DJIDRONEHABERLERÜRÜN İNCELEMEYeni Ürün

DJI MİNİ 3 PRO İNCELEMESİ

5.3kviews

 

DJI Mini 3 Pro, Mini serisi için ciddi bir yükseltme ve şu anda satın alabileceğiniz en iyi kompakt drone. Daha büyük sensörü, yerleşik engellerden kaçınma ve akıllı uçuş modları ile daha büyük dronların performansını kompakt, kullanışlı bir pakette toplar; Mini 3 Pro yeni başlayanlar için uygun olsa da, fiyat etiketi onu daha ciddi ve ayrıcalıklı boyutlara taşıyor.

Artıları

  • Etkileyici düşük ışık performansı

  • Faydalı engellerden kaçınma

  • Kullanışlı otomatik uçuş modları

Eksileri

  • Önceki Mini modellerden daha pahalı

 

Küçük ve hafif DJI Mini 3 Pro, DJI’nin popüler Mini drone serisini yeni zirvelere taşıyor. Orijinal DJI Mavic Mini 2019’da geldi ve 2020’de diğer iyileştirmelerin yanı sıra video çözünürlüğünü 2,7K’dan 4K’ya yükselten Mini 2 izledi;  Ancak  250g altı Mini serisine gerçekten ‘vay’ faktörünü getiren Mini Pro 3’tür.

Mini 3 Pro’nun en etkileyici yanı, DJI’nin böylesine küçük bir drone’un içine üç yönlü bir engellerden kaçınma sistemini dahil etmeyi başarmış olmasıdır – ancak bu, önceki modele göre tek iyileştirme olmaktan çok uzaktır.

Yeni drone’nun sensörü daha büyük – artık 1/1.3-inç CMOS çip lensinin maksimum diyafram açıklığı parlak bir f/1.7’ye yükseltildi; video yetenekleri büyük ölçüde geliştirildi ve kamera 90 derece döndürülebilir, bu da hem yatay hem de dikey formatta fotoğraf ve video çekmenizi sağlar.

 

Yerde duran DJI Mini 3 Pro drone

İyileştirmelerin listesi uzayıp gidiyor ve bu gıpta edilen ‘Pro’ lakabını haklı çıkarıyor. Özetle, Mini 3 Pro ile elde edeceğiniz şey, DJI Mavic Air 2 gibi daha yüksek özellikli dronların özelliklerinin ve yeteneklerinin birçoğunun önemli ölçüde 250 gramın altındaki ağırlık kategorisinde kalan bir makinede olduğudur, bu da öyle olmadığı anlamına gelir.

Bu hoş geldiniz yeni özellikleri, bu drone’nun üç kitinin en pahalısında yer alan yeni DJI cihazı ile birlikte Mini 3 Pro’yu hava yaratıcıları için bir teklif hazırlayın. Yine de de büyük küçük’ün, DJI Mini 2 fiyatındaki büyük görünüyor. 

Tüm yeni özellikleri göz önünde bulundurduğunuzda bu beklenebilir, ancak bir zamanlar yeni başlayanlara hitap edecek kadar uygun fiyatlı olan bir drone şimdi daha yakın fiyatlandırılıyor. 

DJI Mini 3 Pro çıkış tarihi ve fiyatı

  • 669 $ / 639 £ / 989 AU $’dan bugün satın alınabilir.
  • Biri yeni RC Kontrolörlü olmak üzere üç kit seçeneği mevcuttur
  • Fly More Bundle, ekstra aksesuarlarla da mevcuttur.

Yerde duran DJI Mini 3 Pro drone

Tüm kitlerde bir Akıllı Uçuş Bataryası, iki takım pervane, bir tornavida, bir gimbal koruması ve şarj ve veri aktarımı için bir USB-C kablosu bulunur. Standart kit, denetleyiciyi akıllı telefonunuza bağlamak için kablolarla birlikte gelir, ancak bunlar doğal olarak diğer iki pakete dahil değildir.

