EĞİTİM VİDEOLARIEĞİTİMLER

Rc model nitro araçlarda yapılması gereken rodaj işlemi

3kviews

Nitrolu yakıtla çalışan motorlarlar için rodaj işlemi hakkında bilgiler

Rodaj, tam manasıyla motoru tam kapasite kullanmadan önce bir nevi oryantasyon uygulayarak alıştırma işlemidir. Nitro yakıtla çalışan RC araçlar için de ilk çalıştırma, rodaj aşaması, rodaj sonrası yapılması gereken oldukça önemli işlemlerdir. Nitro RC model araçlar da tıpkı normal araçlar gibi yakıt deposu, hava filtresi, karbüratör, motor, buji, aktarma organları ana parçalarından oluşur.

Aracın çalıştırılması için starter set, nitro yakıt ve pil gerekiyor

Nitro yakıtla çalışan RC araçlar genelde ilk çalışma ve rodaj için doğru ayarlarda, motorun korunması için zengin karışımda gelir. Motor yağı, nitro yakıtın içerisinde bulunur. Motorun ilk çalıştırma ve rodajda korunması için fazla yakıt gereklidir. Aracın çalıştırılması için starter set, nitro yakıt ve pil gerekiyor. Starter setin içerisinde buji ısıtıcısı, buji ısıtıcısı için şarj aleti, buji anahtarı, yakıt doldurma bidonu, düz ve yıldız tornavida ve bijon anahtarı vardır. Cihazı dışarıda, açık alanda çalıştırmak gerekir. Cihaz rodaj işlemi sırasında oldukça yüksek bir ses çıkartır. Akşam saatlerinde çalıştırmak yaşam alanları içerisinde rahatsız edici olabilir.

Rodaj sonrasında LSN, rölanti ve HSN ayarlarını yapmanız gerekiyor

Rodaj sonrasında LSN, rölanti ve HSN ayarlarını yapmanız gerekiyor. Rodaj ile ilgili bilgi almak ve RC model aracınıza rodaj ayarı yaptırmak için teknik destek ekibimizden destek alabilirsin. Aşağıda rodaj ile ilgili bir video da var. Rodaj ile ilgili sorularınızı bize yorum bırakarak yazmayı unutmayın.