Ronin-S incelemesi
Ronin-S incelemesi
STABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEME

DJI Ronin-S İncelemesi,Artık Tüm Senaryolar Değişecek !

1.7kviews

DJI Ronin-S nihayet burada, yani DSLR kamera kullanıcılarının artık el tipi kamera stabilizasyonuna erişebildikleri anlamına geliyor. Ronin serisi, her boyuttaki film setlerinde standart bir araç haline geldi ve bu son ek, henüz en kompakt tasarımına mükemmel kamera sabitleme teknolojisi getiriyor. Çok küçük, aslında, tek elle kullanabilirsiniz!

Benim adım Chris ve bir yazar olarak, izleyicileri onları davet ettiğim dünyaya getirmek için fotoğraf ve video kullanmaya çalışıyorum. Ve tam da Ronin-S ile elde etmeye çalıştığım şey buydu.

Bugün, vahşi doğada Ronin-S’in nasıl kullanıldığına derinlemesine bakacağız. Bu gimbal, düğünlerden seyahat belgesellerine kadar her şeyi çeken görüntü yönetmenleri için ideal, ama benim hakkımda ne var? Profesyonel bir fotoğrafçı değilim, ancak DSLR fotoğraf makinemle çektiğim fotoğraf ve videoları paylaşmayı seviyorum. Çekimime sinematik bir kalite getirme şansı ile Ronin-S’yi CrossFit’in dinamik, hızlı temposunda test etmeye karar verdim.

CrossFitTM, planlı bir antreman, çeşitli egzersizler ve yüksek düzeyde bir yoğunluğu içeren bir spordur. Bu faktörlerden dolayı Ronin-S ve farklı senaryoları filme alma yeteneği, onu filme çekmek için ideal bir seçim haline getiriyor. Deneklerimi yapmak için dört sporcunun gönüllülük yaptım ve bir egzersiz – çatı koşusu, ip tırmanışları, halter ve jimnastik – göstermesi için, görev için hazırdık.

Ronin-S tamam.

Güvenilir Canon 70D ve sevgili EF-S 24mm f / 2.8 STM objektifi? tamam. Tamam Hadi gidelim!

Cinch içinde kurmak
Önceki kutudan çıkardığımız makalemizde ele aldığımız gibi, DSLR’nizden pürüzsüz bir video çekmek için ihtiyacınız olan her şey sert köpük halinde düzgün bir şekilde paketlenmiştir. Birkaç hızlı kilitleme ve bükme kolu, aletsiz bir montajı kısa sürede yapar.

Ronin-S’yi özel kamera modeliniz ve lensinizle kurmaya gelince, her eksen boyunca doğru dengeyi sağlayan özel bir adım adım işlem vardır. Neyse ki, DJI, Ronin-S için her adımı ayrıntılı olarak gösteren bir dizi öğretici videoya sahip.

Kamera kurulumumu takip ettim ve doğru dengeyi yaklaşık beş dakika içinde çevirebildim. Deklanşör / kayıt düğmesinin çalışması için, içerilen RSS kablosu sağlam, esnek bir malzemeden yapılmıştır, böylece kameranın kızılötesi sensör kamerasına doğru yönlendirebilir ve yerinde kalabilirsiniz.

Ronin-S, monte edilen kamera ayarı ile en iyi gimbal performansını sağlamak için motorun mukavemetini ve torkunu kalibre eden Auto Tune ile işlemi tamamlayacaktır. Ronin-S ile ilgili harika olan şey, bir kaç saniye boyunca ön tetiği ve M düğmesini basılı tutarak Otomatik Ayarlamayı hızlı bir şekilde başlatabiliyor olmanızdır. Sabitleme için inanılmaz derecede önemli bir adım olarak, bu işlevi düğmelere gitmeye hazır olmak inanılmaz derecede yardımcı oldu. Auto Tune bir dakikadan daha kısa sürede tamamlanacak ve kendinize ince ayarlı bir DSLR gimbal’i elde ediyorsunuz!

Ronin-S’yi tamamlamak için, telefonumdaki Ronin-S uygulaması bana bir tonluk özelleştirme ve çekim seçeneklerine erişmemi sağladı. Burada, sanal bir oyun çubuğu kullanabilir, panoramalar ve zaman dilimleri ayarlayabilir ve üç kullanıcı profili için kaydırma, eğme ve yuvarlanma ekseni davranışını özelleştirebilirsiniz. Varsayılan parametreler benim için yeterince iyi idi, bu yüzden ayarlama yapmam gerekmedi; Sadece çekime başlamak istedim!

Klasik El Sabitleme
Geleneksel spor sinematografisi, maalesef oyunun belirli bir bağlantısını kesen bir tripod üzerinde geniş bir kamera içerir. Statik çekim, tüm oyun alanının çerçevede mükemmel olmasını garanti ederken, görüntüleyiciyi ekranda saf atletizmden kaldırır.

Bu düşünceyle, öncelikle ve yapılacaklar listesindeki sporcuları daha kişisel bir perspektiften filme almak için ayaklarımın üstesinden geliyordum.

