olduğu gibi sokak çekimleri yapabiliyorum. Üstelik üzerindeki kontrol sayesinde yürürken solumda sağımda, aşağıda yukarıda bir şey varsa direk o yöne dönmesini sağlayabildiğim için çekimleri haddinden fazla pratik hale getiriyor. Şunu söylemeliyim, biraz alıştıktan sonra OSMO’dan performans alabiliyorsunuz. Yani idman yapmanız şart” diye belirtiyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x