Amazon araç sarj eden drone yaptı
HABERLER

Amazon dronları aracınızı kullanırken şarj edecek

1.1kviews

Elektrikli araçların menzil problemine karşı Amazon bir çözüm bulmuş gibi görünüyor. Şirket artık elektrikli araçları kendine ait droneları ile hareket halindeyken sarj edecek. Kullanım esnasında gerçekleşecek olan bu işlem, tıpkı petrollü araçlar gibi ihtiyaç anında elektrikli araçlara da kolayca şarj edilme imkanı sağlayacak. Elektrikli araçların yaygınlaşmasına önemli bir katkı yapacak olan bu gelişme için Tesla’nın kurucusu Elon Musk’ın “benim aklıma gelmişti” yorumunu da bekliyoruz.

Böylece, Amazon elektrikli araçlar hareket halindeyken onlara bağlanarak aracın bataryasını şarj eden dronların resmi olarak patentini almış oldu. Bu patent hayata geç(erse)tiğinde elektrikli araç kullanıcıları menzil sıkıntısına düşmeyecek. Gerçi bu durumda da “herkes mi drondan sarj ediyor, gidin evinizde sarj edin” sitemleri ortaya çıkabilir.

Amazon droneları araçları sarj edecek

Sistem aslında yeni bir düşüncenin ürünü değil; daha önce de kullanılan, vaktinde iniş yapamayan uçaklara diğer uçaklar aracılığıyla yapılan yakıt ikmalinden esinlenerek geliştiriliyor. Elektrikli aracın verilerine sahip olan sistem yakıt uyarısını aldığında en yakın drone sarj ekibine bilgileri otomatik olarak yollayacak. Sarj droneları aracın tavanına iniş yaparak, burada bulunan bir şarj girişine tutunacak ve dolum işlemini gerçekleştirecek.

Drone sarj teknolojisi abonelik sistemini kullanacak

Amazon Prime aboneliğine yakın bir sistem kullanacağını düşündüğümüz inovasyon sürücüye pek bir iş bırakmayacak. Şoför herhangi bir komut vermeden araç kendi şarj ihtiyacını merkeze gönderip bir dron çağırabilecek. Şu anda Amerika’da 45 bin elektrikli sarj istasyonu var.

Amazon yollarda yeterince dronu hazır olarak bekletirse bu sistem ile elektrikli araçların yaygınlaşması konusunda büyük bir adım atmış olacak. Yakın zamanda drone teknolojisi geliştiren şirketler Trump’a bir mektup yazmıştı.  Bu tasarımın ardında Amazon’un kendi robotik şirketi mi var yoksa dışarıdan bir destek mi alıyor sorusu ise merak konusu…

Kaynak