HABERLER

Multikopter dünyasının top model droneları burada!

2.7kviews

Podyuma çıkan 5 top model dronu sizin için inceledik

Kameralı dronelar rekabet yarışında multikopter dünyasının podyumuna çıkıyor. DJI‘ın şarj edilebilir droneları bu defa pervanelerini uçuş sürelerini karşılaştırmak için çeviriyor. Uzaktan kumandalı dronelar en ucuzdan en pahalıya doğru incelediğimiz dronelar bakalım ne kadar uçuş süresine sahipler.

Top model 1: DJI Spark

(Spark’ın 2-Axis Stabil Gimbal kamerası 12MP Fotoğraf ve 1080p 30fps Video çekiyor)

Multikopter top model listemizin 5 numarasında incelediğimiz drone çeşidi elle kontrol edilebilen selfie dronu olarak da bilinen DJI’ın uçan gözü Spark. Kırmızı, mavi, yeşil, sarı ve beyaz renk çeşitleri Spark’ın uçuş keyfini arttırıyor. Rüzgarsız hava koşullarında 15 dakika uçabilen Spark başlangıç dronu olarak tercih edilebilir.

Top model 2: DJI Mavic Pro Fly 4K

(Mavic Pro’da 12MP 4K kamera ve OcuSync Transmission teknolojisi var)

DJI Spark mı DJI Mavic Pro mu karşılaştırmasının sık sık yapıldığı iki model arasında kafanızın karıştığını biliyoruz. Karışmasın. Katlanabilen drone modeli DJI Mavic Pro 4K video çekimi yapabiliyor. Ucuz fiyatlı drone isterseniz ve 1080P çekim kalitesi size yeter ise DJI Spark modelini tercih etmelisiniz. Uçuş süresi ortalama 24 dakika olan Mavic Pro rüzgara dayanıklı drone modelleri arasında yer alıyor.

Top Model 3: DJI Mavic Pro Platinum

(Yeni multikopter Platinum’da FOC sürücüsü ESCs ve 8331 kodlu sessiz pervaneler var)

Yeni model drone olarak karşımıza çıkan sessiz pervaneli Mavic Pro Platinum da uzun süre havada kalıyor. 4dB yani %60 daha az gürültülü multikopter sessizlik konusunda adından söz ettiriyor. Mavic Pro Platinum top model drone listemizde 3 numarada yerini aldı. 8331 kodlu pervaneleri ile özel olarak dizayn edilen quadcopter çevreyi rahatsız etmeden uçurulabilir. Mavic Pro modelinden 3 dakika daha fazla “hovering” yapabilen yeni nesil drone yedek bataryaları ile saatlerce uçabilir. Katlanabilir model drone Platinum rüzgarsız hava koşullarında ortalama 27-29 dakika arasında video çekebiliyor.

Top Model 4: DJI Phantom 4

(Drone, 4K UHD çekimde 24, 25 ve 30 fps ile, 1080p’de ise 60 ve 120 fps ile çekim yapıyor)

Top model listemizde 4 numarada DJI Phantom 4 var. Phantom 4 dünyanın en gelişmiş yapay zeka teknolojisiyle güçlendirilmiş ve en tecrübesiz kullanıcıların bile kolaylıkla kullanabileceği bir multikopter. Phantom 4’ün alt kısmında ve yan taraflarında yer alan dört adet Sonar Detektör ve Point Cloud Stereoscopic Recognition (Üç Boyutlu Tanıma) sensörleri radar işlevi görüyor. Phantom 4 çevresinde 15 metreye altında ise 10 metreye kadar yer alan cisimleri fark edebiliyor. Drone, 4K UHD çekimde 24, 25 ve 30 fps ile, 1080p’de ise 60 ve 120 fps ile çekim yapabilen bir kameraya sahip. Kurumsal işler için de kullanılan drone modeli Phantom 4, 28 dakika havada kalabiliyor.

Top Model 5: DJI Phantom 4 Pro

(Dahili ekranlı kumanda sistemi artık Phantom 4 Pro’da var)

Teknoloji harikası kameralı drone DJI Phantom 4 Pro  yapay zekanın kullanıldığı en iyi multikopterler arasında yer alıyor. Çarpmayı engelleyici sensörleri multikopterin  dört bir yanında yer alıyor. Hangi yöne giderseniz gidin drone bir engelle karşılaştığında sizi dikkatli olmanız için uyarıyor. Dahili ekranlı kumanda sistemi artık Phantom 4 Pro’da var. Dahili Ekran Phantom 4 Pro Plus (+) modelinin kutu içeriğinde yer alıyor. Phantom 4 Pro‘da kullanılan mekanik perde sayesinde drone kamerası hareket halindeyken ortaya çıkan titremeler de ortadan kaldırıldı. Phantom 4 Pro kamera lensinin diyafram açıklığı artık manuel olarak ayarlanabiliyor. 20MP fotoğraf çekebilen ve 11.6 stop dinamik aralığa sahip 1″ inç CMOS sensörleri olan uçangöz, sinemacıların göz bebeği olan fotoğraf makinası Canon 5D Mark III ile aynı dinamik aralığını kullanıyor. Top model listemizin bir numaralı drone seçilen DJI Phantom 4 Pro 30 dakika boyunca havada kalabiliyor.

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x