Bilinmesi GerekenlerDJISTABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEME

Ronin-S Kurulum ve Dengeleme

3.1kviews

Video çekimlerinizi düzeltmek mi istiyorsunuz? O zaman birkaç seçenek var. Kameranızı bir tripoda takın veya bir gimbal kullanın.

DJI Ronin-S, daha küçük, daha hafif ve kullanımı ve taşınması daha kolay olan, tek elle elde edilmiş yeni tür soylu köpek ırklarından biridir. Ayrıca, gelişmiş mobil uygulama ve geniş kamera ve lens uyumluluğu ile rakiplerinin çoğundan daha fazla özellik barındırıyor.

Ancak başlamadan önce, fotoğraf makinenizin ve mercek kombinasyonunun ağırlığını dengelemek için DJI Ronin-S cihazını kurmanız gerekir. Emin olun, kurulum işlemi hızlı ve kolaydır, ancak doğru almanızı sağlamak için bilmeniz gereken bazı püf noktaları vardır.

DJI, Ronin-S tasarımının mümkün olduğunca basit bir şekilde dengelenmesi sırasında bir ayar yapmasını sağlamıştır. Kameranızı Ronin-S’ye her taktığınızda belirli bir miktar yeniden ayarlama olsa da, ne kadar çok yaparsanız o kadar hızlı ve kolay hale gelir. Ronin-S’ye taktığınız her yeni kamera ve lens kombinasyonu için işlemi tekrar yapmanız gerekeceğini söylemeye gerek yok. Aşağıdaki yazıda, adım adım DJI Ronin-S’nin nasıl kurulacağını ve kameranız ve mercekle nasıl dengeleneceğini göstereceğiz

Ronin-S Kurulumu

Gimbal’ınızı uygun şekilde ayarlamak, maksimum pil ömrüne ulaşmanızı ve mutlak kontrolü korumanızı sağlar.

Ronin-S’nizi aldığınızda , App Store’a veya Google Play’e gidin ve Ronin-S ve Ronin 2 için DJI Ronin uygulamasını indirin.

Daha sonra toprağı birleştirmeye hazırsınız.

Ronin-S’inizi birleştirmek

Genişletilmiş tutma yerini standart tutma yerine / bataryaya bağlayarak başlayın. Ardından kavrama parçasını kırlangıç ​​bağlantı parçasını kullanarak gimbal’a takın ve yerine kilitleyin.

Gimbal monte edildikten sonra, kamerayı standart kullanım için ayarlayın (SD kart, lens çıkarılmış vb.), Ardından kamera montaj plakasını bir tripodla yaptığınız gibi kameranıza takın ve lens desteğini kamera lensine ekleyin. Ardından kamerayı gimbal’a monte edebilir ve kendi kameranızla uyumlu olan uygun bağlantıları ekleyebilirsiniz.

Sürece genel bir bakış için aşağıdaki videoyu izleyin:

 

Lütfen Dikkat – Kamera monte edilip dengelenene kadar Ronin-S’yi açmayın. Bu, motorlara zarar verebilir.

Kamera uyumluluğunun tam bir listesi burada Ronin-S sayfasının indirme bölümünde bulunabilir .

Kamerayı Dengelemek

Fotoğraf makineniz ve aksesuarlarınız monte edildikten sonra Ronin-S’nizi dengelemeniz gerekecektir. Doğru dengeyi sağlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1 – İlk önce, kamerayı yukarı bakacak şekilde çevirin ve bırakın. Düğmeyi gevşetin ve kameranın dengesini seviyesine kadar ayarlayın. Ardından düğmeyi tekrar sıkın.

Adım 2 – Gimbal’ı dikey olarak tutun ve kamera montaj plakasını kamera düz durana kadar hareket ettirin. Kamera düzlendiğinde kilidi sıkın.

Adım 3 – Kamerayı tekrar dikey olarak tutun ve dönüş ekseni dengesini kontrol edin. Dönme ekseni düğmesini ayarlayın ve kamera dik kalana kadar hareket ettirin.

Adım 4 – Gimbal’ı bir açıyla hareket ettirin ve kameranın yüzüne nereye hareket ettiğini görün. Düğmeyi çevirme ekseni üzerinde ayarlayın ve kamera yerine oturana kadar hareket ettirin.

Kameraya bir şey ekler veya çıkarırsanız, cihazı açmadan hemen önce terazinin olup olmadığını kontrol edin.

Fotoğraf makinenizi dengelemek Ronin-S’inizin pil ömrünü uzatacaktır.

Lütfen Dikkat – Bazı büyük kamera ve mercek ayarları karşı ağırlık gerektirir.

