Bilinmesi GerekenlerEĞİTİMLERHABERLERHAVA FOTOĞRAFÇILIĞI

Emlak için Drone: Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?

6.7kviews

Emlak fotoğrafçılığı, kullanıcılara mülkleri yepyeni bir perspektiften filme alma olanağı veren drone’larla yeni bir limite ulaştı. Bu heyecan verici fotoğrafçılık biçimi, yüksek kaliteli, güvenli ve akıllı dronlar gerektirir. Sektör lideri optikler, akıllı uçuş modları ve gelişmiş engellerden kaçınma sistemlerini içeren dronlarla nasıl çekim yapılır? Öncelikle Doğru Drone seçimi:


Emlak Fotoğrafçılığı Drone Nasıl Seçilir?

Gayrimenkul fotoğrafçılığı için doğru dronu seçmek, bireysel ihtiyaçlarınızı ve dronların yeteneklerinin bu ihtiyaçları nasıl karşıladığını veya aştığını anlamakla birlikte gelir. Göz önünde bulundurmanız gereken tüm faktörlere bir göz atalım.

Kamera Performansı

Mavic Mini‘nin 1/2.3” CMOS sensöründen Zenmuse X7 ile donatılmış Inspire 2‘nin S35 sensörüne kadar, tüm ihtiyaçlar için kamera performans seviyeleri vardır. Aile evleri gibi daha küçük mülkler için 1/2.3” CMOS gibi sensörler, kaliteli görüntüler üretme kapasitesinden daha fazlasını sunar. Mülkleriniz ve reklam projeleriniz daha kapsamlı hale geldikçe, daha güçlü sensörlerle tüm yaratıcı potansiyelinizden yararlanmaya bakın.

Uçuş Performansı

Bir emlak fotoğrafçılığı drone seçerken, hız ve pil ömrü dikkate alınması gereken önemli özelliklerdir. Inspire 2 gibi güçlü dronlar, tekneler veya arabalar gibi hızlı hareket eden nesneleri takip ederken gayrimenkulleri yakalamak için harika olan 58mph’ye (94 kph) kadar hızlara ulaşma yeteneğine sahiptir. Mavic Air 2 gibi yeni dronlar, ihtiyacınız olan her şeyi çekmek için size bolca zaman veren 34 dakikaya kadar pil ömrü sunar. Projenizin ihtiyaçlarını inceleyin ve kapsamlı uçuş performansı sunan bir drone seçin.

Uçuş güvenliği

Dikkate alınması gereken en önemli şey, uçarken kendinizi, başkalarını ve çevrenizi güvende tutmaktır. DJI dronları, onları emlak fotoğrafçılığı için ideal kılan çeşitli uçuş güvenliği özellikleri sunar. Mavic Mini gibi ultra hafif, taşınabilir dronlar, GPS konumlandırma ve görüş sensörleri sunar, ancak karmaşık ortamlarda çekim yapıyorsanız, Phantom 4 Pro V2.0 veya Mavic 3 gibi daha fazla görüş sensörüne sahip bir drone aramalısınız.

Daha gelişmiş dronlara doğru ilerledikçe yerleşik güvenlik özellikleri daha da gelişmiş hale gelir. Mevcut güvenlik özelliklerini araştırın ve çekim gereksinimlerinize uygun bir drone seçin.

İletişim

Bu, bir emlak drone satın alırken dikkate alınması gereken gerçekten önemli bir faktördür. Bir konumun çeşitli mesafelerden heyecan verici, dinamik perspektiflerini çekmeyi planlıyorsanız, güvenilir ve kapsamlı aktarıma sahip bir drone seçin. Wi-Fi iletimi, günlük uçuşlar için harikadır ve sinyal parazitinin fazla olmadığı açık alanlarda daha uygundur. OcuSync2.0, daha uzun bir aktarım uçuş mesafesi ve daha iyi aktarım besleme kalitesi sunan yeni bir aktarım türüdür. Hafif köprü iletimi, profesyonel ve kurumsal DJI dronlarında bulunan güvenilir iletim sistemidir. Yalnızca Mavic Mini’de bulunan Wi-Fi iletimine mi ihtiyacınız var, yoksa Mavic Air 2’de bulunan OcuSync2.0 gibi daha sağlam bir iletim sistemine mi ihtiyacınız var? Genelde fotoğrafını çektiğiniz yerlere bakın ve tüm çekim gereksinimlerinizi destekleyen bir aktarım seçin.

Akıllı Fonksiyonlar

Akıllı uçuş modları olmadan, emlak fotoğrafçılığındaki en hayranlık uyandıran çekimlerin çoğu ancak yüzlerce uçuş saati olan pilotlar tarafından çekilebilirdi. Akıllı uçuş modları, yeni pilotlara bile zahmetsizce şaheserler yaratma yeteneği sunar. Çektiğiniz gayrimenkulün türü dramatik çekimler ve karmaşık uçuş kalıpları gerektiriyorsa, akıllı uçuş modları sunan dronları arayın.

Taşınabilirlik

Drone boyutu ve taşınabilirliği, bir emlak drone’u düşünüldüğünde oldukça önemlidir. Her zaman bir yerden diğerine hareket ediyorsanız, Mavic Mini gibi küçük drone’lar hareket halindeyken çekim yapmayı inanılmaz derecede kolaylaştırır. Güç ve taşınabilirlik arasında bir kombinasyon arıyorsanız, Mavic serisi dronlar harika bir dizi seçenek sunar. Ana düşünceniz nihai güç olduğunda, Phantom 4 Pro V2.0 ve Inspire 2 gibi daha büyük dronlar harika bir seçim olacaktır. Becerilerinizi ve çekim gereksinimlerinizi geliştirdikçe, taşınabilir bir emlak drone’u ile başlamanızı ve gelişmiş bir emlak drone’una yükseltmenizi öneririz.

Kullanım kolaylığı

Günün sonunda, en iyi emlak drone, kullanımı en kolay olanıdır. Uçak, uzaktan kumanda ve yazılımın tümü sizin için kullanımı kolay olmalıdır. Bir fotoğrafçı ve pilot olarak yeteneklerinizi hızla geliştirebileceğiniz kanıtlanmış bir kurulum arayın. Satın almadan önce drone uygulamasında bulunan özellikleri araştırın ve tüm uygulama içi özelliklere göz atın.

Drone önerileri için drone inceleme yazılarımıza bakabilirsiniz:

Mavic 3 için tıklayın.

Mavic Air 2 için tıklayın.


Gayrimenkul Fotoğrafçılığı İçin Yaratıcı İpuçları

Emlak fotoğrafçılığı için en iyi ipuçlarını keşfetmenin zamanı geldi. Yaratıcılığı, kamera ayarlarını ve güvenliği kapsayan bir ipuçları listesi hazırladık.

Havadan Gösterim

Gayrimenkul için en iyi çekimlerden biri havadan ortaya çıkan görüntüdür. Çevredeki manzarayı ortaya çıkarmak için dronunuzu mülkünüzün üzerinde uçurun. Ayrıca, çekiminize yumuşak bir geçiş efekti eklemek için gimbal perdesini ve pürüzsüzlüğünü ayarlayabilirsiniz.

Akıllı Uçuş Modları

Akıllı uçuş modları, yeni pilotlara ve deneyimli profesyonellere mülkün ve çevredeki alanın çarpıcı videolarını oluşturma yeteneği sunar. İlgi Çekici Nokta (POI) akıllı uçuş modu, bu görev için kullanılabilecek en iyilerden biridir. Drone‘nuzu yerden 150 fit (45 m) yüksekliğe getirin. Uygulamada istendiğinde, daire uçuş yolunun yarıçapını yaklaşık 600-700 fit (200 m) genişletin. Gimbalı, ekranın yaklaşık %15-20’si ufku gösterecek şekilde eğin. Video, izleyicilere konumun çevresinde neler olduğuna dair kapsamlı bir fikir verecektir. Akıllı uçuş modlarını yalnızca geniş, açık alanlarda kullanmayı unutmayın.

Kamera açıları

Yer seviyesinin hemen üzerinde çekim yaparken, mülkün en iyi göründüğü yeri göstermek çok önemlidir. Çekiminizin amacı, mülkü sergilemektir. Drone‘nuzun yüksekliğini çatının yüksekliğine kadar yükseltin. Kamerayı 45°’ye eğin ve çerçeve içinde mülkü ve çevresinde biraz daha fazla alan elde etmeye yetecek kadar geri çekin. Biraz boşluk eklemek, düzenleme sürecinde size daha fazla özgürlük sağlayacaktır.