Sporcular, spor salonunun içinde ve dışında, istasyondan istasyona, kendi hızlarında hareket ediyorlardı ve bana her an filme farklı sahneler veriyordu. Bir kişi halat tırmanmaya başlarken, iki kişi çekme çubuğundan asılırken. Neyse ki, Ronin-S’nin tasarımı bana atletten sporcuya anında geçiş yapma özgürlüğü verdi.

Bir vuruşta, bir atlet, altın saatin pencereden geçtiği gibi, halter hareketleri üzerinde çalışıyordu. Çevresinde dolaşmak için bu dramatik ışıktan yararlandım. İşleme açısından, oluklu şekil ve kauçuk dış kısım, Ronin-S’nin kaymasını engelledi ve genişletilmiş kavrama, sabit bir yürüyüş için konforlu iki elle kullanım sağladı. Çekimde düzgün bir sonuçla, ilk testin başarı olduğunu söyleyebilirim!

Hızını Toplamak
Bazı çekimler kamera operatörünün aşağı çalışan bir atlet ile devam etmesini gerektirir. Bir kaydırma çekimi, sahneyi bir mesafeden yakalayabilir, ancak bir el gimbalı, operatörün nesnelerinin yanında düzgün bir video ile çalışmasına izin verir. Bununla birlikte, geleneksel bir profesyonel gimbal, operatörün harekete ayak uydurmak için yeterince hızlı ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayarak çift kulp gerektirecektir. Ronin-S’ye ne dersin?

Antremanın çatı katı kısmı bana gimba’nın sınırlarını zorlamada ilk şansımı verdi. İlk önce Ronin-S’yi iki eliyle tuttum, ama bir koşuyu kırmak, diğer filme çekerken serbest dolamı serbest bırakmamı sağladı. Kamerayı kurşun koşucuya doğru bakarken, onu sadece bir kolla çekebildim. İki metre uzağında, vücut dili hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldum ve tükenmişliği ilettim.

Bir koşucuyu takip etmek güzel olsa da, topuklarında üç başka sporcu vardı. Kameradan sallantısız bir pivot almak için liderin kendilerine gelmesini sağladım. Spor modundan faydalandım, bu da gimbalin onu işaret ettiğiniz yöne göre daha aktif davranmasını sağlıyor. Tek yapmam gereken M düğmesine basmaktı ve baş parmağım üzerinde durduğu sürece, bir yandan Ronin-S ile çalışmaya devam edebildim.

Yüksek, Düşük ve Arasında Her Yerde
Açılı silindir motor, Ronin-S’ye giden ana özenli tasarım kararlarından biridir. Geleneksel 90 ° yerine bu motor tasarımı, kullanıcıyı geniş bir kullanım açısına kadar genişletir ve kamera ekranını görüntüde tutar.

Bildiğim antrenmanların bir kısmı mükemmel bir test sunacaktı, ip tırmanışı oldu. Çıkışa daha büyük bir derinlik eklemek için daha düşük bir açıdan kaydetmek istedim. Ön tetiği basılı tutarak, Ronin-S gimbal’i yerinde kilitledi, böylece sporcusu yükseldikten sonra kamerayı yükseltebilirdim ve ipin altından indiğinde hızlıca düştü. Aniden, üç metrelik bir düşüş süper kahraman inişine dönüştü! Belki de dizler üzerinde zor ama atış için harika!

Anında Sw kaşıntı-Hitter
Oyunun eylemi zaman ve oyun alanıyla sınırlı olsa da, oyuncuların ve taraftarların yaşadığı sihirli anlar genellikle hiçbir yerde yok olur. Akrobatik bir kesişme. Bir numara oyunu. Bir kez bir ömür boyu gol. Doğrudan tutamaçtan erişilebilen birçok önemli özellik sayesinde, Ronin-S aynı zamanda flaşta değişen sahnelerde de usta.

Yakalamak istediğim özel bir atış, egzersizler arasında bir geçişti. Bu anlarda, antremanı bitirmek için mücadele eden bir atlet hakkında bir fikir edinilebilir, ancak kararlılıkla ileriye doğru iter.

Ronin-S sehpanın üzerinde dururken, sporcusu mükemmel bir şekilde çerçevelemek için daha uygun bir joystick ayarlı M butonu seçim kullanıcı profiline dokunabildim. Çekme çubuğundan çıkıp dambıl istasyonuna doğru yürüdüğü için, gimbal’i yeniden değerlendirmek için ön tetikleyiciyi hızlıca ikiye katlayabilir, daha hızlı yanıt veren bir kullanıcı profiline geçebilir ve uzatılmış olarak tripodu katlayabilirdim. kavrama. Saniyeler içinde Ronin-S bir atlamayı atlamadan dönüştü.

Son düşünceler
Bunu utanmadan söylüyorum.

DSLR fotoğraf makinem ile düzgün video çekmek için Ronin-S‘i kullanabilirsem, herkes yapabilir.

Etrafta dolanıp ayarladıktan sonra, bu gimbal ile çok çabuk rahatlayabilirsiniz. Yakında, güveniniz artacak ve çekimlerinize benzersiz bir hava getirecek yaratıcı çekimlerle sınırlarınızı zorlamaya başlayacaksınız.

Benim gibi amatörleri tamamlamak için bağımsız olarak çalışan tecrübeli gazilerden, Ronin-S profesyonel videografi için mükemmel bir araçtır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x