Her zaman olduğu gibi, bir Fly More Kiti mevcuttur ve birlikte verilen aksesuarların ayrı fiyatlarıyla karşılaştırıldığında paranızın tam karşılığını sunar. Buna iki Akıllı Uçuş Pili, üç pilli bir Şarj Merkezi, iki set pervane ve bir Omuz Çantası dahildir. More Kit’in fiyatı 189 $ / 159 £ / 259 AU $’dır ve ek aksesuarlar ayrıca satın alınabilir. 

ABD ve Avustralya’da ayrıca 249 $ / 359 AU $’dan bir DJI Mini 3 Pro Fly More Kit Plus satın alınabilir; bu, 47 dakikalık daha uzun bir uçuş süresi için Intelligent Flight Battery Plus’ı içerir.

DJI Mini 3 Pro: Tasarım ve kontrolör

  • En pahalı pakette bulunan yeni DJI RC Akıllı Kontrol Cihazı
  • Tanıdık Mavic katlanır tasarım
  • Manzara ve portre formatında çekimler sunar

Katlanır tasarımı ve açık gri kaplamasıyla Mini 3 Pro, DJI Mavic ailesinin imzasını taşıyor. Ancak DJI Mini 2, diğer Mavic modelleri gibi şık, Lamborghini Countach-esque hatlarına sahipken, Mini 3 Pro kesinlikle daha yuvarlak.

Engel sensörlerinin ve yuvarlatılmış gimbal yuvalarının dahil edilmesi, bu daha kıvrımlı görünüme daha fazla katkıda bulunurken, ek tasarım iyileştirmeleri, daha aerodinamik hale getirilmiş pervane kollarını ve uçuş sürelerini artırmaya yardımcı olmak için Mini 2 tarafından kullanılanlardan daha büyük pervaneleri içerir. 

 

Yerde duran DJI Mini 3 Pro drone

Yerde duran DJI Mini 3 Pro drone

Yerde duran DJI Mini 3 Pro drone

Gimbal, kamerayı ve daha büyük 1/1.3 inç sensörünü desteklemeye yardımcı olan, gövdenin her iki tarafındaki drone’a takılır. Kolayca, bu kamera hem portre hem de yatay formatta fotoğraf ve video çekmek için 90 derece döndürebilir. TikTok ve Instagram Stories’in popülaritesi sayesinde şüphesiz sosyal medya içeriği oluşturmaya dahil edilmiş bir özellik, ancak her türden fotoğrafçı için son derece kullanışlı bir özellik.

DJI MİNİ 3 PRO’NUN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Sensör: 12.1MP 1/1.3in CMOS
Video/maks kare hızı: 4K/60p, 2.7K/60p, 1080/120p
Maks bit hızı: 150Mbps
Stabilizasyon: 3 eksenli yalpalama
İletim: Ocusync 3
Maks ağırlık süresi: 34 dakika : 249 gr
Boyutlar (katlanmış): 145 x 90 x 62 mm
Boyutlar (katlanmamış): 171 x 245 x 62 mm

Kontrolörler açısından standart kit , Mavic 3, Air 2S ve Mini 2 ile aldığınız aynı kontrolör olan DJI RC-N1 ile birlikte gelir. RC-N1’deki önemli ancak daha pahalı bir yükseltme, bu inceleme için kullandığımız yeni DJI RC Akıllı Kontrol Cihazıdır.

700 nit parlaklığa sahip geniş, net 5,5 inç dokunmatik ekran sunar ve 390 g ağırlığındadır. Bu, bir RC-N1 Kontrol Cihazı ve bir akıllı telefonun kombinasyonundan yalnızca yaklaşık 5 g daha fazladır ve uçmaya başlamak için yalnızca parmak uçlarını vidalamanız gerektiğinden daha hızlı bir kurulum sunar.

