Bilinmesi GerekenlerDJIDRONEdrone motoruHABERLERMotorlar

Drone Motorları İle İlgili Bilinmesi Gereken 7 Yanıt

5.5kviews

Bir drone satın almayı planlıyorsanız, onunla ilgili bazı gerçekleri öğrenmeniz gerekir. Motorlar bir dronun önemli parçasıdır ve onu gökyüzünde tuttukları için dronun işleyişi için kritik öneme sahiptir. Drone’nuz hakkında sahip olabileceğiniz sorulardan biri, drone motorlarının ne kadar süre dayanmasını bekleyebileceğinizdir. Drone motorlarının ömrü, motor tipine ve drone’unuzu ne sıklıkla uçurduğunuza bağlıdır. Fırçalı drone motorları 1.000 ila 3.000 saat arasında kullanım ömrüne sahiptir. Fırçasız motorlar, sorun yaşamaya başlamadan önce 10.000 saate kadar uçuş süresine sahiptir. Motorun fiyatı ve gösterdiğiniz özen de ömrünü belirler. Örneğin, fırçalı motorlar ucuzdur ve bu nedenle uzun ömürlü olmayabilirler. Öte yandan fırçasız motorlar daha pahalıya mal olacak, ancak uzun süre dayanacaklar.

DJI motorları ne kadar dayanır?

DJI, drone endüstrisinde iyi bilinen bir isimdir. DJI üreticileri en iyi dronları yapar ve aynı şey motorları için de söylenebilir. DJI motorları, aşırı ısınmazlarsa oldukça uzun süre dayanmalarını sağlayan kaliteli malzemelerle üretilmiştir. Bu, çoğu insanın neden DJI dronlarını tercih ettiğini açıklıyor.

DJI motorlarının en az 150 uçuş saatine dayanmasını bekleyebilirsiniz, ancak binlerce saatlik uçuş süresinde bundan çok daha uzun süre dayandıkları bilinmekte. Motorlar yıpranmadan önce dronunuzu bir çarpışma veya başka bir hasar nedeniyle kaybetme olasılığınız çok daha yüksektir. Motor sorunları yaşamaya başlarsanız, büyük olasılıkla aşınan motorların kendisi değil, değiştirilmesi kolay olan yataklardır.  DJI motorları için diğer sorun kaynakları aşırı ısınmayla (uçuşlar arasında drone’nuzun soğumasına izin verdiğinizden emin olun!) veya motorlardaki kir veya kalıntılarla ilgili olabilir. Motorlarınıza bakım yaparsanız, uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Fırçasız drone motorları ne kadar dayanır?

Fırçasız drone motorlarının kullanım ömrü uzundur. Motorların sürtünmeye neden olacak fırçaları olmadığı için kolayca on yıl veya daha fazla dayanabilirler. 

Aşınma, çoğu drone motorunda en sınırlayıcı faktördür, ancak neyse ki fırçasız olanlar bu sorunla sınırlı değildir. Ancak, zor aşındıkları kadar diğer elemanlar da fırçasız motorları etkiler. Kir, aşırı ısınma, su ve kötü yatakları içerir.  Bu unsurlar drone’nuzun motorlarıyla devreye girerse motorların bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle fırçasız motorlarınızdaki pislik ve pislikleri periyodik olarak kontrol etmeli ve temizlemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Ayrıca su ile temas etmemesine dikkat edin. 

Genel olarak, fırçasız motorlar çok uzun süre dayanır.

Fırçalı drone motorları ne kadar dayanır?

Fırçalı motorlu bir dronunuz varsa, muhtemelen fırçasız dron motorları kadar uzun ömürlü olmadıklarının farkındasınızdır. Fırçalı drone motorlarının en az bir yıl yoğun kullanım veya 1.000 ila 3.000 uçuş saati arasında dayanmasını bekleyebilirsiniz.  Ancak belirtildiği gibi, bu onlara verdiğiniz özene bağlıdır Ömürlerini belirleyen bir diğer faktör ise markadır. Bazı markaların bir süre daha dayanacak daha iyi motorları varken, diğerleri size arıza yapmadan iki aydan fazla hizmet etmeyecek.

Kötü bir drone motorunun belirtileri nelerdir?

