Mercedes-Benz drone teslimatı oyuncak hobi oyuncakhobi.com
HABERLER

Mercedes-Benz Zürih’te drone teslimatı yaptı

1.8kviews

Mercedes-Benz Zürih’te drone teslimatı için ilk adımlarını attı. Bir masal haline gelen drone ile ürün teslimatı fikrinin cazibesine Mercedes-Benz de katılarak Zürih’te ilk uçuşunu yaptı. 2016’da tanıttığı Vision Van adlı konsept araç teslimatı yapacak drone ile entegre olarak çalışıyor.

Mercedes-Benz Zürih’te drone teslimatı
(Mercedes-Benz Zürih’te drone teslimatını yaptı)

 

İnsansız hava araçlarının hızla artan kullanım alanlarını göz önüne alan şirketler dışarı bağımlı olmak yerine kendi multikopterlerini geliştirmeyi tercih ediyor. Teslimat dronu, Mercedes-Benz’in yatırımcıları arasında olduğu Matternet tarafından geliştiriliyor.

İlk drone teslimatı Zürih’te yapıldı

Zürih’te gerçekleşen tanıtım uçuşunda şirket civarda bulunan bir kahveciden sipariş verdi. Daha önceden sisteme kayıtlı olan kahveciden çıkan siparişin, araca teslim edilene kadar izlediği süreci kayıt altına alan Mercedes-Benz bu videoyu izleyicilerin beğenisine sundu. 2.2 kilogramlık bir ağırlığa sahip olan drone 20 kilometreden uzak olmayacak teslimatları gerçekleştirebiliyor ve saatte 75 km hıza ulaşabiliyor.

Amazon ve Dominos Pizza’nın da hayallerini süsleyen drone teslimatı artık QRCode’lardan destek alabiliyor. Amazon’un daha önce test ettiği sistem sanıyoruz artık hazır ve son kullanıcı tarafından kullanılabilir durumda. Drone teslimatı için gereken en önemli şey ise drone yasalarının bir an önce rayına oturması. Merak edenler için Van’ın fiyatı 34.000 sterlinden başlıyor…