Sürükleyici Çekimler

Mavic Mini gibi daha küçük bir drone ile büyük bir mülkün videosunu oluşturuyorsanız, sürükleyici çekimleri kolaylıkla yakalayabilirsiniz. Herhangi bir iç mekan çekimini denemeden önce, Mavic Mini’ye pervane korumaları takın, alanı temizleyin, Mavic Mini’yi sinyal kaybı durumunda DJI fly uygulamasında süzülecek şekilde ayarlayın ve görüş sensörlerinin çalışması için yeterli aydınlatma olduğundan emin olun. Talimatların tamamı için Mavic Mini’yi iç mekanlarda uçurmak için bu ipuçlarına göz atın.

Aydınlatma Koşulları

Film çekmek için en iyi zaman, güneşi drone’un arkasında tutarak 11:00-15:00 arasıdır. Çerçevenin üst %10’luk kısmı ufku ve gökyüzünü gösterecek şekilde gimbali eğin.

Etiket Ekle

Hava görüntülerine etiketler eklemek, konunuzun etrafındaki önemli ilgi çekici yerleri ve altyapıyı gösterebilir ve bu da konumunuzun reklamını yapmak için faydalı olabilir. Çoğu düzenleme yazılımı, post prodüksiyonda animasyonların veya kaplamaların eklenmesine izin verir.


Emlak Fotoğrafçılığı için Kamera Ayarları

Emlak fotoğrafçılığınızı geliştirmek için kullanabileceğiniz en iyi kamera ayarlarına bir göz atalım.

Manuel ayarlar

Profesyonel fotoğrafçılar, konu kamera ayarları olduğunda, tam kamera kontrolü için manuel ayarların şart olduğunu bilirler. Otomatik ayarlar yararlıdır, ancak gayrimenkul konunuzu gerçekten sergilemek için tam manuel kontrolle çekim yapın.

Otomatik Beyaz Dengesi (AWB)

AWB, genel fotoğrafçılık için çekim yapmak için mükemmel bir araçtır. Emlak fotoğrafçılığınız üzerinde tam kontrol için AWB’yi kapatın ve özel bir ayar kullanın.

Aşırı Pozlama

Açık bırakmak için yararlı bir ayar, çerçeve içinde aşırı pozlanmış bölümleri belirleyerek bu bölümlerin zebra çizgileri ile görünmesini sağlayan aşırı pozlama uyarısıdır. Bu, herhangi bir manzara çekimi veya genel manzara çekimi yaparken son derece kullanışlıdır.

Çözünürlük

Çekim çözünürlüğünüzü seçerken, nerede çekim yaptığınızı ve üzerinde çalıştığınız proje türünü daima göz önünde bulundurmalısınız. Her çekim 4K/60fps gerektirmez. İhtiyacınız olan kaliteyi seçin ve ilave çekimler için her zaman SD kartınızda yer kazanabileceğinizi unutmayın.

Renk

Renk seçeneklerine karar verirken birçok drone, normal ve D-Cinelike modları gibi farklı renk profilleri sunuyor. D-Cinelike’da renkler düz görünecek ancak post prodüksiyonda size büyük esneklik sağlayacaktır. Mevcut tüm manuel seçenekleri keşfetmek için zaman ayırın.

Güvenlik ipuçları

Son olarak, emlak fotoğrafçılığı çekerken tüm bu güvenlik ipuçlarını uyguladığınızdan emin olun.

Uçuş İzni Alın

Her zaman uçmak için izin alın ve yerel yasa ve yönetmeliklere uyun.

Çevrenizi İnceleyin

Emlak fotoğrafçılığı, drone‘nuzu her türlü engelle yakınlaştırabilir. Kalkıştan önce olası tehlikeler için mülkü keşfetmek için zaman ayırın. Asılı nesneler, uçuşunuza başlamadan önce daima tanımlanmalıdır.

Pervane Muhafızlarını Kullanın

Pervane korumaları kendinizi, başkalarını ve çevrenizdeki çevreyi korur. Mümkün olduğunda pervane korumaları kullanın.

Drone Durumunu İzleme

Uçarken drone durumunuzu izlemeniz çok önemlidir. Uçuş uygulaması ekranında pil ömrünü, hızı ve diğer istemleri kontrol edin.

Güvenlik özellikleri

Kullandığınız drone ne olursa olsun, güvenlik özelliklerini kullandığınızdan emin olun. Dış mekanda çekim yapıyorsanız, drone’nuzun güvenli bir şekilde kalkış konumuna geri dönmesini sağlamak için Eve Dönüş işlevini açın.

Görüş Alanında Uçun

Drone’nuzu her zaman görüş alanınızda uçurun ve uçarken çevrenizdeki her şeye özellikle dikkat edin.


3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x