Ruanda'da dronelar
HABERLER

Ruanda’da dronelar kan taşıyor

1.2kviews

Ruanda’da dronelar acil durumlarda ilk müdehale için kan taşımaya başladı. Drone nedir tanımı hızlı bir şekilde değişiyor. Hobi olarak başlayan multikopterler teknolojinin gelişmesi ve drone fiyatlarındaki düşüş ile birlikte kullanım alanlarını yaygınlaştırmaya devam ediyor.

ruanda drone kan Ruanda'da dronelar
(Dronelar ile kan taşımacılığı)

Pizza teslimatından, kurtarma operasyonlarına kadar, dronelar son yıllarda geleneksel taşımacılık anlayışına farklı bir boyut getirdi. Arama kurtarma operasyonlarında sık sık kullanılan dronelar daha önce acil ilaç gerektiren bir hastanın imdadına yetişmişti. Dronelar yine hayat kurtarabilecek acil bir durumda yardıma yetişiyor. Kaliforniya merkezli Zipline şirketinin ürettiği dronelar Ruanda’da ulaşımı zor bölgelere tıbbi malzeme taşıyor.

https://twitter.com/zipline/status/900634395635326976

Ruanda’da dronelar 150 kilometre menzilde kan taşıyor

Kigali’den 50 kilometre uzaklıkta yer alan Muhanga arasında yer alan hızlı teslimat sistemi 75km hızla uçarak 30 dakika içerisinde kan torbalarını bölgeye ulaştırıyor.  Silikon Vadisi girişimi Zipline tarafından üretilen araçlar 21 tesisten hizmet vermeye hazırlanıyor. 150 kilometre uçuş menzili olan özel yapım insansız hava araçları 1.5 kilo ağırlığa kadar kan taşıyabiliyor. Bu sistemle hastaneler SMS ile kan talep ederek 15 dakika içerisinde kendilerine ulaştırılmasını sağlayabilecek.