HABERLER

Wi-Fi özellikli Araç içi kamera Kullanımı, nasıl çalışır?

863views

Wi-Fi özellikli Araç içi kamera Kullanımı, nasıl çalışır?

Wi-Fi özellikli Araç içi kamera, Dash kameranızı akıllı telefonunuza veya diğer cihazınıza kablosuz olarak bağlamanıza olanak tanır. Bu özellik, kayıtlı video dosyalarına erişmenizi ve aktarmanızı, ayarları yapmanızı ve özel bir mobil uygulama veya web arayüzü aracılığıyla araç içi kamerayı yönetmenizi sağlar.

Araç kameraları için Wi-Fi özelliği, araç kamerasının internet bağlantısına ihtiyaç duymadan akıllı telefonunuzla kablosuz olarak eşleşmesine olanak tanır. Evet, Bluetooth cihazına benzer. Temel fark, araç kamerasının akıllı telefona Bluetooth yerine WiFi üzerinden bağlanmasıdır.

Araç içi kamera’lardaki Wi-fi özelliği nedir?

‘Wi-fi’ terimi size internete erişim sağlayan Wi-fi ağlarını hatırlatabilir. Ancak ön panel kameralarındaki wi-fi özelliği tamamen farklı bir konsept. Dahili Wi-Fi özelliği, tıpkı bir BlueTooth cihazı gibi, araç içi kameranın interneti kullanmadan akıllı telefonunuzla kablosuz olarak eşleşmesini sağlar. Tek fark, araç kamerasının akıllı telefona Bluetooth yerine wi-fi sinyali aracılığıyla bağlanmasıdır. Benzer şekilde, normal bir ev Wi-Fi ağı olarak, araç kamerasının Wi-Fi sinyal aralığı kapasitesi, ortada herhangi bir engel olmaksızın yaklaşık 10 m’dir. Araç kamerası ile akıllı telefon arasındaki mesafe 10 metreyi aşarsa wi-fi özelliği çalışmayacaktır. Bağlandıktan sonra bulut uygulamasını kullanarak görüntü dosyalarını doğrudan akıllı telefonunuza indirebilirsiniz. Uygulama, indirilen tüm dosyalar için bir depolama noktası görevi görür ve bunları Facebook, Whatsapp, Twitter vb. gibi tüm yaygın paylaşım platformları aracılığıyla dilediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz. Artık Wi-fi özelliğine aşina olduğunuza göre Araç kameralarında daha fazla ayrıntıya girelim ve nasıl çalıştığını ve kullanıcılara nasıl fayda sağladığını kontrol edelim.

Araç içi kamera’de Wi-Fi Özelliğinden Nasıl Yararlanırım?

Wi-fi özelliğinin birincil faydası, kamerayı aracınızdan çıkarma ihtiyacını ortadan kaldırmasıdır. Bu özelliğe sahip olmayan araç kameraları, görüntülerinize erişmek için hafıza kartını manuel olarak çıkarmanızı ve bir PC’ye yerleştirmenizi gerektirir. Buna karşılık, dahili Wi-Fi özelliğine sahip araç kameraları, görevi akıllı telefonunuzdan birkaç dakika içinde uzaktan gerçekleştirmenize olanak tanır. Sürücünün arıza soruşturması söz konusu olduğunda bu anında erişim çok değerlidir. Örneğin, bir olaya karışırsanız, ancak bu sizin hatanız değilse, Wi-Fi özellikli Araç içi kamera’ler, olayın görüntülerini anında indirip kolluk kuvvetleriyle paylaşmanıza ve masum olduğunuzu anında kanıtlamanıza olanak tanır.

Wi-Fi kullanımına sahip bir Araç içi kamera nasıl çalışır?

Araç içi kamera (gösterge paneli kamerası), bir arabanın ön paneline veya ön camına monte edilen küçük bir video kayıt cihazıdır. Sürüş sırasında yolun ve çevrenin görüntülerini sürekli olarak kaydetmek için tasarlanmıştır. Araç içi kamera’lerin popülaritesi aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı artıyor:

