Herelink, altı programlanabilir düğme ve bir donanım tekerleği ile donatılmıştır. Bunlar, hava ucunun ikili sbus konektöründen sbus kanal çıkışlarını kontrol etmek ve Mavlink komutlarını Solex TX veya QGC aracılığıyla otopilot’a göndermek için yapılandırılabilir.


Otopilot Modu Seçimi – Önemli

Otopilot modu seçimi sbus kanallarına programlanmamalıdır. Mod seçimi, sinyal kaybı veya sistemin yeniden başlatılması durumunda öngörülebilir davranışı sağlamak için Solet TX veya QGC içindeki Mavlink komutlarına yapılandırılmalıdır.

Önemli Not: Ardupilot, Sbus kanal 5’i varsayılan olarak mod seçimine ayarlar, bu FLTMODE_CH: 0’a ayarlanarak buradaki bağlantı ile devre dışı bırakılmalıdır.


Sbus Çıkışları

Herelink ayarları uygulaması, hava ünitesindeki sbus çıkışlarını kontrol etmek için A,B,C,D,Kam ve HW Wheel düğmelerini programlamanıza izin verir, Herelink, bus 1 ve bus 2’de çift bağımsız sbus çıkışına sahiptir. Düğmeler kanal 5’te yapılandırılabilir. – Otobüs 1’de 16 ve otobüs 2’de 1-16 kanallar.
Bus 1’deki 1-4 arasındaki kanallar RC kontrolü için ayrılmıştır.
Geçiş ve Çoklu modlarında uzun basma ve kısa basma eylemleriyle her düğme 3 moddan birinde programlanabilir.

Mevcut Düğme Modları

  • Toggle = Kısa veya uzun basma seçeneği ile iki pwm değeri arasında çıkış mandalları.
  • Momenty = Basıldığında ve basılı tutulduğunda çıkış aktif değere değişir, bırakıldığında varsayılana döner.
  • Multi = Kanalın ön ayarlı pwm değerine gitmesi için komut gönderir. Kanal çıkışlarının değerler aralığında olmasına izin vermek için çoklu düğmeler hem kısa hem de uzun basışta ve çoklu düğme konfigürasyonlarında istiflenebilir.

Modu seçmek için Toggle için T’ye, Momantry için M’ye basın, ne T ne de M seçilmediğinde düğme Çoklu moddadır.


Profiller

Herelink Sbus Düğmeleri, birden çok düğme profilini kaydetmenize olanak tanır. Bu, Herelink’i farklı uygulamalar için birden çok konfigürasyona sahip olacak şekilde ayarlayabileceğiniz anlamına gelir.


Sbus Tuş Yapılandırması

Düğmeler Ekranına Genel Bakış

Yapılandırmak için

  • Uygulama Başlatıcı’dan bildirim çekmecesini yukarıdan aşağı kaydırın ve Herelink Setting’i seçin. Düğmeler ekranı için sola kaydırın. Burada sbus için buton konfigürasyon seçeneklerini bulacaksınız.
  • ‘YENİ’yi tıklayın ve yeni profiliniz için ad yazın ve Tamam’a basın.
  • Açılır menüden yapılandırmak istediğiniz ilk düğmeyi seçin ve ardından ‘EKLE’yi tıklayın.
  • Harflere dokunarak istediğiniz düğme modunu seçin, örneğin: Değiştir, Anlık veya Çoklu için boş bırakın

Not: Çoklu mod düğmeleri ayarlanırken en az biri varsayılan olarak seçilmelidir, bu sistem önyüklemesinde varsayılan çıkış pwm’sini ayarlar.

  • Toggle & Momentary için varsayılan pwm ve aktif pwm değerlerini ayarlayın, bu değerler istenilen çıktıyı seçmek için sayı üzerinde sola ve sağa kaydırılarak seçilir.

İpucu: Aralığın en üstüne gitmek için geriye doğru ilerleyebilirsiniz, ayrıca “İttirme” de sayılar aralıkta daha hızlı kaydırılır.

  • Bir Çoklu mod düğmesi ayarlanıyorsa, istenen aktif pwm çıkışını ayarlayın.
  • sbus kanal çıkışını ve veri yolunu ayarlayın.
  • Yapılandırıldıktan sonra, ayarları saklamak için KAYDET’e tıklamalısınız.
  • Ardından, yukarıdaki işlemle daha fazla düğme eklemeye devam edin.
  • Bir düğme yapılandırmasını kaldırmak için, adın yanındaki çöp kutusu simgesini tıklamanız yeterlidir.

Çoklu Düğmeler

Çoklu düğme yapılandırması, bir sbus kanalında aşama çıkışlarını ayarlamak için diğer düğmelerin yanı sıra kısa ve uzun basma seçeneklerini ayarlamanıza izin verir, aşağıda bir kanalı 4 farklı pwm değerine değiştiren iki düğme örneği verilmiştir.
Çoklu mod butonlarını ayarlarken, her kanalda en az bir tane varsayılan değer olarak seçilmelidir, bu, sistemin açılışta varsayılan olarak varsayılan çıkış pwm’sini ayarlar.