DRONEÜRÜN İNCELEME

Termal kameralı drone sistemi

termal kameralı drone
termal kameralı drone
termal kameralı drone
termal kameralı drone
termal kameralı drone
termal kameralı drone
termal kameralı drone
termal kameralı drone
3.3kviews

Drone ile birlikte için termal kamera kullanımı ticari ve kurumsal çözümler için son dönemde ön plana çıkan bir ihtiyaç oldu. Her ne kadar akla ilk kullanım alanı olarak askeri teknolojiler gelse de, termal kameralı drone sistemi şehir içinde de hayat kurtarıyor. Tethered Drone Sistemi ile de kullanılan termal kameralı drone 6 Mart 2017’de Amerika’da Crotona Park North, Bronx’da gerçekleşmiş olan yangında New York Yangın Departmanı kullanıldı.

Termal kameralı drone sisteminin faydaları

Termal kamera sistemi aynı zamanda cebinizin ve zamanınızın da dostu. Endüstriyel tesislerden yakın bir zamanda vazgeçilmez ekipmanlarından biri haline gele termal kameralar güvenlik önlemleri, şantiye denetimi ve gözlemi, yapı inceleme, güneş enerjisi panelleri denetimi ve zirai kullanımlar için de kullanılabilmektedir. Termal kameralar henüz Türkiye’ye ulaşmamış olsa da otonom araçların görüş kapasitesini arttırmak için de kullanılabiliyor.

Bu sistemin tanıtımı amacıyla gerçekleşen bir video da mevcut. Jared Leto’nun solisti olduğu Amerikalı rock grubu Thirty Seconds to Mars’ın klibinde FLIR’s HD Science Camera kullanıldı.

Sıfır ışık, “zifiri karanlık” olarak da tabir edilen ışıksız durumlarda çıplak gözle nesneleri görüp ayırt edebilmemiz imkansızdır. Termal görüntüleme sistemi ile en düşük ısı farklarına kadar ayırt etme imkanımız var. Havadan görüntüleme imkanı saglayarak drone ile bu sistem yüksek hassasiyetle, tutarlı ısı ölçümleri yapmanıza, analitik ve telemetrik detaylandırmanıza yardımcı olacaktır. Termal kameralı drone modelleri ayrıca yüksek oranda zoom yapmaya da olanak sağlıyor.

Yerden kumandalı hava araçları Android ve IOS destekli cihazlarla uçuş sırasında renk paletlerine kadar değiştirme imkanı saglar. Tam kontrol imkanı ile tüm OSD verilerini ekranınıza yansıtır. Ayrıca uçuş sırasında bulunduğu noktanın koordinat bilgisini gerçek zamanlı olarak gösterme imkanına sahiptir.

termal kameralı drone