Bir drone motorunun iyi olmadığını gösteren birçok işaret var. İlk işaret, dronunuzun uçuş açısının tuhaf olduğu zamandır. Ayrıca, dronunuz daha önce olduğu gibi komutlara yanıt vermiyorsa bir sorun vardır. Diğer işaret, pervanelerin düzgün şekilde dönmemesidir. Bu durumda, yeni motorlar satın almanız ve hasarlı olanları değiştirmeniz gerekebilir.

Motorun kötü olup olmadığını koklayarak da anlayabilirsiniz. Yanık kokusu yayarsa, endişelenmek için bir nedeniniz var. Ayrıca sargıların karardığını veya kirlendiğini fark ederseniz, bu motorun arızalı olduğunun bir işaretidir. 

Tekrar özetleyelim. Drone motorlarınızı değiştirme zamanının geldiğini bilmek için aramanız gereken işaretler şunlardır :

  • Garip bir açıyla uçan drone
  • Drone, komutlara daha önce olduğu gibi yanıt vermiyor
  • Pervaneler düzgün şekilde dönmüyor
  • Motorlardan gelen yanık kokusu
  • Motorlarda kararmış veya kirli sargılar

Çoğu kişi, her şeyin yolunda olup olmadığını belirlemenin en kolay yolu olduğundan, bir multimetre kullanarak her motor fazını direnç için ölçer. Tüm fazlar aynı ise drone motorunuzda bir sorun yoktur.

Drone motorunuzda bahsi geçen işaretlerden herhangi birini fark ederseniz çok fazla endişelenmenize gerek yok. Piyasada oldukça uygun fiyatlı yedek drone motorları var. Yeni bir motor veya iki motor satın almak, yeni bir drone satın almaktan daha ucuzdur. Ancak, yedek motorun boyutu konusunda doğru olmalısınız. Drone’nuzun modeline uymayan bir ünite satın almak istemezsiniz.

Yanmış bir motoru tamir edebilir miyim?

Drone motor tamiri, drone’nun boyutuna bağlıdır. Drone motorunuz küçükse, muhtemelen tamir etmeye değmez. Yeni bir motor satın almaktan çok onarım için daha fazla harcama yapabilirsiniz. Öte yandan, drone motoru büyükse, onarım işi harika, maliyet tasarrufu sağlayan bir fikir olacaktır. Görevi kendiniz halletmek istemiyorsanız, onarımı sizin için yapacak kalifiye bir teknisyen bulun.

Drone motorlarınızı korumanın en iyi yolu nedir?

Drone’nuzun performansı büyük ölçüde motorlara bağlıdır. Motorlar iyi durumdaysa, drone’nuzdan en iyi şekilde yararlanacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu yüzden motorlara iyi bakmalısınız. Bunu yapmanın en iyi yolu, motorları her zaman temiz tutmaktır. Motorları basınçlı hava veya yumuşak kıllı bir fırça ile temizleyin. Gerekirse, kiri çıkarmak için hafif nemli bir bez kullanın. Bunları temizledikten sonra, su motorlar için iyi olmadığından kuru olduklarından emin olun.  Ayrıca drone motorlarınızın aşırı ısınmamasını sağlamalısınız. Yedek pilleriniz olsa bile drone’ya uçuşlar arasında soğuması için zaman verin. Aşırı ısınmayı önlemek için motorların soğuması için sadece 10 dakikalık bir mola yeterlidir. 

Drone motorum arızalanırsa ne olur?

Bir drone motorunun arızalanması, motorun dengeli torkunun bozulmasından kaynaklanır. Bu olduğunda, drone’nuz çok hızlı dönmeye başlayacaktır. Bu dönme, drone’nun kontrolörlerinin onunla baş edemeyecekleri için başarısız olmasına neden olur.  Böyle bir durumda rüzgar yüksek olsa bile drone’nuzun konumunu korumasına yardımcı olmalısınız. Hedefine ulaşmanın veya güvenli bir şekilde eve dönmenin tek yolu bu.

Tüm Drone Modelleri, Yedek Parçalar ve Aksesuarları için OYUNCAKHOBİ sayfamızı ziyaret ediniz.
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x