Drone denetimi Sky Guys Oyuncakhobi.com
HABERLER

Geleceğin trafik polisleriyle tanışın: Yapay zeka ve dronelar birleşiyor!

2.5kviews

Geleceğin trafik polisleri The Sky Guys’ın yeni yapay zeka yazılımı ile gelişiyor. Artık droneları trafik kontrolünde de görmeye başlayacağız.

Drone denetimi Sky Guys Oyuncakhobi.com
(The Sky Guys’ın geliştirdiği yapay zeka teknolojisi ile donatılmış drone modeli)

Henüz HGS’den kaçak geçiyor olabilir, otobanda makas atan araç kullanıcılarına sık sık denk geliyor olabiliriz ancak bu durumlar kısa bir süre içerisinde tarihe karışacak gibi görünüyor. Kanadalı drone teknolojisi lideri The Sky Guys ekibinde yer alan bir takım 750.000 dolarlık bir ödül kazanarak bu yapay zeka ve droneları bir araya getiriyor. Pilot bölge olarak seçilen Ontario Otoyolu için geliştirilen gelişmiş yapay zeka teknolojisi insansız hava araçlarını şu ana kadar görülmemiş bir trafik denetimi için hazırlıyor. Ödül, Small Business Innovation Challenge (SBIC) kapsamında Ontario Centres of Excellence (OCE) tarafından The Sky Guys’a verildi. Kazanan grubun takımı içerisinde The Sky Guys, NVIDIA, IBM ve University of Toronto yer alıyor.Grup çalışmaları esnasında Ministry of Transportation of Ontario (MTO) ile yakın temasta bulundu.

Drone denetimi Sky Guys Oyuncakhobi.com

Drone teknolojisinde kullanmak üzere geliştirilen yapay zeka trafik denetiminde karşılaşılan sorunları baz alarak bu sorunlara kalıcı bir çözüm üretmek ve gelecekte gelişen teknolojisi sayesinde henüz karşılaşılmayan ancak ortaya çıkması muhtemel problemlerin de önüne geçmek amacıyla geliştirildi. Uzun bir rota içerisinde denetimde yaşanan zorlukların önüne geçmek için iki yıl boyunca geliştirilen yapay zeka teknolojisi aynı zamanda kara yolu taşımacılığında otonom çözümlerin temelinin atılmasını da hızlandıracak. Otonom kara yolu taşımacılığının önder şirketi Tesla’nın kendine ait bir drone geliştirip geliştirmeyeceği de merak konusu.

The Sky Guys çalışmalarının devlet tarafından desteklenmesinden memnun

The Sky Guys

Ödül ile ilgili olarak The Sky Guys grubu; “Uzun süredir insansız hava araçları hayatımıza birçok kolaylık getiriyor. Biz bunu çok uzun süredir takip ediyoruz ve drone teknolojisinin gelişmesine katkı sağlamaktan keyif alıyoruz. Gelecekte daha akıllı şehirlerimiz olacak. Hükümetin bizim bu çabamızı görmesi ve bize destek sağlaması bizi gerçekten çok mutlu etti. Şu an için karşımıza çıkan en büyük sorunlardan bir tanesi drone yasaları. Hükemetten de bu konuda biraz daha destek bekliyoruz. Çalışmalarımızla ilgili ayrıntıları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde bir açıklama yaptı.