Bilinmesi GerekenlerDJIDRONEHABERLER

DJI MAVİC 3

2.5kviews

DJI, Mavic serisine bir yenisini daha ekledi. Mavic 3, sinema kalitesinde çekimleri en yüksek hassasiyetle çekmeniz için size iki güçlü kamera sunan dinamik ve yeni bir drone. Hasselblad L2D-20c Kameranın doğal renkleri ve telefoto kameranın 28x Hybrid Zoom teknolojisi ile, seçtiğiniz her şeyi muhteşem ayrıntılarla çekebileceksiniz.

DJI Mavic 3 , OcuSync3.0+’dan ActiveTrack 5.0’a kadar size daha iyi görüntü ve daha istikrarlı bir uçuş sunan bir dizi yeni özellikle birlikte gelir. Ek depolama ve özellikler için DJI Mavic 3 Fly More Combo veya DJI Mavic 3 Cine Premium Combo tercih edin.  Mavic 3 hakkında bilmeniz gereken her şeyi gözden geçireceğiz. 



ÇİFT KAMERA SİSTEMİ

HASSELBLAD L2D-20C KAMERA

DJI Mavic 2 Pro’ya aşina iseniz, o zaman bir hava drone’unda bir Hasselblad kamerasının gücünü bilirsiniz. İkonik İsveçli kamera markası Hasselblad, DJI Mavic 3 için güçlü L2D-20c hava kamerasını üstün Hasselblad standartlarıyla özelleştirerek başka bir kamera yarattı.

 

4/3 inç CMOS Sensör

Hasselblad kamera, her zamankinden daha büyük bir görüntü sensörüyle geliyor. 4/3” CMOS görüntü sensörü, Mavic 3’e yalnızca daha yüksek çözünürlük ve dinamik aralık sağlamakla kalmaz, aynı zamanda düşük ışıklı ortamlarda gürültüyü daha etkili bir şekilde bastırır. Bu, ışığın düşük olduğu bir durumda olduğunuzda, görüntülerinizin temiz tutulacağı ve grensiz olacağı anlamına gelir.


12.8 Dinamik Aralığın Durakları

Bu daha geniş dinamik aralık, hem parlak noktalarda hem de gölgelerde size daha fazla ayrıntı vererek, görüntülerinizi profesyonel düzeyde kaliteyle birleştirir. Ayrıca, normalde kamera tarafından kaybolan zengin görsel bilgileri koruyarak ve fotoğraflarınıza daha fazla derinlik katarak, vurgular ve gölgeler arasında daha da doğal geçişlere izin verir.

 

Ayarlanabilir Diyafram

Yüksek düzeyde ışığın, düşük düzeyde ışığın olduğu veya ikisinin arasında bir yerde çekim yapmak istediğinizde Hasselblad kamera ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde ayarlayabilir. Fotoğraf çekmeyi seçtiğiniz aydınlatma koşulları ne olursa olsun hesaba katmak için açıklığı ayarlamanız yeterlidir.

Geniş 84° FOV

Yalnızca 12,5 gram ağırlığındaki 24 mm’ye eşdeğer otomatik odaklamalı lens, 84 derecelik ekstra geniş bir görüş alanına sahiptir. Bu, kristal netliğinde netlikle çekiminizde daha da fazla ayrıntı yakalamanıza olanak tanır.

Hasselblad Doğal Renk Çözümü

Onlarca yıllık fotoğraf deneyimi, Mavic 3’te standart olarak gelen Hasselblad Doğal Renk Çözümü’nün (HCNS) oluşturulmasına yol açmıştır. HCNS, Hasselblad kamerayla çekilen her fotoğrafın, çekilen canlı ve doğru doğal renkleri korumasını sağlar. İlk çekiminizin güzelliğini ve kesinliğini yeniden yaratmak için ön ayarlara ve hatta üretim sonrası düzenlemeye güvenmeniz gerekmeyecek.