  • Kaza Kanıtları: Araç kameraları bir kaza veya çarpışma durumunda kritik kanıtlar sağlayabilir.
  • Sigorta Talepleri: Araç kamerası tarafından kaydedilen video, bir kazada ne olduğuna dair net bir kanıt sağlayarak sigorta talep sürecini basitleştirebilir ve hızlandırabilir.
  • Dolandırıcılığın önlenmesi: Bazı sürücüler, masum sürücüleri veya sigorta şirketlerini dolandırmak için kasıtlı olarak kazalar yaratır. Araç kamerası görüntüleri bu tür dolandırıcılıkların önlenmesine ve dürüst sürücülerin korunmasına yardımcı olabilir.
  • Park koruması: Bazı gelişmiş Araç Kameralarında, araç gözetimsiz park edildiğinde meydana gelen kazaları veya vandalizmi kaydedecek bir park modu özelliği bulunur.
  • Sürücü Davranışı İzleme: Bazı ticari araç ve filoları, güvenli sürüşü teşvik etmek amacıyla çalışanların sürüş davranışlarını izlemek için Araç içi kamera’ları kullanır.

Araç kameraları, kaydedilen video görüntülerini depolamak için genellikle microSD kartlar kullanır. Çoğu Araç içi kamera, konum verilerini kaydetmek için yerleşik GPS’in yanı sıra akıllı telefon veya bilgisayardaki video dosyalarına kolay erişim için Wi-Fi bağlantısına sahiptir. Wi-Fi özellikli Araç Kameraları, Araç İçi kameranızı akıllı telefonunuza veya diğer cihazınıza kablosuz olarak bağlamanıza olanak tanır. Bu özellik, kayıtlı video dosyalarına erişmenizi ve aktarmanızı, ayarları yapmanızı ve özel bir mobil uygulama veya web arayüzü aracılığıyla araç içi kamerayı yönetmenizi sağlar. Wi-Fi özellikli bir Araç Kamerası genellikle şu şekilde çalışır:

  • Kurulum ve eşleştirme: Öncelikle araç içi kamerayı üreticinin talimatlarına göre aracınıza takmanız gerekir. Araç içi kamera açıldığında, akıllı telefonunuzun veya diğer cihazınızın bağlanabileceği bir Wi-Fi erişim noktası oluşturur (veya mevcut bir Wi-Fi ağına bağlanır).
  • Mobil uygulama: Çoğu Wi-Fi özellikli Araç içi kamera, iOS ve Android cihazlarda kullanılabilen tamamlayıcı bir mobil uygulamayla birlikte gelir. Kullanıcılar uygulamayı akıllı telefonlarındaki ilgili uygulama mağazasından indirip yükleyebilirler.
  • Araç kamerasına bağlanma: Araç kamerasının mobil uygulamasını açın ve araç kamerası tarafından oluşturulan Wi-Fi ağını arayın. Akıllı telefonunuzu bu Wi-Fi ağına bağlayın (genellikle araç içi kamera kılavuzunda belirtilen ad veya SSID ile).
  • Eşleştirme süreci: Telefon uygulaması, araç kamerası ekranında görüntülenen QR kodunun taranmasını veya araç kamerası ile akıllı telefonunuz arasında güvenli bir bağlantı kurmak için benzersiz bir kodun girilmesini içerebilecek eşleştirme işlemi boyunca size rehberlik edecektir.
  • Araç içi kamera işlevlerine erişin: Bağlandıktan sonra mobil uygulama aracılığıyla Araç içi kamera işlevlerine ve ayarlarına erişebilirsiniz. Bu, canlı video akışlarını görüntülemeyi, kayıtlı videoya erişmeyi, video çözünürlüğünü ayarlamayı, hareket algılamayı yapılandırmayı vb. içerebilir.
  • Videoları İndirin: Kaydedilen video dosyalarını doğrudan akıllı telefonunuza indirmek için uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu özellik, hafıza kartını Araç İçi Kamerasından çıkarmadan belirli bir videoyu kaydetmeniz veya paylaşmanız gerektiğinde kullanışlıdır.
  • Bulut bağlantısı: Wi-Fi özellikli bazı Araç Kameraları aynı zamanda bulut bağlantısı da sunar. Bu, Dash cam’ın doğrudan Wi-Fi bağlantısının yanı sıra videoyu bulut depolama hizmetleriyle de senkronize edebileceği anlamına gelir. Bu nedenle araç kamerası çalınsa veya hasar görse bile kaydedilen videoya buluttan erişebilirsiniz.
  • Firmware Güncellemeleri: Bazı üreticiler araç içi kameranın performansını artırmak veya yeni özellikler eklemek için firmware güncellemeleri yayınlayabilir. Wi-Fi bağlantısıyla, araç içi kamerayı doğrudan mobil uygulamadan kolayca indirebilir ve yükseltebilirsiniz.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x