DRONEÜRÜN İNCELEME

Hangisini Seçmelisiniz : Mavic 2 Pro mu Yoksa Mavic 2 Zoom mu ?

13.3kviews

Hangisini Seçmelisiniz : Mavic 2 Pro mu Yoksa Mavic 2 Zoom mu ?

Yeni Mavic 2 serileri Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom olmak üzere iki versiyonla geliyor. İkisi de harika drone’lar olduğundan aralarında bir tercih yapmak zor olabilir. Şimdi ihtiyaçlarınıza en uygun drone’un Pro mu yoksa Zoom mu olduğunu görelim!

Ortak Özellikleri Nelerdir ?

Uçuş performansı, DJI Mavic 2’nin hem Pro hem de Zoom versiyonunda aynıdır. Maksimum 72 km/s hızla ikisi de 31 dakikaya kadar uçuş yapabilirler. Ayrıca her ikisi de 100 Mbps hızında 4K video çekebiliyorlar. Aynı zamanda Hyperlapse ve ActiveTrack 2.0 gibi benzer akıllı özellikleri de paylaşıyorlar. Her iki model de Mavic Pro’ya kıyasla büyük gelişmeler içeriyorlar.

Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom Arasındaki Farklar

Peki aralarındaki farklar nelerdir? Basitçe söylemek gerekirse, Zoom ve Pro arasındaki ana fark kameralarıdır.

İşte kamera karşılaştırma tablosu:

       Mavic 2 Pro                          Mavic 2 Zoom

Ağırlık                              907 g                                    905 g

Görüntü sensörü              1-inç                                    1 / 2.3 inç

Görüntü çözünürlüğü       20 megapiksel                     12 megapiksel

Optik Zoom                      Yok                                       2 kez

Renk Profili                       1 milyardan fazla renk         16 milyon renk

ISO Aralığı                        100-12800                           100-3200

Dolly Zoom                       Yok                                      Var

Gelişmiş HDR Fotoğraf     14 EV                                   13 EV

SuperRes                          Yok                                      Var

HDR Video                        Var                                       Yok

Sadece Mavic 2 Zoom’daki Özellikler

Eşsiz Zoom Lensi

Zoom versiyonu 1 / 2.3 görüntü sensörü boyutunu koruyor ama asıl önemli özelliği 24mm-48mm odak uzaklığına sahip zoom lensi. 2x zoom kulağa etkileyici gelmeyebilir ancak kullanıp elde ettiğiniz sonuçlarını gördükten sonra bu özelliğin  sağladığı dinamik perspektif sayısının değerini anlayacaksınız. Sadece daha uzak mesafelerden yaptığınız çekimleriniz için mükemmel kompozisyonlar elde etmekle kalmazsınız, aynı zamanda daha dramatik bir görünüm yaratmak için görüş alanını da değiştirebilirsiniz. Yeni zoom lensiyle yaratıcı çekim imkanlarınız sınırsız. Full HD video çekerken 4x kayıpsız zoom’un tadını çıkarın.

24mm ve 48mm odak uzaklığında çekim yapmanın arasındaki farkı görmek için aşağıdaki çekimlerin ikisine de göz atın.

Mavic 2 Zoom’un 12 megapiksellik sensörüyle, en iyi çekimlerinizi 30 x 20 boyutunda basabilirsiniz.

Harika Quickshot “Dolly Zoom”

Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom bol miktarda yeni kamera modları içerirler ama Zoom modeli “Dolly Zoom” adlı benzersiz bir moda sahiptir. Dolly Zoom’un ne olduğunu bilmeyenler için, bu özellik Vertigo efekti olarak da bilinir. Basitçe açıklamak gerekirse, bu özellik ana nesnenin aynı kaldığı ama arkaplanın genişlediği veya darlaştığı bir görsel efekttir. Dolly Zoom’un nasıl görüntüler oluşturabileceği hakkında bir fikir edinmek için aşağıdaki videoya bir göz atın.

“SuperRes” ile süper çözünürlükte fotoğraf çekimi

Bu yepyeni Süper Çözünürlük özelliği Mavic 2 Zoom tarafından destekleniyor. 24 mm eşdeğerinde bir fotoğraf çekerken, kamera telefoto lensiyle 9 fotoğraf çekip bunları birleştirirek 48 megapiksel süper çözünürlüklü fotoğraflar oluşturur.

Sadece Mavic 2 Pro’daki Özellikler

1-inç Görüntü Sensörlü Hasselblad Kamera

Mavic 2 Pro’nun Hasselblad ile birlikte geliştirilen kamerası, 20 megapiksel çözünürlükte mükemmel çözünürlük ve detay sunuyor.Daha geniş sensörü ve 28mm eşdeğer ana lensiyle, ISO 12800’e kadar çıkabilir, bu da Zoom versiyonundan oldukça fazladır.

Yeni ayarlanabilir diyaframın ve daha geniş sensörün birleşimiyle, düşük ışıklı ortamlarda gerçekleştirilen çekimler, son derece düşük görüntü gürültüsüyle ve hassas renk reprodüksiyonuyla çok daha kaliteli hale gelirler.

HNCS ve 10-bit Dlog-M Renk Profili

Zoom versiyonunun aksine Mavic 2 Pro HNCS (Hasselblad Doğal Renk Çözümü) teknolojisini kullanarak daha doğal ve tutarlı renkler üretir.Ayrıca, hem videolar hem de fotoğraflar için daha yüksek dinamik aralık ve daha derin renkler oluşturan 10 bitlik Dlog-M renk profilini destekler.Zoom versiyonu sadece 16 milyon renk kaydederken, Mavic 2 Pro geliştirilmiş renk profiliyle 1 milyardan fazla renk kaydedebilir.

HDR Video

4K 10-bit HDR desteği ile Mavic 2 Pro, 4K HLG TV’ye bağlanabilir ve HDR’ı cazip kılan daha parlak aydınlatma ve arttırılmış kontrast özellikleriyle görüntü sunar.

İki Versiyonda da Bulunan Özellikler

Gelişmiş HDR Fotoğraf

İki versiyon da gelişmiş HDR fotoğraf çekimi yapabilse de, yine de pozlama değerleri oldukça farklıdır. Mavic 2 Zoom’un 13 EV (pozlama değeri) durağına kıyasla Mavic 2 Pro,Hasselblad kamerasıyla 14 EV (pozlama değeri ) durağı sunarak daha yüksek dinamik aralık ve daha fazla görüntü netliği sağlar. 13 EV ve 14 EV arasındaki fark hakkında bir fikir edinmek için aşağıdaki resimlere bir göz atın.

Hangisini Almalısınız ?

Hadi karar verelim. Mavic 2 Pro size inanılmaz net ve detaylı görüntü sunarken aynı zamanda ortam ne kadar parlak yada sönük olursa olsun canlı renklerle HDR video imkanı sağlar.

Eğer geniş zoom ve hızlı odak özelliklerine sahip ve nefes kesici görsel efektlerle sinematik videolar çekebilen bir drone istiyorsanız Mavic 2 Zoom size uygun olan drone olabilir.

Dji Mavic 2 Pro Satın Al 

Dji Mavic 2 Zoom Drone Satın Al

0 0 votes
Article Rating
Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
2 based on 6 votes
Brand Name
DJI
Product Name
DJI Mavic 2 Pro
Price
TRY 12595
Product Availability
Pre-Order Only
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x