HABERLER

DJI Drone Operatörleri İçin “Yerel Veri Modu” Getirdi!

2.1kviews

DJI, drone operatörleri için internet data transferi yapmadan uçuş yapabilecekleri “Yerel Veri Modu”(Local Data Mode) getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri‘nde yakın zamanda yapılan DJI’ın dronelarını kullanmayın açıklamasının ardından DJI Plot uygulamasına DJI’dan yeni bir uçuş modu geldi. DJI, drone üzerinden hiçbir şekilde verinin internete gönderilmesini veya internetten alınmasına izin vermeyen özel “yerel veri modu“unu duyurdu. Ordunun birliklerinde kullanılan droneların verilerinin internet üzerinden paylaşılması siber güvenlik ağı için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle ciddi bir kriz yaratan durum bu özel modun ortaya çıkmasındaki en büyük sebep görünüyor.

(DJI Plot uygulaması yayınlandı)

DJI Plot uygulamasını indirerek bu yeni modu kullanabilirsiniz

DJI konu ile ilgili olarak “DJI’ın uçuş güvenliği kapsamında uygulamalarında bulunan veri transferi protokolü GPS verilerini haritalar üzerinden doğrulayarak droneların en iyi ve güvenli şekilde uçmalarını sağlıyor” şeklinde açıklama yaptı ve “Dünyadaki hassas operasyonları gerçekleştirmek için DJI teknolojisini kullanan kamu ve özel kuruluşlar da dahil olmak üzere kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yerel veri modu oluşturuyoruz” dedi. Yerel veri modu ile DJI’ınız üzerinden gelen görüntüleri yine canlı yayın akışı olarak alabilecek ve izleyebileceksiniz. Ancak bu modu kullanarak canlı yayın yapamazsınız. DJI, Facebook ve Youtube gibi platformlar üzerinden yerel veri modu seçildiğinde canlı yayına izin vermiyor. DJI Plot uygulamasını indirerek bu yeni modu kullanabilirsiniz. Tabi bu modu kullanabilmek için kayıtlı bir “drone pilotu” olmanız gerekiyor.

(Kurumsal ve askeri çözümler için DJI’ın yerel veri modunu kullanabilmeniz için kayıtlı bir “drone pilotu” olmanız gerekiyor)

Konu ile ilgili merak ettikleriniz varsa bize yorum yazmaktan çekinmeyin. Daha fazlası için takipte kalın ve Oyuncahobi.com‘a uğrayarak indirimleri takip edin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x