Görüş Algılama Otomatik Odaklama (VDAF)

Mavic 3’teki Hasselblad kamera, mesafe verilerini kullanmak ve odaklama hızını optimize etmek için çoklu görüş sensörleriyle birlikte çalışan güçlü yeni VDAF teknolojisine sahiptir. VDAF teknolojisi işi sizin yerinize halledeceğinden, çekimler arasında odağı ayarlama konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

Piksel Düzeyinde Kalibrasyon

Hasselblad, tüm Hasselblad kameralarına uyguladıkları aynı katı standartları L2D-20c lense de uyguladı. Sensörün her pikseli, gömülü HNCS ile kalibre edilerek Mavic 3’ün, kötü şöhretli kameralarıyla aynı ikonik kalitede renk yakalaması sağlanır.

Doğru Renkler

Sensör, çekim sırasında elde ettiği RGB renk verilerini Hasselblad’ın benzersiz görüntü işleme algoritması ve renk işleme modu ile dönüştürür. Bu, herhangi bir sahnede mümkün olan en iyi doğal renkleri sunarak, gözlerinizden ekrana kadar size canlı ve doğru renkler verir.

Son İşleme Gerek Yok

Hasselblad, karmaşık işlem sonrası düzenleme ihtiyacına her zaman karşı olmuştur. HNCS, sensörlerin piksel seviyesinden başlayarak, dünyanın neresinde çekim yapıyor olursanız olun, doğal ve yüksek doğrulukta renklerin yakalanmasını sağlar.

 

Telefoto Kamera

Keşfet Modu, DJI Mavic 3 kamera sistemindeki ikinci kamerayı etkinleştirir. Ek bir ½” CMOS destekli telefoto zoom kamerası ile donatılmış bir telefoto kameradır. Bu kamera 12 megapiksel fotoğraflar çeker ve size 28x Hibrit Yakınlaştırmanın gücünü sunarak uzak sahneleri veya nesneleri yakınlaştırarak zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Herhangi bir öğeyi rahatsız etmemek için nesneleri çok uzaklardan kaydetmek için yakınlaştırma teknolojisini bile kullanabilirsiniz. 162 mm f/4.4 lens, telefoto kameranın havadan görüntülerinizi yeni ve benzersiz bir görünümle doldurmasını sağlar.



Profesyoneller için Video Özellikleri

● 5.1K Video Kaydı
● DCI 4K/120fps
● Apple ProRes 422 HQ (Yalnızca Sinema)
● 10-bit D-Log Renk Profili

DJI Mavic 3, fotoğraflardan daha fazlasını yakalar. Havadan videoları yüksek çözünürlüklerde ve kare hızlarında kaydetmek için profesyonel görüntüleme performansını kullanır. 10-bit D-Log renk profili, bir milyara kadar rengi yakalamasını sağlayarak size doğal renk geçişleri ve post prodüksiyonda artırılmış esneklik sağlar.

DJI Mavic 3 Cine, maksimum 3.772 Mbps veri hızıyla Apple ProRes 422 HQ kodlamayı destekler. Ayrıca profesyonel film çekme, düzenleme ve oluşturma işlemlerini daha da kolaylaştırmak için yerleşik 1 TB SSD ve 10 Gb/sn ışık hızında veri kablosunu destekler.

 
 
GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ
 

Çok Yönlü Engel Algılama

Mavic 3’ün gelişmiş güvenlik özellikleriyle, mükemmel çekimi yakalamaya odaklanarak daha fazla zaman harcayabilir ve drone için daha az endişe duyabilirsiniz. Drone üzerinde bulunan ve her yöne bakan geniş açılı görüş sensörleri ile Mavic 3, herhangi bir yöndeki engelleri hassas bir şekilde algılamak için yüksek performanslı bir görüş hesaplama motoru kullanır. Drone, yakındaki engelleri otomatik olarak algılayacak ve etraflarında güvenli uçuş yolları planlayacaktır.



Gelişmiş RTH

Eve Akıllı Dönüş, birçok DJI drone’unun drone’u başlangıç ​​noktasına geri çağırmanıza izin vermek için kullandığı bir güvenlik özelliğidir. DJI Mavic 3, başlangıç ​​noktasına en iyi rotayı otomatik olarak belirlemek ve eve güvenli bir şekilde otomatik olarak uçmak için Gelişmiş RTH ile birlikte gelir. İster kendiniz etkinleştirin, ister sinyal kaybıyla tetiklenmiş olsun, Advanced RTH drone’unuzu hızlı ve güvenli bir şekilde size geri getirecektir.

