DJI Mavic Pro Platinum
DRONEÜRÜN İNCELEME

DJI Mavic Pro Platinum: Sessiz ve Derinden

2kviews

DJI, IFA 2017’de Mavic Pro modelinin güncellenmiş versiyonu olan Mavic Pro Platinum’u tanıttı. Mavic Pro Platinum daha sessiz bir uçuş kabiliyetine ve biraz daha uzun bir pil ömrüne sahip.

 

DJI’ın Mavic Pro drone modelinin halihazırda oldukça başarılı bir pil ömrü vardı. Uygun şartlarda max. 27 dakika, ortalama rüzgarsız bir havada 24 dakika uçuş yapabilen katlanabilir drone Mavic Pro yeni modeli Platinum’da bunu 30 dakikaya çıkarıyor. Yeni model aynı zamanda bir alt modeline göre 4dB yani %60 daha az gürültülü. DJI’ın Berlin’de tanıtımını yaptığı yeni modeli ile en büyük rakibi olan ve 20 dakika uçuş ömrüne sahip GoPro Karma‘ya üstünlüğünü arttırmış durumda. Bu karşılaştırmada daha etkileyici olan bir durum ise Mavic Pro Platinum daha küçük bir bataryaya sahip. Yeni FOC sürücüsü ESCs ve 8331 pervane ile gelen yeni model ortaya çıkması ile Mavic Pro kullanıcılarını biraz üzdü. İyi bir haber de var; aerodinamik olarak tasarlanmış yeni pervaneler Mavic Pro için de uygun ama Platinum ile aynı sessizliği sunmuyor.

(@SlashGear)

DJI, IFA 2017’de ayrıca Phantom 4 Pro Obsidian modelini de duyurdu. Phantom 4 Pro‘nun yeni modelindeki renk değişimi ile martı saldırılarını ortadan kaldırmayı planlayan DJI, ayrıca parmak izi bırakmayan bir dış yüzey sunuyor. Fuarda DJI ek olarak Spark modeli için yeni bir yazılım güncellemesi geleceğinin haberini verdi.

(İFA-Berlin)

6.095,00 TL fiyatı ile görücüye çıkmaya hazırlanan Mavic Pro Platinum bir önceki modeline göre 100 dolar daha fazla fiyata sahip. Phantom 4 Pro Obsidian ise 8.445,00 TL olarak duyuruldu.