DRONEÜRÜN İNCELEME

DJI, Mavic 2 Enterprise Dual Termal ve Gündüz Kameralı Drone

1.7kviews

DJI, Mavic 2 Enterprise Dual ile Termal Görüntülemeyi Taşınabilir Hale Getiriyor

Yeni Drone İşçileri Zorlu Ortamlarda Dinamik İşlemlerde Güvenilir Bir Günlük Araçla Donatıyor

Sivil uçaklarda ve havadan görüntüleme teknolojilerinde dünyanın lideri olan DJI, bugün ticari pilotlara daha iyi, daha güvenli, daha güvenli bir şekilde çalışması için güvenilir bir araç sağlayan güçlü, yan yana görsel ve termal kameralarladonatılmış taşınabilir bir endüstriyel dron olan Mavic 2 Enterprise Dual’i ortaya çıkardı. ve zorlu ortamlarda daha hızlı.

FLIR Systems ile ortaklaşa geliştirilen Mavic 2 Enterprise Dual, DJI’nin Mavic 2 Serisi dronu kompakt tasarımında Mavic 2 Enterprise’da bulunan gelişmiş kontrol ve aksesuar dizisine sahiptir. Mavic 2 Enterprise Dual, kullanıcıların verimli raporlama ve analiz için görüntüleri ve sıcaklık verilerini uygun bir şekilde saklamalarını ve bugün yapılan denetimlerden acil müdahaleye kadar bir dizi endüstriyel veya zamana duyarlı operasyona anında değer katmalarını sağlar.

DJI Stratejik Ortaklıklar Direktörü Jan Gasparic, “Dronlar, kamu güvenliği ve denetim operasyonlarında hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor ve kullanıcıların anında herhangi bir yerde kolayca kullanılabilecek güvenilir bir hava aracından anında değer elde ettiklerini” söyledi. “DJI ve FLIR, XT kamerayı 2015 yılında ilk kez tanıttığında, bir dizi yeni ticari drone uygulaması başlattık. Mavic 2 Enterprise Dual ile daha çeşitli ortamlarda daha güvenli operasyonlar sağlıyoruz, böylece operatörler görevlerini yerine getirmeye odaklanabilirler. ”

Güçlü ve Taşınabilir FLIR Termal Görüntüleme

Mavic 2 Enterprise Dual, görünür ışığı yakalamak için yan yana bir 4K sensörü ve termal verileri yakalamak için bir FLIR Lepton® termal mikro kamera barındıran üç eksenli gimbal stabilize kameraya sahiptir. Bu sensörler birlikte, pilotların gece uçuşlarını gerçekleştirmelerinin yanı sıra sis ve duman gibi karmaşık gündüz koşullarında uçmalarına da izin verir [1]. Kullanıcılar, çift sensörlü kameradan verileri görselleştirmek için DJI Pilot uçuş kontrol uygulamasındaki çoklu akıllı ekran modlarından birini seçebilir:

FLIR MSX® – FLIR’in patentli MSX’i veya çok kesimli dinamik görüntüleme, görsel ayrıntıları geliştirmek için gerçek zamanlı olarak yüksek kaliteli, görünür ışık ayrıntılarını kabartır, pilotların çıplaklar tarafından hemen görülmeyen kritik verileri hızlı bir şekilde tanımlamasına ve yorumlamasına yardımcı olur göz.
Nokta Ölçer – Güvenli bir mesafeyi korurken pilotların kritik veya tehlikeli nesneleri izlemesine ve ölçmesine yardımcı olan bir nesnenin ortalama sıcaklığını gösterir.
Alan Ölçümü – Ortalama, en düşük ve en yüksek sıcaklığı ve her bir alanın karşılık gelen yerlerini gösterir, böylece denetçilerin nesneleri hızlı bir şekilde değerlendirmesini ve bir varlığın aşırı ısınıp ısınmayacağını tespit etmelerini sağlar.
İzoterm – Pilotların özel bir renk paleti kullanarak gösterilecek belirli sıcaklık aralıklarını belirlemelerine izin verir, böylece menzil içindeki nesneler daha yüksek kontrast ve daha iyi görünürlük sağlar. Bu özellik, insanları tanımada arama ve kurtarma pilotlarına yardımcı olmak ve itfaiyecilerin yangınlardaki sıcak noktaları tespit etmelerine yardımcı olmak için özel profiller ve ayrıca esneklik için özel bir profil ayarı içerir.
FLIR Başkanı ve CEO’su Jim Cannon, “En küçük termal mikro kameramız olan FLIR Lepton ile donatılmış Mavic 2 Enterprise Dual, daha fazla dron sahibine termal görüntüleme yeteneklerini tanıtmak için önemli bir fırsat sunuyor” dedi. “Bu, DJI ve dünya lideri platformları olan üçüncü ürünümüz ve FLIR’in bu en son Thermal ürünü işbirliği, termal teknolojiyi sektörde önemli bir özellik haline getirmek için atılmış önemli bir adım.”

Ek Yetenekler için Modüler Aksesuarlar

Mavic 2 Enterprise Dual, Mavic 2 Enterprise aksesuarlarının tamamı ile uyumludur. Uçağın gövdesine sağlam bir şekilde monte edilmiş ve DJI Pilot uçuş kontrol uygulaması ile çalıştırılıyor. Bu aksesuarlar, pilotların havadan iletişim kurmaları ve çalışmaları için yeni yollar açmakta, dronları görüntüleme araçlarının ötesine taşımakta ve görev verimliliğini artıran yapılandırılabilir platformlara taşımaktadır.

Spot Işığı – 2.400 lümen parlaklığa sahip ikili bir spot ışığı, operatörlerin karanlık veya düşük ışık alanlarındaki görevleri yerine getirmelerine yardımcı olur. Spotlight, arama kurtarma ve denetleme uygulamaları için idealdir.
Konuşmacı – Maksimum 100 desibel (1 metre mesafe) projeksiyona sahip bir hoparlör, pilotların talep üzerine 10 özel ses kaydı yapmasını sağlayarak, hayat kurtarıcı acil durum operasyonları sırasında kritik olabilecek yakındaki kişilere bir iletişim kanalı sağlar.
Beacon – ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Gecesi Feragat standartlarına uygun olarak tasarlanan M2E Beacon, üç mil öteden görülebilen parlak bir flaşöre sahiptir. Bu, pilotların düşük ışık koşullarında veya geceleri çok daha güvenli bir şekilde görevleri yerine getirmelerine yardımcı olur ve yakındaki dronların ve geleneksel uçakların operatörleri için ek hava sahası farkındalığı sağlar.
Gelişmiş Veri Güvenliği Özellikleri

Mavic 2 Enterprise Dual, hassas uçuşlar sırasında oluşturulan fotoğraf, video, uçuş günlüğü ve diğer verilerin bütünlüğünü korumak için Mavic 2 Enterprise ile aynı özellikleri içerir. Uçağın işlevlerine ve depolanan verilere tüm erişim için hesap verebilirlik sağlayarak 24 GB dahili veri depolama ve şifre koruması içerir. Parola Koruması etkin olduğunda, kullanıcıların drone’yu her etkinleştirdiklerinde şifrelerini girmeleri, uzaktan kumandayı drone ile bağlamaları ve drone’un yerleşik deposuna erişmeleri, onlara tam, özel kullanım ve gelişmiş güvenlik sağlamaları gerekmektedir. Bu, uçağı fiziksel olarak tehlikeye atmış olsa bile bu verileri korurken, uçağa ve onun yerleşik veri deposuna güvenli erişim sağlar.

Ek olarak, bir GPS zaman damgası özelliği, görsel kamera tarafından çekilen her bir görüntünün zamanını, tarihini ve konumunu, pilot hesap verebilirliğine yardımcı olarak ve drone tarafından yakalanan verilerin kritik altyapı denetimlerini gözden geçirme durumlarında güvenilir olması ve kullanılabileceğinin sağlanmasını kodlar olası yasal işlem.

Mavic 2 Enterprise Dual, yüksek veri güvenliği endişesi olan kullanıcılar, DJI Pilot App’ta, etkinleştirildiğinde, kullanıcının bağlı mobil cihazının internet üzerinden herhangi bir veri göndermesini veya almasını önleyen Yerel Veri Modu özelliğini kullanabilir. Bu, kritik altyapı, hükümet projeleri veya diğer hassas görevleri içeren uçuş işletmecileri için ek güvenlik güvencesi sağlar.

Uçuş ve Hava Sahası Güvenliğini Artırma

Her Mavic 2 Enterprise Dual, DJ’lerin, gökyüzüne güvenli bir ek olmalarını sağlamak için AirSense teknolojisi ile donatılmıştır. AirSense, pilotların durumsal farkındalığını artırır ve yakındaki uçaklardan ve helikopterlerden gelen ADS-B sinyallerinin dron pilotlarını otomatik olarak uyararak ve DJI Pilot uçuş kontrol uygulaması aracılığıyla gerçek zamanlı konumlandırma uyarıları göndererek hava sahası güvenliğini arttırır. Bu teknoloji, sıkışık hava sahasında veya orman yangını bastırma, felaket kurtarma ve altyapı izleme gibi karmaşık operasyonlara yakın uçuş yapan profesyonel dron operatörleri için ekstra güvenlik sağlar.

Mavic 2 Enterprise Dual, DJI’nin en gelişmiş video ve veri aktarım sistemi olan Ocusync 2.0’a sahiptir ve şehir alanı gibi yüksek elektromanyetik girişime sahip ortamlarda bile drone ve uzaktan kumandası arasında daha sağlam bir bağlantı sağlar. Sistem, yukarı bağlantı ve aşağı bağlantı veri akışları için farklı frekanslar kullanma özelliğine sahip hem 2,4 GHz hem de 5,8 GHz frekans bantlarını destekleyen daha güçlü parazit direnci ve otomatik anahtarlama özelliklerine sahiptir.

Mavic 2 Enterprise Dual, daha sessiz ve daha verimli bir uçuş için verimli pervanelerle birlikte DJI’nin FOC itiş motorlarını kullanır ve 31 dakikaya kadar maksimum uçuş süresi ve en fazla 72 km / saat hıza ulaşır [2]. Ek olarak, kendiliğinden ısınan bir batarya, dronun -10 Santigrat (14 Fahrenheit) kadar düşük hava koşullarında güvenilir şekilde çalışmasını sağlar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x