Bilinmesi GerekenlerRC TEKNELER

RC Tekneler için Yeni Başlayanlar Kılavuzu

3.4kviews

Acemi RC tekne rehberi, neden hobiye girmeniz gerektiğinden farklı türdeki teknelere kadar her şeyi kapsar. Bunları kullanmak için en uygun yerleri, kendi teknenizi yaratabileceğinizi ve yakıtelektrik tercih ayrımını yapmayı öğreneceksiniz. Aşağıdan okumaya devam edin…

İster yerel göletinizde sakin bir yelken peşinde olun, ister hızlı ve öfkeli bir RC sürat teknesiyle rekabet etmek isteyin, kendi RC teknenizi sürmek, eğlenceli saatler geçirmenizi sağlayacak harika bir hobidir.

Güzel bir hediye mi arıyorsunuz yoksa yeni bir şeyler mi denemek istiyorsunuz? RC tekneler hakkında bilmeniz gereken her şeyi içeren en yeni acemi rehberimize göz atın.

Neden RC Tekne Denenmeli ?

RC botla, tüm aile için dışarıda eğlence sunar. Bir dizi bütçeye ve tercihe uyacak çok çeşitli botlarla, size uygun bir şeyler bulmanız muhtemeldir.

Çılgın dünyamızda bu kadar çok şey olduğunda, dışarıda olmak ve bir çocuk gibi tekrar hissetmek için birkaç saat ayırmak sadece bize iyi gelir. RC tekneler kafamızı dağıtmamıza ve eğlenmemize izin veriyor.

RC tekneler ile istediğiniz gibi mekaniğine dahil olabilirsiniz; basit elektrikli cihazlar bazı aile eğlenceleri için veya bir adrenalin koşusu için kendi güçlü RC’nizi oluşturmak için idealdir!

Suyun kenarında olmak sakinleşiyor ve yerel göletinizde ya da gölünüzde bir RC tekne kullanmak doğayı tecrübe etmek için yeni bir yol sunuyor . Veya, eğer rekabetçiyseniz, yarışlar ülkenin her yerinde yaygındır ve teknenizi göstermenin ve benzer düşünen insanlarla bağlantı kurmanın harika bir yolunu sunar.

Bir RC Tekne Nerede Kullanılır

RC arabaları ve kamyonları yalıtılmış çöllerden büyükannenin oturma odasına kadar her yerde kullanılabilirken, RC tekneler için durum biraz daha sınırlı.

RC teknelerin RC uçakları ve helikopterler (kalabalık bölgelerde tehlikeli olabilecek) gibi kullanımları konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur, ancak gazla çalışan güçlü RC teknelerin gürültülü olabileceğini unutmamak önemlidir. Halka açık yerlerde kullanırken her zaman gürültü kısıtlamalarını kontrol edin ve halkın beklentilerine saygı gösterin.

Göletler

Teknelerinizin kaybolma olasılığını en aza indirmek için göletler yeni başlayanlar için idealdir. Batarya biterse vs kolayca geri alabilirsiniz. Göletler ayrıca sakin ve sessizdir, RC’nizi kontrol etmenizi kolaylaştırır.

Nehirler

Biraz daha fazla deneyime sahipseniz, nehir mükemmel bir seçenektir. Eğer suyun akışına hakimseniz kendinizi kontrollü hissediyorsanız nehirler belki de en ideal ortamlardır. Unutmayın tüm sular denize dökülür .

Yüzme havuzları

Yeni başlayanlar ve çocuklar için yüzme havuzları idealdir. Kendinizi ait  bir havuzunuz varsa harika, aksi takdirde dostça bir komşuya sormanız gerekebilir! RC’nizi kaybetme şansınız yoktur ve onunla çocuklar için mükemmel olan havuzda oynayabilirsiniz.

Göller

Göller statik ve genelde çok sakin olsalar da büyüktür ve bir gölete nazaran teknenizi kaybetme olasılığınız daha yüksektir. Göller bir seferde çok sayıda tekneye ev sahipliği edebilir. Yarışlar için uygun alanlardır. Daha güçlü ve gürültülü tekneler için göller mükemmel bir oyun alanı.