DJI Mini 3 Pro: Özellikler ve uçuş

  • Üç yönlü engel algılama
  • Konu izleme yetkileri
  • Mini 2’den artırılmış pil ömrü

Uçuş söz konusu olduğunda, Mini 3 Pro, çoğu tüketici ve üretici modelinde bir DJI temeli olan Cine, Normal ve Sport olmak üzere üç mod sunar.

Maksimum 13.4mph hız sunan Cine, daha akıcı sinematik video çekimi için daha az hassas kontrollerle daha yavaş bir uçuş hızı sağlar. 22,3mph maksimum hıza sahip Normal mod, en yaygın kullanılan moddur, Sport ise en hızlı moddur ve drone, çarpışmadan kaçınma kapalı olmasına rağmen 35.7mph’ye ulaşabilir.

Küçük boyutuna ve hafif yapısına rağmen Mini 3 Pro, 24mph’nin hemen altında bir rüzgar hızı direncine sahiptir ve özellikle daha güçlü Sport modunda uçarken bu koşullarda oldukça iyi performans gösterir. Genel olarak, kontrollerin duyarlı olduğunu ve drone ile kontrolör arasındaki bağlantının güvenilir olduğunu gördük.

Mevcut bir serideki her yeni DJI drone ile pil ve uçuş performansında bir gelişme var gibi görünüyor ve Mini 3 Pro da bir istisna değil. Yeni 2,453mAh Akıllı Uçuş Bataryası sadece 80.5g ağırlığında ve 34 dakikaya kadar uçuş süresi sağladığı iddia ediliyor.

 

Yerde duran DJI Mini 3 Pro drone

Yerde duran DJI Mini 3 Pro drone
 

Yerde duran DJI Mini 3 Pro drone

Mini 3 Pro için 3.850 mAh Akıllı Akıllı Uçuş Bataryası da mevcuttur. Bu, resmi uçuş süresini 47 dakikaya çıkarır, ancak Mini 3 Pro’nun ağırlığını 250g’nin üzerine çıkararak çoğu bölgede bir sonraki ağırlık kategorisine taşır.

En önemli iyileştirme alanı, geniş açılı ileri geri ve aşağı bakan sensörler kullanan üç yönlü engellerden kaçınmanın eklenmesi olmalıdır. Bu, Advanced Pilot Assistance Systems 4.0 (APAS 4.0) ile birlikte, gerektiğinde kapatılabilen engellerden kaçınmayı sağlar. Ayrıca drone’u durduracak veya tespit edildiğinde bir engelin etrafından bağımsız olarak uçacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, Mini serisi için büyük bir sıçrama ve bazı kullanışlı otonom özelliklerin kapısını açıyor.

QuickShot’lar, kolaylıkla dinamik video çekmenizi sağlayan otomatik uçuş düzenleridir ve Mini 3 Pro’da artık ilk kez bir Mini serisi drone’da mevcutturlar. Daha da iyisi, artık size hareketli nesneleri takip etme, statik nesnelerin etrafında otonom olarak uçma veya drone’u manuel olarak uçururken bir nesneyi çerçevede tutma seçenekleri sunan FocusTrack Suite sayesinde konu takibi de var. Bu modların tümü iyi çalışır ve çok hoş karşılanan eklemelerdir.

DJI Mini 3 Pro: Görüntü ve video kalitesi

  • 1/1,3 inç sensör Mini 2’lerden daha büyük
  • 12.1MP ve 48MP ham ve JPEG seçenekleri
  • 4K/60p’ye kadar video çeker

48 MP fotoğraf çekebilen yeni 12.1 MP 1/1.3 inç sensör sayesinde, böyle küçük ve hafif bir drone için görüntü kalitesi inanılmaz derecede iyi. Fotoğraf çekerken, çoğu tüketici uçağı için tipik olan, çerçevenin kenarlarına doğru küçük bir netlik kaybı var ve yanal renk sapmaları yüksek kontrastlı nesne kenarları boyunca görülebilir, ancak bu önemli bir sorun değil.

