HABERLER

3D Yazıcılarda Destek Nasıl Kullanılır? 3D Printer’da Support Kullanımı

4kviews
3D Yazıcı larda destek kullanımı

3D Yazıcı ‘larda Destekler Ne Zaman Kullanılır?

Havalı figürlerden karmaşık endüstriyel modellere kadar, 3D yazıcı ‘larda baskı bize her türlü benzersiz parçayı yaratma özgürlüğü veriyor. Ne yazık ki, 3D yazıcılar yerçekimine karşı koyamaz veya havaya yazdıramaz. Çoğu giriş seviyesi 3B yazıcı, ekstrüzyon malzemesiyle çalışır ve bu sistemin maliyet ve güvenlik avantajı olsa da bazı sınırlamaları vardır. Aşırı çıkıntılara, kemerlere veya sığ açılara sahip bir parça oluşturmak zor olabilir. Destekler bu geometrilerin yazdırılmasını mümkün kılarlar.

3D yazıcı larda ne zaman destek gerekir

Peki bir 3D Yazıcıda baskının desteğe ihtiyacı olduğunu nasıl anlarsınız? 3D Yazıcıya ve baskının katman yüksekliğine göre değişir. Çoğu durumda, 45 derecenin üzerindeki sarkan açıları yazdırırken destekler gereklidir. Bu noktada, katmanlar alttan yardım almadan deforme olmaya ve eğilmeye başlayabilir. Baskının yan duvarları dikeye (0 derece) yaklaştıkça veya çıkıntılar 90 dereceye yaklaştıkça, her katman zaten aşağıdaki katman tarafından desteklenir, bu nedenle ek desteğe gerek yoktur.

Düzgün bir şekilde yapılandırılan destekler, bitmiş bir baskıdan kolayca ayrılacak ve orada olduklarına dair çok az kanıt bırakacak veya hiç bırakmayacaktır. 3D Yazıcıda Sarkma destek testi yapmayı öğrenmek önemlidir. Kullandığınız baskı yazılımı ile destekleri otomatik olarak oluşturmanın basit bir yolunu keşfetmek için okumaya devam edin.

3D yazıcı Sarkma Çıkıntı testi

3D Yazıcıda Çıkıntı / Sarkma Testi

Çıkıntı testi yapmak, 3D yazıcınızın destekleri kullanmadan ne tür açılar oluşturabileceğini öğrenmenin iyi bir yoludur. Bu çıkıntılı test baskısında, yazıcının hangi noktada sorun yaşamaya başladığını gösteren bir dizi artan açı vardır. Bu testin sonuçları, kullandığınız yazılımda destek oluşturmak için kullanılan Maks Çıkıntı Açısının belirlenmesine yardımcı olacaktır.

3D Yazıcı ‘larda Baskı Yazılımınızda Destekleri Otomatik Olarak Oluşturma

3D Yazıcı için seçtiğiniz yazılım içinde destekleri yapılandırmanın ve oluşturmanın birçok yolu bulunabilir. Destek Yapılarını Özelleştir simgesi başlamak için en iyi yerdir. Genellikle uygulamanın kenar çubuğunda bulunur, üzerine tıklayın yada menüden seçin.

3D yazıcı için Simplify3D uygulaması üzerinde Baskı Desteği Ayarları
  • Destek Türünü Seçin – Destek gerektiren çoğu baskı için “Normal” varsayılan seçenektir.
  • Destek Sütunu Çözünürlüğünü Ayarlayın – Bu ayar, destek sütunlarının genişliğini belirler. 4 mm varsayılandır. Daha ayrıntılı baskılar muhtemelen 1 veya 2 mm’lik daha düşük bir ayar gerektirecektir. Dikkatli olun, daha ince destekler daha kırılgandır ve baskı sırasında baskınız dengesiz hale gelebilir.
  • Maks Sarkıntı Açısını Ayarlayın – Yukarıdaki çıkıntı / sarkma testinin sonucunu hatırlıyor musunuz? Maks Çıkıntı Açısını ayarlamak için kullanabilirsiniz. Maks Çıkıntı Açısını test değerinizden beş derece daha düşük olarak ayarlamanızı öneririz. Örneğin, 3D yazıcı 50 derecede sorun yaşamaya başlarsa Maks Çıkıntı Açısını 45 dereceye ayarlamanızı öneririz.
  • Otomatik Destek Oluştur’a tıklayın – 3D yazıcı için seçtiğiniz yazılım parçayı analiz edecek ve gerekli destek yapılarını oluşturacaktır. Destekler farklı renkte görünecektir.

Yukarıdaki ayarları kullanarak otomatik destekleri ekledikten sonra, birçok iyi yazılım ayrıca destekleri özelleştirmek için size tam kontrol sağlar. Birçok uygulama otomatik olarak destek yerleştirme konusunda harika bir iş çıkarsa da, bazen belirli alanlarda daha fazla veya daha az destek eklemek isteyebilirsiniz. Başarısızlığa daha yatkın olduğunu düşündüğünüz alanlara destek ekleyebilirsiniz. Başlamak için çok fazla desteğe sahip olduğunu düşündüğünüz alanlardaki destekleri kaldırabilirsiniz.

3D yazıcılarda destekler her parça için gerekli olmasa da, belirli baskıların başarısı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Çıkıntı / Sarkma testinin nasıl yapıldığını ve destek yapılarının nasıl oluşturulacağını anlamak, yalnızca hayal gücünüzle sınırlanan, asla yerçekimi ile sınırlı olmayan yüksek kaliteli baskılar oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x