Gelişmiş Pilot Yardım Sistemi (APAS) 5.0

Engeller de sorunsuz ve kesintisiz kayıt için sorun teşkil edebilir. Bunu önlemek için Mavic 3, nesneleri her yönden algılar ve hızlı ve sorunsuz bir şekilde bunlardan kaçınır. Mavic 3’ü en karmaşık ortamlarda kazara temas veya kesintiye uğrama korkusu olmadan uçurabilirsiniz.



Uzatılmış Uçuş Süresi

Uçuş süresi ne kadar uzun olursa, o mükemmel çekimi aramak için uçmak için o kadar fazla esneklik gerekir. Mavic 3’ün 46 dakikalık uzatılmış uçuş süresi sayesinde, rota planlamadan kompozisyona kadar uçuşunuzun her adımını gerçekleştirebilirsiniz. Daha verimli bir tahrik sistemi ve büyük bir pil, Mavic 3’te bu kadar uzun bir uçuş süresi sağlar. Uçuşunuzun güvenliğini daha da artırmak için Mavic 2’den %50 daha yüksek rüzgar direncine sahiptir.

Uzun Menzilli İletim

DJI Mavic 3, uzatılmış uçuş süresi ile eşleştirmek için daha az video gecikmesi ile kararlı sinyalleri iletmek için 15 km’lik daha uzun bir iletim aralığı ile birlikte gelir. Mavic 3, size 15 km’lik düşük gecikmeli video iletim aralığı sunmak için yeni ve geliştirilmiş OcuSync 3.0+ iletim sistemini kullanır. Çevrenizdeki 15 kilometrelik alanı keşfederken, drone’yu yerin güvenliğinden rahatça uçurabileceğiniz için, atışınıza yaklaşmak için seyahat etme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

Görünür Pürüzsüzlüğe Sahip FHD Yüksek Kare Hızlı İletim

Mavic 3’ten önceki DJI dronlarının hiçbiri 1080p/60fps canlı yayın aktaramadı. Mavic 3 ile kamera görüntüsü, kameranın gerçekte kaydettiği şeye oldukça yakın özelliklerde görüntülenir. Bu, kaydedildiğini gördüğünüzün, son çekimin ne olacağı ile neredeyse aynı olduğu anlamına gelir. Ayrıca Mavic 3’ün kontrolünüze daha duyarlı olacağı anlamına gelir.



DJI Hücresel İletim Dongle

Hücresel dongle takıldığında uçuş güvenliği daha da artar. Bu, O3+ sinyallerinin binalar, tepeler, ağaçlar veya diğer yapılar tarafından engellenmesi durumunda Mavic 3’ün 4G ağlarına geçmesini sağlar. Uçuş sırasında, O3+ iletim sistemi, uçuşunuz boyunca sorunsuz bir çekim deneyimi sağlamak için ikisi arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yaparak 4G iletimi ile koordine olur.

Aşırı Hassas Konumlandırma Teknolojisi

DJI Mavic 3, o kadar yüksek hassasiyette konumlandırma ile gelir ki, uzun pozlama çekimlerinizin inanılmaz netlikle çıkacağından emin olabilirsiniz. Bu aynı zamanda Mavic 3 en yüksek kararlılıkla havada duracağı için daha da akıcı hızlandırılmış videolar kaydetmenizi sağlar.

Uzaktan kumanda

DJI RC-N1 uzaktan kumanda, çoğu yeni DJI uçağı tarafından kullanılır. Ancak DJI Mavic 3, dahili yüksek performanslı tablet ile tam entegre bir tasarıma sahip olan DJI RC Pro adlı isteğe bağlı bir aksesuara sahiptir. Bu 1000 nit ekran, aydınlatma koşullarından bağımsız olarak mükemmel görünürlük sağlar. OcuSync 3.0+ sistemi sayesinde RC Pro, 15 km’ye kadar düşük gecikmeli (120 ms) video iletim aralığına sahiptir.

OYUNCAKHOBİ SAYFAMIZI ZİYARET EDİNİZ.

 
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x