 

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

 

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

 

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

 

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

 

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

 

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası



Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

Mini 3 Pro’nun ISO kullanımı şüphesiz mükemmel.

ISO 100’ün üzerindeki ayarların hiçbirinde, maksimum ISO 6400’e kadar, ham dosyalarda neredeyse hiç ek parazit görülmez. Doğal renk üretimi de korunur, bu da herhangi bir ISO ayarında güvenle çekim yapabileceğiniz anlamına gelir. Mini 3 Pro’nun kamerası, çift yerel ISO yakalama teknolojisini kullanıyor ve bu hareket kesinlikle işe yaradı. Bu ISO işleme, hızlı f/1.7 diyafram ile birleştiğinde Mini 3 Pro, düşük ışıkta bir güç merkezidir.

 

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

 

Bir drone ile fotoğraflanan bir dağ manzarası

Fotoğraf modunda, ham dosyaları ve JPEG’leri iki çözünürlükte yakalayabilirsiniz. Mini 3’ün 50 MP çözünürlüğe sahip olduğu duyurulsa da, ‘standart’ ham dosyalar 12.1 MP’dir. Daha büyük dosyalar elde etmek için dosyaları bu çözünürlükte yakalayan 48MP modunda çekim yapmanız gerekir. Bununla birlikte, standart 12.1MP dosyalarla karşılaştırıldığında, 48MP modunda çekilen görüntüler daha az keskin görünür, ancak bu bir yanılsama olabilir, çünkü ayrıntılar daha küçük görüntülerde doğal olarak daha keskin görünür.

48MP çekim, kuşkusuz, kameranın olanaklarını genişleten hoş bir özelliktir, ancak bu modda çekim yaparken AEB (Otomatik Poz Basamaklama), Seri Çekim veya Zamanlı Çekim modunu kullanamazsınız. Bunları kullandığınızda, çözünürlük standart 12.1MP’ye ayarlanır, ancak gerekirse bu ham dosyaların boyutunu artırmak için Adobe’nin Lightroom’daki Süper Çözünürlüğünü ve Adobe Camera Raw’u kullanabilirsiniz.

Genel olarak, Mini 3 Pro tarafından çekilen video mükemmel. Testlerimiz için çekilen videolar, o sırada mevcut olmadığı için ND (nötr yoğunluk) filtreleri olmadan çekildi. Bu, hızlı f/1.7 sabit diyafram açıklığına karşı pozlamayı dengelemek için gereken yüksek deklanşör hızları nedeniyle 4K çekimin biraz dalgalı olduğu anlamına gelir.

Bununla birlikte, çerçeve boyunca ayrıntı ve netlik, video çekerken mükemmeldir ve ND filtrelerinin kullanımı, çekilen videonun kare hızı için optimum deklanşör hızında çekildiğinde akıcı çekimler üretecektir. Bir ND filtre seti, DJI’den ayrı olarak mevcuttur ve video çekmeyi düşünüyorsanız bu, satın almanız gereken önemli bir şeydir.

Video üç çözünürlükte yakalanabilir; 4K (60p’ye kadar), 2,7K (60p’ye kadar) ve 120p’ye kadar FHD. İkincisi, 120 fps’de çekildiğinde ağır çekim video sağlar. Maksimum video bit hızı 150 Mbps’dir ve Normal ve D-Cinelike renk profilleri ile Mini 3 Pro hem amatör hem de profesyonel video çekimi için uygundur. Ayrıca 4K çözünürlükte 2x yakınlaştırma, 2.7K’da 3x yakınlaştırma ve FHD’de 4x yakınlaştırma sağlayan bir dijital yakınlaştırma seçeneği de bulunmaktadır. FHD sonuçta 2x hayvanat bahçesine kadar en iyi sonuçları vermesine rağmen, kalite kaybı nedeniyle bu dikkatli kullanılmalıdır.

 OYUNCAKHOBİ MAĞAZAMIZI İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x