HERE 2’yi güncelleme sorunlarının çoğu, güncelleme sürecini tam olarak takip etmemekle veya önyükleyiciyi güncelledikten sonra önyüklemeden önce yeterli zaman bırakmamakla ilgilidir, görülen bazı sorunlar şunlardır:

  • Here 2 SLCAN’de görünmüyor
  • Here 2 SLCAN’de bootloader adımı sonrası görünmüyor
  • LED’ler sabit yeşilde takılı

Here 2 üretici yazılımınızı güncellemede sorun yaşıyorsanız veya Here 2’niz SLCAN’da gösterilmiyorsa, aşağıdakileri kontrol edin:


CAN Bağlantı Noktasını Kontrol Edin

Intel Edison sürümü de dahil olmak üzere bazı erken standart taşıyıcı anakart modellerinde CAN bağlantı noktaları yanlış etiketlenmiş ve değiştirilmiştir, bu, CAN 1 ve CAN 2’nin SLCAN’da ters olarak görünmesine neden olabilir.


Güncel Mission Planner

Görev planlayıcının en son sürümünü kullandığınızdan emin olun, bunu https://firmware.ardupilot.org/Tools/MissionPlanner/ adresinden indirebilirsiniz.
Şu anda Here 2’yi gösteren SLCAN ile ilgili sorun yaşıyorsanız, Mission Planner’ın Beta sürümlerini kullanmayı deneyin, bunu yardım sayfasından indirebilirsiniz.


ArduPilot

Here 2 GPS’inizi güncellemeye çalışırken, Küpünüzde Ardupilot’un en son sürümlerine sahip olmalısınız, burada 2’yi SLCAN’da göstermek için sorun yaşıyorsanız, Küpünüzü güncellediğinizden emin olun.
Hala sorun yaşıyorsanız, Copter kullanıyorsanız, küpünüzü Plane veya Rover gibi farklı bir aracın en son sürümüne yükseltmeyi deneyin.

Boot Delay

Eğer yukarıdakiler yardımcı olamadıysa Ardupilot parametrelerinde açılış gecikmesini artırmayı deneyin:

BRD_BOOT_DELAY = 7000

Not: Güncelleme tamamlandıktan sonra bunu varsayılan değere döndürmelisiniz.


Sabit Yeşil LED’ler

Here 2’niz güncellemeden sonra sürekli yeşil yanıyorsa, muhtemelen bütün işlem tamamlanmamıştır, hem önyükleyiciyi hem de uygulamayı güncellemelisiniz, güncelleme talimatlara göre tam olarak tamamlanmalıdır.