Bilinmesi GerekenlerEĞİTİMLERHABERLERHAVA FOTOĞRAFÇILIĞI

Dronla Kış Fotoğrafçılığı; İpuçları ile kıştan Yararlanın

3.3kviews

Kara Kış şehre geldiğinde, muhtemelen rahat oturma odanıza kıvrılıp biraz TV izlemek istersiniz. Dışarı çıkıp soğuğa katlanmak için bir sebep yok değil mi? Tekrar düşünün, kış, dönüştürülmüş manzaraların çarpıcı fotoğraflarını çekmek için en iyi zamanlardan biridir. Bununla birlikte, kışın fotoğraf çekmek, o sıcak güneşli çekimleri elde etmekten farklı bir zirve oyunudur. Drone ile Kış fotoğrafçılığı için ipuçlarımızla karşınızdayız.

Hava Durumuna Hazırlanın

Rüzgar, kış aylarında uçmak için önemli bir faktördür. Her DJI drone farklı rüzgar performans yeteneklerine sahip olacağından rüzgarların ne kadar sert olduğuna dikkat edin. Örneğin DJI Mini 2, 8,5-10,5 m/s maksimum rüzgar hızı direncine sahiptir. Mavic 3 ise rüzgara karşı 12m/s hızında direnebiliyor. Rüzgar çok kuvvetli olduğunda uçmadığınızdan emin olun.

Kış fotoğrafçılığı sırasında düşünmeniz gereken bir diğer husus da drone’nuzun en düşük çalışma sıcaklığı ve pil sıcaklığıdır. Asıl sorun, pillerin soğuk olduklarında uzun süre dayanmamaları ve bu nedenle uçuş sürelerinin beklenenden daha düşük olabilmesidir. Pillerinizi drona yerleştirmeden önce arabanızda veya ceket cebinizde saklayarak bunun etkisini azaltabilirsiniz.

Source: SkyPixel Author: Eberhard Ehmke

Kalkış için İpuçları

  1. Kalkıştan sonra, pilin iç ısısının ısınmasını sağlamak için yaklaşık bir dakika boyunca aynı noktada gezinin.
  2. Düşük sıcaklıklı yerlerde uçarken Spor Modu’nu kullanın. Bu koşullar sırasında, dronunuzun sensörlerinin, nesneleri algılama yeteneğini engelleyebilecek donma olasılığı vardır. Spor Modu seçildiğinde bu sensörler devre dışı bırakılır, böylece normal şekilde uçabilirsiniz.
  3. Pil seviyeniz konusunda biraz daha dikkatli olun. Sıcaklıklar düşük olduğunda, piliniz daha hızlı boşalır. Otomatik istemi beklemeyin ve eve dönmek için ek süre tanıyın.

Kar ve Pozlama

Kış fotoğrafçılığında Kar, kameranızın ölçüm cihazıyla oyunlar oynayabilir ve sizi inci beyazı kar yerine yetersiz pozlanmış fotoğraflar ve gri karla baş başa bırakır. Bu sorunu aşmanın yolu, pozlamayı artırmaktır. Güneşli bir günse, iki durak artırmanız gerekebilir. Bununla birlikte, bulutlu günlerde karınızı yeniden beyaz yapmak için bir durak artış yeterli olmalıdır. Bu durumda AEB fonksiyonunu düşünebilirsiniz. Otomatik Poz Basamaklama (AEB), aynı görüntünün farklı pozlama ayarlarıyla birden fazla fotoğrafını çekme işlemidir. AEB işlevi seçildiğinde drone’nuz otomatik olarak farklı pozlarda 3-5 fotoğraf çekecektir. AEB, birden fazla pozlama çekerek, mükemmel çekimi elde etmenizi sağlamak için biraz boşluk sağlar.

Beyaz Dengesi

Karlı manzaraların fotoğraflarını çekerken doğru beyaz dengesini elde etmenin sorun olmayacağını düşünürdünüz. Garip bir şekilde ve karlı resimler genellikle mavi hissettiriyor. Bu sorunu ortadan kaldırmanın yolları var. Otomatik beyaz dengesinin ayarlamaları yapmasına izin verebilir veya RAW’da çekim yapıp daha sonra düzenleme yapabilirsiniz.

Soldaki mavi renkli kar ile karın sağdaki görünümü arasındaki kontrast.

Parlak Renkler için Kontrast

Kış Fotoğrafçılığında Kar fotoğrafı çekmekle ilgili olan şey, beyaz olmasıdır ve kapladığı her şey de beyazdır, böylece tamamen beyaz bir fotoğraf biraz donuk olabilir. Kadrajınıza karın saf beyazlığıyla çarpıcı bir kontrast verecekleri için sarı, mavi veya turuncu gibi parlak zıt renkler arayın.

Kış Işığı

Bu, fotoğrafçılar için bir nimet, bize daha fazla 3 boyutlu dokular ve uzun derin gölgeler ile daha uzun bir altın saat vererek yardımcı oluyor. Bunun nedeni, kışın güneşin ufuktaki açısının daha küçük olması ve güneşin asla yüksek bir noktaya ulaşamamasıdır. Bu, güneşin o kadar sert görünmediği ve çekim yapmak için daha fazla zamanın olduğu anlamına gelir – özellikle öğlen güneşinin mücadelesiyle uğraşmaktan pratik olarak kaçınabileceğiniz bulutlu günlerde.

Odak Ayarı

Kış fotoğrafçılığındaki sorun, çekmek istediğiniz sahnenin düşük kontrasta sahip olmasıdır. Sisli, bulutlu veya kar yağıyorsa, bu, otomatik netleme için yeterli kontrastı bulmakta zorlanabileceğinden, merceğin otomatik netleme yapmasının zor olabileceği anlamına gelir. İyi haber şu ki, tek yapmanız gereken drone‘nuzu DJI GO uygulamalarında manuel odaklamaya geçirmek olduğundan düzeltmesi kolay.

Source: SkyPixel Author: Isaac Gautschi

Bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak kar yağdırın, drone’nuzla kış harikalar diyarına gidin ve muhteşem kış fotoğrafçılığı çekimleri yapın.

Kış Harikaları Diyarını Yakalamanın En İyi Yeni Yolu: DJI Mavic 3

Kış fotoğrafçılığında harikaları gerçekten çarpıcı ayrıntılarla yakalamak istiyorsanız, yeni DJI Mavic 3‘e ihtiyacınız olacak. Bu inanılmaz kameralı drone, 4/3 CMOS Hasselblad kamera, 46 dakikalık uçuş süresi ve bulabileceğiniz tüm akıllı özellik ve işlevlere sahiptir. ActiveTrack 5.0 ile kızak yapan birini takip edin, MasterShots ile dekorasyonlarınızın her açısını elde edin veya hyperlapse ile muhteşem bir kış gün batımını yakalayın. Sezonun büyüsünü deneyimlemek ve hatırlamak için mükemmel bir yol.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x