drone yasası sivil havacılık oyuncak hobi
HABERLER

Endüstri liderleri ABD Başkanı Trump’a mektup gönderdi

651views

Dünyaca ünlü drone endüstrisi liderleri ABD Başkanı Donald Trump’a mektup gönderdi. Son zamanlarda ortaya çıkan, drone teknolojisinin geleceğini ilgilendiren hukuki engeller konusunda endişelerini bildirdikleri mektup insansız hava araçlarının geleceği açısından oldukça önemli bir yere sahip. Drone teknolojisinin Amerika ekonomisindeki kritik önemi hakkındaki görüşlerini dile getirdikleri mektuba imza atanlar arasında birçok teknoloji devi yer alıyor. AUVSI avukatları, AMA, Small UAV Coalition, endüstri devi Intel, Verizon, UPS ve Amazon ile birlikte quadcopter devi DJI ve aksiyon tutkunlarının vazgeçilmez markası GoPro da imzayı atan şirketler arasında yer alıyor.

drone yasası sivil havacılık oyuncak hobi

Mektup şu cümleler ile başlıyor; “İnovasyon, Amerikan ekonomsinde her zaman can alıcı bir rol oynamıştır. İnsansız hava araçları ile gelişen teknolojik çevrenin yarattığı katkıları göz ardı etmek büyük bir hata olur. Drone endüstrisi Amerika’da şu ana kadar 100.000 kişilik bir iş gücü yarattı ve ekonomiye 82 milyar dolarlık bir katkı sağladı. Drone teknolojisi katkılarını şimdiden gösterdi ve gelecekte yapacağı etkilerin sözünü vermiştir.”

Drone yasaları sertleşiyor

Mektubun asıl amacına gelecek olursak ortada “buz gibi” bir gerçek var. Yakın zamanda DJI, kullanıcıların “No Fly Zone” yani uçuşa hassas bölgelerde yaptığı kazalar sonucunda devlet ile başı derde girmiş ve kendi içerisinde yeni uçuş modları ve Aeroscope gibi bir sistem geliştirmek zorunda kalmıştı. Global şirketler bu durumlardan çekinmeye başladı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, direkt olarak FAA işbirliğiyle gerçekleşen, eyalet ve lokal bölgelerde oluşturulacak yeni kanunlara müdahale edebilir. Şirketlerin gelişimi açısından ve son kullanıcıların rahat uçuş yapabilmeleri için bu kanunlar büyük önem taşıyor.

drone yasası sivil havacılık oyuncak hobi

FAA başkanı Michael Huerta’nın yakın zamanda yaptığı açıklamalar kanunları “yamalı bohçayı” andıran yaptırımlara maruz bırakmıştı. Bu mektubun ardından ABD Başkanı’ndan gelecek tepki endüstri liderleri tarafından olduğu gibi drone pilotları tarafından da merakla bekleniyor.