PolarPro oyuncakhobi.com Filtre, aksesuar ve katana
DRONEÜRÜN İNCELEME

İnceleme: PolarPro markasını tanıyalım

927views

Ünlü filtre ve aksesuar üreticisi PolarPro markasını tanıyalım

PolarPro Filtre oyuncakhobi.com

 

PolarPro’nun hikayesi nasıl başladı?

Dış mekan çekimlerinde olabilecek en iyi görüntü kalitesini almak isteyen bir grup fotoğraf aşığı tarafından Costa Mesa’da kurulan PolarPro, bu amaçlarını bir süredir gerçekleştiriyor. Fotoğraf ve video meraklısı olan ekip bu işe aslında yaptıkları çekimlerden daha fazla keyif almak için girdiklerini söylüyor. PolarPro ekibinin hikayesi de biraz GoPro’nun kurucusu Nick Woodman‘ın yolculuğuna benziyor. Başarılı girişimcilerin en büyük özelliklerinden biri daha mutlu olacakları bir ortamı yaratma güçleri olsa gerek. İlerleyen zamanda bu arayışları kendilerini mutlu ediyor ve ekip bunu bir “ekmek kapısına” dönüştürme kararı alıyor. Bu aşamada onları en çok zorlayan iş yükünün ürünleri odak gruplarına göre tasarlamak olduğunu söylüyorlar. PolarPro marka grubu bu zorluğu tutkuları olan fotoğrafçılıkta kazandıkları deneyimler ile aşmayı başarıyor. Ne derler bilirsiniz; “Yaptığın işi iyi bil, yaptığın işi sev ve yaptığın işe inan.”

PolarPro’nun satışta olan ürünleri

Renk düzenleyici ürünleri ile dünyada büyük bir saygınlık kazanan ve hızlı yayılan PolarPro markası aynı zamanda drone teknolojisi ile de yakından ilgileniyor. Havadan görüntü alma cihazlarını sık sık kullanan ekip başta Phantom 4, Spark, Mavic Pro, GoPro Karma ve sinemacıların gözde drone modeli Inspire 2 için çok başarılı filtreler üretiyor. Firma aynı zamanda lider aksiyon kamerası üreticisi GoPro için de su altı ve farklı ışık aralıklarında kullanılabilen filtreler hazırladı. PolarPro markasının aynı zamanda Studio adında, Adobe After Effect benzeri bir çalışma prensibine sahip, sonradan düzenleme programı mevcut.

DJI Mavic Pro için Katana’yı buraya tıklayarak satın alabilirsiniz

PolarPro’nun ürettiği filtrelerin amacı nedir?

Filtreler orijinal görüntüyü süzgeçten geçirip fotografik ortamda yeni bir görüntü oluşmasını sağlayan objelerdir. Filtre dendiği zaman ilk olarak makine objektifinin önüne monte edilen saydam nesneler akla gelir. Burada filtreler ışığın rengini değiştirerek farklı kontrast ve tonlarda baskı elde edilmesini sağlar. Filtre kullanarak gerçek hayattan uzak bir görüntü elde edebilirsiniz. Gerçeğin filme olduğu gibi yansıması gereken çekimlerde filtreler yardımcı araçların başında yerini alır. Filtreler yapım malzemesine göre cam, organik cam, asetat, plastik, jelatin, selofan gibi çok farklı maddelerden yapılabilir. Profesyonellerin kullandığı jelatin filtreler daha hassastır. Organik camdan üretilen filtreler bol çeşitli ve hafifdirler.

PolarPro ürünleri arasında dronelar için popüler filtreler hangileridir?

PolarPro drone filtleri arasında en çok satılan ürünler DJI Spark Cinema Filter 3-Pack ve DJI Mavic Filter 3-Pack ürünleri yer almaktadır. Drone kamera filtrelerinde PolarPro’nun sinema ve dizi sektöründe yer alan profesyoneller için hazırladığı, Inspire 2 için uygun olan Vivid Collection ve Cinema Series modelleri de ön plana çıkan ürünler arasında yerini alıyor. Sektör profesyonelleri Zenmuse X7 ve DJI X4S için PolarPro’yu sık sık tercih etmektedir.

PolarPro Katana DJI Spark ve DJI Mavic Pro’yu el gimbalına çeviriyor

PolarPro’nun aksesuarları arasında yer alan Katana adlı ürün ile eğer bir DJI Mavic Pro ya da Spark sahibiyseniz bu ürünle birlikte artık bir el gimbalınız da oluyor. 

PolarPro mobil uygulaması

PolarPro aksesuar ve ana ürünlerinin bir arada kullanılmasına önem verdiği kadar bu ürünlerin gerçek hayatla da bağlantılı olmasını istiyor. Kısaca, sizi yağmurlu havalarda Spark ile dışarıda görmek istemiyor. Uygulamanın içerisinde birçok kullanışlı araç gereç de mevcut. Forecasts, KP index gibi ayarlanabilir programlara izin veren app, aynı zamanda drone pilotlarının düşünce tarzını da benimsiyor. Yola çıkmadan önce PolarPro App’i indirmenizde fayda olduğunu düşünüyoruz. Uygulama, Apple Store ve Android Market’ten indirilebilir.

PolarPro UygulamaOyuncakhobi.com PolarPro app android

PolarPro takımının bir parçası olmak ister misiniz?

O zaman sizi uluslararası PolarPro Marka Elçisi Programı’na alalım. Bu program için oldukça hevesli ve araştırmacı bir kişiliğe sahip olmanız gerektiğini söylemekte fayda var. PolarPro ekibinin maceraperest bir ruhu olduğundan daha önce bahsetmiştik, bunu sizin de paylaşıyor olmanız gerekecektir. Başvurunuzu buradan yapabilirsiniz.

PolarPro ekibinin son yolculuğu İzlanda’ya oldu

Ekip sık sık birlikte seyahate çıkıyor ve dünyanın dört bir yanına yolculuk yaparak gittikleri her yerden görüntüler alıyor. Daha sonra bu görüntüleri sitelerinde bulunan blog üzerinde paylaşıyor. Türkiye’de de 1980’li yıllarda sineması ile tanınmaya başlanan, yakın geçmişte Nordik Simit ile tanıtımı yapılan ve ülkemizde genç nesil tarafından sık sık ziyaret edilen İzlanda, PolarPro ekibinin de vakit geçirmekten ve drone fotoğrafçılığı yapmaktan keyif aldığı bir ülke.

PolarPro oyuncakhobi.com

Kalbim İzlanda’da kaldı diyeceğiniz bir yolculuğa çıkan ekibin çektiği fotoğraflara aşağıda göz atabilirsiniz

PolarPro oyuncakhobi.com

PolarPro oyuncakhobi.com

PolarPro oyuncakhobi.com

PolarPro oyuncakhobi.com

PolarPro oyuncakhobi.com

 

PolarPro ekibinin İzlanda gezisinde yaşadıklarıyla ilgili bir mesajı da var; “Eğer aradığınız şey saf, dokunulmamış ve yalnız bırakılmış bir şeyin parçası olmak ise bunu İzlanda’da bulacaksınız. Tek yapmanız gereken şey, gitmek.”