Ronin’inizi şarj etme

Ronin-S, içinde 2400 mAh batarya bulunuyor. Pil, doğru şekilde kullanıldığı takdirde Ronin’i 12 saate kadar güçlendirebilir.

İlk kullanımdan önce Ronin-S cihazınızı tam olarak şarj etmelisiniz.

Pil, tutma yerindeki USB-C bağlantı noktasından şarj edilir ve yaklaşık iki buçuk saat sürer.

Ronin-S’nin bir güç bankası veya taşınabilir şarj cihazı ile kullanılması durumunda sürekli çalışma mümkündür.

Ronin’inizi aktif hale getirme

Fiziksel yalpalamayı ayarladıktan sonra Ronin-S’nizi etkinleştirmeniz gerekecektir. Ronin uygulamasını başlatın ve DJI hesabınıza giriş yapın. Ardından, güç düğmesini basılı tutarak güç düğmesini basılı tutarak gimbalın gücünü açın.

Bluetooth’u telefondan açın ve Ronin-S’yi arayın. ‘12345678’ olacak cihaz için bir şifre girmeniz gerekebilir. Tekrar uygulamaya gidin ve yalpalamayı etkinleştirmek için ekrandaki talimatları izleyin.

Tamamlandığında, motorları çalıştırmak için güç düğmesine iki kez dokunun.

Ronin’i ayarlama

Ronin-S’nizi kurarken önerdiğimiz son aşama, gimbal’ınızla otomatik bir ayar tamamlamaktır. Bu Ronin uygulaması veya gimbal üzerinden yapılabilir.

Uygulamadaki ayarlardan Motor Parametreleri’ni seçip, ardından Otomatik Ayarlama’ya dokunun.

Alternatif olarak, ayarlama işlemine manuel olarak başlamak için Ronin’deki tetik ve mod düğmelerini üç saniye basılı tutun. Profil göstergesi yanıp sönecek ve tamamlandığında yeşile dönecektir.

Bu adımları takip ederek, DJI Ronin-S’nizi kullanmaya başlayabilirsiniz.


Ronin-S Ayarları

DJI Ronin uygulamasında, Ronin-S ayarlarını ve çeşitli çekim modlarına vb. Erişebilirsiniz.

Bu bölümde, esas olarak menünün Konfigürasyon bölümünde Ronin üzerinde kontrol edebileceğiniz ayarlara bakacağız. Serinin ikinci bölümünde Yarat seçeneğindeki seçeneklere bakacağız.

Yukarıda gösterilen ana menüde Ronin-S cihazınıza bağlanabilir, durumunu kontrol edebilir ve pil seviyelerini görebilirsiniz.

Yapılandırma

Konfigürasyon menüsü, Ronin-S ayarlarının çeşitli yönlerini kontrol etmenizi sağlar. Ayarlar, aşağıdaki menüde gösterilen bölümlere ayrılmıştır:

Bu menüde, farklı çekimler için ayrı ayrı ayarlar ayarlayarak üç kullanıcı profili arasından seçim yapabilirsiniz.

Motor parametreleri

Bu menü, yukarıda bahsettiğimiz ayarlama fonksiyonunu tamamlamanın yanı sıra belirli bir motor parametresini ayarlamanızı sağlar.

Ayarlamanın ardından, motor detayları gimbal ve taşıma yükü kurulumunuz için uygun seviyeye ayarlanacaktır.

Motor parametreleri aşağıdaki alanlara ayrılmıştır:

Sertlik –  Motor sertliği, denge ve ağırlık için her motor tarafından sağlanan gücü seçmenize olanak sağlar. Garantili bir stabilite için her ayar için ekstra marj bırakıldığından emin olmalısınız.

Güç –  DJI bu ayarı varsayılan olarak bırakmanızı önerir. Güç ayarı, gücü artırarak tutum hatasını en aza indirmenizi sağlar.

Filtre –  Filtre ayarı, Ronin-S’nin yüksek frekanslı titreşimlerini azaltmaya yardımcı olabilir. Bu, motorun hissizliğini azaltmak için ayar düşürülerek yapılır.

Kontrol –  Bu ayar düşük frekanslı titreşimlere yardımcı olmak için kullanılabilir. Titreşimler görülebilirse, kontrolün arttırılması ve azaltılması ayarların optimize edilmesine yardımcı olabilir.

Bu ayarlar sadece onları nasıl kontrol edeceğinizi bildikten sonra değiştirilmelidir. Bu noktaya kadar, ayarda seçilen ayarlar kurulumunuz için en iyi sonuçları sağlamalıdır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x