DRONEÜRÜN İNCELEME

Termal kamera nedir, nerelerde kullanılır?

15.9kviews

Termal kamera nedir?

Termal kamera, görüntüleme yöntemi olarak gözle görülmeyen IR enerjiyi (ısıyı) esas alan ve görüntünün genel yapısında IR enerjiye göre oluşmuş renkler ve şekillerin belirlendiği bir görüntüleme sistemidir.

termal kamera nedir flir kamera

Gözümüzün göremediği kızılötesi aralıkta termal enerji yayılır. Bu aralık kırmızı ışık ve mikrodalga ışınları arasındadır. Termal kameralar çıplak gözle görülmeyen bu ışık dalga boylarını algılar ve ciddi sonuçlar doğurabilecek problemleri net olarak görebilmeyi sağlar.

Termal kamera ile tesislerde bakım yapılmasının avantajı

Termal kameralar endüstriyel tesislerde oluşan ya da oluşması muhtemel sorunların çözümleri için kullanılmaktadır.  Termal kameralar gözle görülmesi mümkün olmayan problemlerin kolaylıkla ve anında tespit edilebilmesini sağlayarak beklenmedik sorunların önlenmesine yardımcı olur.

termal kamera nedir flir kamera

Bu tespitler sayesinde işletmelerin üretim kayıpları minimuma indirilebilir ve yapılan bakım kalitesi artırılır. Bu denetim mekanizması orta ve uzun vadede ortaya çıkabilecek yüksek onarım maliyetlerini de önlemektedir

termal kamera nedir flir kamera

Tesisteki enerji kayıplarının fazla olduğu noktaları da tespit edebilen termal kamera sistemi, enerji tasarrufu sağlayarak maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olur.

termal kamera nedir flir kamera

Termal kamera kullanımı işletmelerdeki yangın riskini erken teşhis edebileceği gibi gece görüşünde de sağladığı avantajlarla ele alındığında, termal kameraların faydaları arasına can ve mal güvenliğini de üst seviyeye çıkardığını ekleyebiliriz.

Termal kameranın kullanım alanları

Yüzey sıcaklıklarını ölçmek ve algılamak amacıyla elektronik optik cihazlarda kullanılmaktadır. Bu cihazlar görüntü oluşturmak için belli bir sıcaklık aralığına sahiptir.

termal kamera nedir flir kamera

Sıcaklığa göre de IR yayılımları vardır. Her IR yayılımı değişik dalda boyunda olduğu için termal kameralar belirli bir sıcaklık arasında görüntü verirler.

termal kamera nedir flir kamera

Kamerada yer alan objektifler de düşük sıcaklıkta dahi bu farkı yakalayıp görüntü oluşturan bir özelliğe sahiptir. Termal kameranın bazı kullanım alanlarına bakalım;

  • Buhar, basınçlı gaz, sıcak su, sıcak hava taşıyan sistemlerin kaçaklarının tespiti.
  • Elektrik panoları, iletim hatları, aşırı yüklenen enerji sistemlerinde oluşan bağlantı hatalarının ve gereğinden fazla yüklenip ısı yaratan yerlerinin tespiti.

termal kamera nedir flir kamera

  • Motor, rulman gibi dönen parçaların yağlanmamasından kaynaklanan sürtünme ve oluşturduğu aşınmanın tespiti.
  • Konut, iş merkezi gibi binaların enerji verimliliğinin ölçülmesinde, enerji sarfiyatının düzeltilmesi için sorunlu bölgelerin tespitinde.
  • Su Kacağı Tespiti ve rutubet nem kontrolünde.

Termal kamera satın almak ya da tesisinizde termal kameralar ile bir keşif, kontrol ya da hasar tespiti yapmak istiyorsanız 0 212 695 75 46 numaradan ve teklif@oyuncakhobi.com mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz.