DJI Manifold
DRONEÜRÜN İNCELEME

DJI Manifold 2 İncelemesi

691views
DJI, yeni nesil otonom anten robotik çözümleri düşünülerek tasarlanan DJI dronları için ultra kompakt yerleşik süper bilgisayar Manifold 2’yi yeni duyurdu.

Manifold 2, DJI’nin 2015’te geri getirdiği orijinal Manifold’un yerini alıyor.
Manifold 2’nin ilave bilgi işlem özelliği sayesinde kullanıcılar, dronedaki karmaşık görüntü verilerini işleyebilir ve anında sonuç alabilir. Dronlar, nesneleri tanımlarken ve engellerden kaçınırken özerk olarak uçacak şekilde programlanabilir.

Dronun gerçek zamanlı olarak algılayıp analiz etmesini sağlayarak, Manifold 2 yeni alanlar ve yetenekler açıyor ve Otomobil donanımlı DJI Matrice 210′ların daha önce hiç kimsenin uçmadığı GPS ve radyo frekansı reddedilen ortamlarda otonom olarak uçmasına izin veriyor değerli ve işlem yapılabilir veriler bulunur.

“Endüstrinin önde gelen bilgisayar şirketlerinin ve çip üreticilerinin bazılarıyla ortaklıklar sayesinde, DJI uçaklarının karmaşık bilgi işlem görevlerini yerine getirebilecek akıllı uçan robotlar olmalarını ve gerçek anlamda gelişmiş görüntü işlemesi yapmalarını sağlıyoruz.”

Jan Gasparic, DJI DJI Stratejik Ortaklıklar Direktörü

Manifold 2 neden oluşur?

Manifold 2, kenarda AI için bir modülde Intel Core i7-8550U CPU veya NVIDIA Jetson TX2 süper bilgisayarı arasında seçim yapma becerisine sahip çeşitli uygulamalar için güçlü zeka sunar.

Her iki versiyon da, Matrice 210 serisi ve Matrice 600 serisi dahil olmak üzere DJI’nin kurumsal uçağı ile uyumludur. DJI’nin yazılım geliştirme kitini kullanarak drone’un dahili sistemlerine ve sensörlerine entegre edilebilir, böylece yazılım ve donanım çözümü sağlayıcılarının DJI ekosisteminde açık kişiselleştirme ve entegrasyon sağlar.

Manifold 2, aşağıdaki DJI ürünleriyle uyumludur:

  • Matrice 210 Serisi
  • Matrice 600 Serisi
  • N3 Uçuş Kontrolörü
  • A3 Uçuş Kontrolörü.

Her Manifold 2, USB, UART, CAN portları ve daha fazlasını içerir ve geliştiricilerin birden fazla Manifold 2 işlemcisini birbirine bağlamasına ve DJI uçağı belirli uygulamalar ve endüstriler için özel anten robotlarına dönüştürmek için bunların üzerine inşa etmelerine olanak tanır.

Skynet?

Manifold 2, öncelikle saha incelemeleri gibi farklı kurumsal amaçlara yönelik olarak tasarlanmış olsa da, teknoloji kesinlikle bir dronun çok sınırlı veya tehlikeli alanlarda gezinmesi gereken hava çekimleri için kullanılabilir.

Otonom teknoloji çok hızlı hareket ediyor ve kendi rota kararlarını verebilecek insansız hava araçlarını görmeye başlamadan önce ne kadar süre alacağını ve hatta operatörün girdisine ihtiyaç duymadan hangi açının ve konumlandırmanın atış yapılacağına karar verebilecek kim olduğunu bile bilen var.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x