Aeroscope dji oyuncakhobi
(Aeroscope)
HABERLER

DJI AeroScope ile droneların kimliğini tespit edecek

1.9kviews

DJI, AeroScope ile artık droneların kimliğini tespit edecek. DJI drone’ların kayıt bilgileri ve seri numaralarını tespit edebilen yeni sistemini duyurdu. Çin menşeli multikopter ve havadan görüntü kayıt eden kamera üreticisi DJI, Phantom 4 başta olmak üzere çeşitli fiyat aralıklarındaki droneları ile uzun süredir gökyüzüne kendi hükümdarlığını kurmuştu. Ancak şirket bir süredir kullanıcıları tarafından zor duruma sokuluyor.

Aeroscope dji oyuncakhobi
(Aeroscope)

DJI AeroScope yasak uçuşların önüne geçecek

Yakın zamanda drone üreticisinin Amerika Birleşik Devletleri ile arasında soğuk rüzgarlar esmiş ve ABD, DJI’a bir ambargo uygulamıştı. Bu duyurunun ardından DJI Yerel Uçuş Modu adında yeni bir yenilik duyurmuştu. Ordunun birliklerinde kullanılan droneların verilerinin internet üzerinden paylaşılması siber güvenlik ağı için tehdit oluşturuyordu. Ciddi bir kriz yaratan durum bu özel modun ortaya çıkmasındaki en büyük sebep olarak görünüyor. Başta multikopterler olmak üzere yüksek teknolojili hava gözlem ve video kayıt araçları üreten DJI şimdi de AeroScope adında yeni bir takip sistemi duyurarak drone dedektifliği için ilk adımını attı. Yeni sistem uçan droneların yerini tespit ederek bilgilerini yetkililer ile paylaşabiliyor.

Aeroscope dji oyuncakhobi
(Aeroscope)

AeroScope droneların kimliğini tespit ediyor ve paylaşıyor

Hava taşıtlarının bilgilerini yetkililere AeroScope ile anında gönderebilecek olan DJI artık drone pilotlarından kurallara saygılı olmasını istiyor ve bu yaptırımlar ile birlikte kullanıcıları devletlerin uyguladığı yasaklarla yüzleştirmeyi planlıyor. DJI Politikaları ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Brendan Schulman yaptığı açıklamada; “Drone kullanımı artık günlük hayatın içerisinde yer alıyor. Yetkililer hem drone profesyonellerinin hem de hobi kullanıcılarının hassas bölgelere gereken özeni göstermesi ve bu bölgeler içerisinde uçuş yapmamalarını istiyor” dedi.

Polisler, hava güvenlik birimleri ve gerekliliği dahilinde çeşitli devlet otoriteleri artık droneların konum, seri numarası, drone kimliği, GPS bilgileri ve dronun kimin tarafından kayıtlandığı gibi bilgileri DJI’dan anlık olarak alabilecek ve drone takibi de gerçeştirecek.

Sistem, 12 Ekim’de Kanada, Québec City’de gerçekleşen, yasaklı bölgede uçurulan ve ortaya çıkan kaza sonucunda hemen devreye alındı. Bundan sonra daha sıkı önlemlerin ortaya çıkması bekleniyor. Daha fazla bilgi için aeroscope@dji.com adresine ulaşabilirsiniz.