DRONE İLE HAVA FOTOĞRAFÇILIĞI
DRONE İLE HAVA FOTOĞRAFÇILIĞI
EĞİTİMLERHAVA FOTOĞRAFÇILIĞI

Drone ile Hava Fotoğrafçılığı “Dünya Oyun Alanınız”

1.3kviews

Instagram’da en yetenekli drone fotoğrafçılarından biri ile sahnelerin arkasına geçelim. Aslen İrlanda’dan ve şu anda Toronto, Kanada’da yaşayan Gary Cummins (Instagram: garycphoto) Ağustos 2017’de Droney Montana adını verdiği Phantom 4 Advanced ile hava fotoğrafçılığına başladı. Dört ülkede yaşadığı için oldukça eklektik bir fotoğraf tarzı geliştirdi. Öte yandan seyahat, deneyimlerini zenginleştirir ve yaratıcı süreci için bolca ilham verir. “Çevremdeki dünya ile harika bir bağım var. Hava fotoğrafçılığımın tarzı, gözlerimin arasından dünyanın bir temsili. ”

Yaratıcı Süreç: Kişisel Tat ve Tercih

Dünyanın engin bölgelerinin üzerinde yükselen birçoğu için bir rüya olmuştur. Hava fotoğrafçılığı sadece bu hayali karşılamakla kalmaz, aynı zamanda doğanın harikalarına hayran kalacak yepyeni bir fırsat sunar. “Bana göre, dron fotoğrafçılığı farklı bir hikaye anlatmanın bir yoludur. Dünya ile paylaşmak için yeni bir açı. Dünyayı yeryüzünden görmek için çok kullanıyoruz; Drone ile yepyeni bir bakış açısı var. Şimdi yukarıdan aşağıya bakabiliriz, gökyüzünde kuşlar gibi yükseliriz. ”

Droney Montana ile yola çıkmadan önce, Gary her zaman önceden biraz araştırma yapar. Google Earth gibi web araçlarını ve ilham almak için Facebook ve Instagram gibi sosyal medya kanallarını kullanmanızı önerir. Ve Phantom 4 serisinin çok yönlülüğü sayesinde, mekanik deklanşör, olağanüstü aydınlatma koşullarında istisnai bir performans sergiliyor ve Gary’yi sadece bir uzaktan kumanda kullanarak diyaframı değiştirme olanağı sağlıyor.

İşlem sonrası ile ilgili olarak, ona en uygun olan bir yönteme sahiptir. “Renkleri hayata geçirmeye çalışıyorum. Fotoğrafların canlandırılması, deneyimin büyük bir parçası. Düzenlemek için hem Lightroom‘u hem de Photoshop‘u kullanmak, hava fotoğrafçılığımdan en iyi şekilde yararlanmamı sağlıyor. Sonuçta, fotoğraf düzenleme tamamen kişisel zevkinize ve tercihinize bağlıdır. Bir fotoğraf çektiğinizde ve düzenlediğinizde kendinizi bir sanatçı olarak ifade edersiniz. Kameranın arkasındaki kişi kendilerini dünyaya gösteriyor; içgüdüne güven ve onunla git! ”

Her Zaman Güvenlik Önplanda Seyahat

Faroe Adaları’nın engin dağlarından, Amerikan Güneybatı’sının evcilleştirilmemiş oyun alanlarına kadar Gary, seyahatle gelen çeşitliliği gözden geçiriyor. “Dolambaçlı yollar ve Faroe Adaları’nın büyüklüğü ani duyusal bir aşırı yüklenme sağlıyor. Ülkenin büyüklüğü nedeniyle her şey birbirine çok yakın. ”

“Çekim için en iyi sahneleri elde etmenin iyi bir yolu, oraya çıkmadan önce araştırmanızı planlamak ve yapmaktır. Bildiğimiz gibi, drone’nuzun pil ömrü yaratıcı maceralarınız için çok değerli. Güç kaynağım için DJI Araç Şarj Cihazını kullanıyorum. Çok uygun. Sadece sür ve şarj et.

Gary, yerel dron yasalarına ve yönetmeliklerine uyarak ilham veren hava fotoğrafçılığı üreten bir reklamcılığın mükemmel bir örneğidir. “Seyahat ettiğim ülkelere özgü web siteleri hakkında sık sık bilgi bulabilir ve yasalarını iki kez kontrol edebilirim. Güvenlik benim için temel bir husustur; eğer hava koşulları kötü ise, uçmayacağım. Pürüzsüz bir yaratıcı sürece sahip olmanızı sağlamak için yerel düzenlemelere uymanız en iyisidir. ”

Yolculuk ilerliyor

Gary ile bir sonraki macerasında konuştuğumuzda, nostaljik olmaya devam ediyor. “Önce Noel için eve gideceğim ve ailem ve arkadaşlarımla biraz zaman geçireceğim. O zaman yolun beni nereye götüreceğini göreceğiz. Asya’da iki ay geçirmeyi veya Amerika’nın Batı Kıyısı’ndan iki ay geçmeyi düşünüyorum. Ayrıca Mavic 2 Pro‘yu drone koleksiyonuma eklemek istiyorum; Hasselblad kameradan gelen renk kalitesi çok harika! ”

Gary çok muzaffer bir şekilde ortaya koyarken, “Dünya benim istiridyem, keşif oyunum ve harika deneyimlerim.” Siz de dünyayla olan bağlantınızı keşfedebilir ve bugün Mavic 2 ile yaratıcı olanakları yakalayabilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x