dji oyuncak hobi 3 boyutlu mimari modelleme
3 boyutlu modelleme
HABERLER

3 boyutlu mimari modelleme yazılımı geliyor

3.5kviews

DJI tarafından üretilen yeni bir 3 boyutlu modelleme yazılımı profesyoneller için geliyor. DJI, Project Vertex adında 3 boyutlu modelleme yazılımı geliştirdiğini yakın bir süre önce duyurmuştu. DJI, Los Angeles’ta geçtiğimiz günlerde yeni kamerası Zenmuse X7’yi duyurduğu etkinliğinde aynı zamanda 3 boyutlu mimari modelleme üzerine yeni ve gelişmiş çözümler sunan bir yazılım projesinin de haberini vermişti. Vertex, kullanıcılarına dronelar ile havadan görüntü alarak 3 boyutlu bölgesel modelleme imkanı veriyor. Bu program üç boyutlu (3D) çizim yapabilme kapasitesinin yanı sıra ürün yönetimi ve sunuma yönelik özellikleri de içerisinde barındıracak.

Henüz gelişme aşamasında olan Project VertexDJI Inspire 2, DJI Matrice 200, 210 ve 210 RTK, DJI Matrice 600 gibi gelişmiş, profesyonel ticari drone modellerinde kullanılabilecek ve 3B prototipleme için uygun olacak. Bu yazılım ile birlikte kameralı drone kullanıcıları endüstriyel tasarımlar başta olmak üzere hemen hemen her şeyi 3d modelleme imkanına sahip olabilecek. Peyzaj düzeninde yer alan çimenlik alanlar, ağaçlar, cami, otopark, gökdelen, konut ve havuzlar gibi mimari modelleme gerektiren çizimler için DJI patentli 3D modelleme yazılımı Project Vertex kısa bir süre içinde piyasaya çıkacak.

drone, 3 boyutlu modelleme oyuncak hobi
(3 boyutlu mimari modelleme)

Vertex havadan çekimlerin tekrarını kolaylaştırıyor

Vertex, sadece 3 boyutlu nesnelerin modellemeleri için üretilmedi. Yazılım aynı zamanda bölgesel bir plan çıkartma imkanı sunuyor. Vertex havadan görüntü almak isteyen yönetmenler, ticari drone profesyonelleri ve kurumsal drone çözümleri ihtiyacı olan girişimler için hayata geçiriliyor. Kullanıcılar, Vertex ile kayıt altına alınan 3D modelleme planları sayesinde multikopteri tam olarak istedikleri bölgelere göndererek havadan çekimlerini kolaylıkla tekrar bölgeye gidip inceleme zahmetine girmeden gerçekleştirebilecekler.

drone 3 boyutlu modelleme
(3 boyutlu mimari modelleme)

3 boyutlu modelleme yazılımı Project Vertex’in çıkış tarihi

3 boyutlu mimari modelleme için geliştirilen Project Vertex’in çıkış tarihi hakkında Çinli drone üreticisi DJI’dan henüz kesin bir bilgi yok. Hala geliştirilmekte olan yazılım vaat ettikleri bakımından multikopter kullanıcılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Project Vertex resmi olarak kullanıma sunulduğunda ayrıntılı bir şekilde inceleyerek yazılımın detaylarını sizlerle paylaşacağız.

dronelar için 3 boyutlu modelleme
(3 boyutlu mimari modelleme)