Kendin Tasarla

Çoğu RC’de olduğu gibi, RC teknelerinizi kendi inşa etme veya hazır bir tane satın alma seçeneği bulunmaktadır. Seçiminiz bir çok şeye bağlı olacaktır: Kaptan olarak ne kadar deneyimli olduğunuzu, RC’nizin nasıl çalıştığını, bütçenizi ve kişiselleştirmek isteyip istemediğinizi ne kadar önemsiyorsunuz. Bu tamamen size kalmış bir durum.

Kendi teknenizi yaratın, motorunuzu değiştiriyor veya harika bir renk çiziyor olsanız da onları kişiselleştirmenize izin verir. Yaratıcı olmak ve teknenizin nasıl çalıştığının arkasındaki mekaniği anlamak istiyorsanız, harikadırlar. Kendinize özel tekneler, genellikle tam bir talimatlar içeren bir kit içerisinde gelir. Ayrıca size yardımcı olacak çevrimiçi tavsiye hazinesi var.

Hazır

Hazır RC tekneler genellikle doğrudan kutudan kullanılabilirler. Cidden eğlencelidirler ve çeşitli deneyimler için satın alınabilirler. Hızlı, gazla çalışan teknelerin yanı sıra yeni başlayanlar için mükemmel olan elektrikli, daha ‘oyuncak benzeri’ teknelerin bulunması kolaydır.

Gaz vs Elektrik

Elektrik

Elektrikli RC tekneler yeni başlayanlar için en iyisidir çünkü bakımları nispeten kolaydır ve zorluk çıkarmaz. Kontrolleri kolay ve sessiz, ortak kullanım alanları için harikalar.

Ancak, bunlar kısa bir çalışma süresine sahiptir ve bu tekneler genellikle daha kırılgan ve daha az güçlüdür. Yine de daha ucuz olmaları onları daha alternatif hale getiriyor.

Gaz

Gaz botları güçlüdür, ancak bununla birlikte gürültü yaparlar! Bölgenizde gürültü kısıtlamaları olabilir, bu, RC’nizi nerede kullanabileceğiniz konusunda daha sınırlı olacağınız anlamına gelir.

Gazlı botlar daha uzun süre daha hızlı gidecektir, ancak dağınık olabilirler. Onları çevirirseniz motoru temizlemeniz gerekecek gibi bakımı zor olabilir ve ayrıca çok daha pahalıdırlar. Daha gelişmiş RC sürücüleri için sundukları sonsuz güç sayesinde daha iyi bir seçimdir.

Gövde tipi

Doğru gövdeyi seçmek önemlidir, ancak size yardımcı olacak çevrimiçi bilgi hazinesi vardır. Gövde tipiniz deneyimlerinize ve ayrıca süreceğiniz su kütlesine bağlı olacaktır.

Deniz uçakları

Bunlar hızlıdır ve sakin, düz suda en iyi sonuc verir. Genellikle sadece bir yönde iyi dönerler.

“V” Gövdeliler

Genellikle ‘V gövdeliler’ olarak adlandırılan monoplanlar, kaba su üzerinde iyidir ve iki yönde iyi dönebilir. Hydroplanes kadar hızlı değiller.

Katamaran

Son derece hızlı ve her iki yönde de iyi dönebilir. Etkileyici görünüyorlar ve yönlendirmeleri kolaydır. Bunlar dalgalı sularda iyidir, ancak kolayca dağılabilir.

Tünel Gövde

En yavaş gövde tiplerinden biri, ancak sığ sularda iyidir. Her iki yönde de dönüşleri iyi idare edebiliyorlar ve kolayca inşa edilebilir, bakımı kolaydır.

Fırçasız Motor vs Fırçalı Motor

RC arabalarla aynı şekilde, RC teknelerde ayrıca fırçalanmış veya fırçasız motorlar bulunabilir. Fırçalı motorlar daha ucuzdur ancak genellikle çok daha az güçlüdür. Fırçalı motorlara sahip teknelerin kontrol edilmesi daha kolay ancak yine de iyi bir çalışma süresine sahip olduklarından, yeni başlayanlar için iyidir.

Fırçasız motorlar daha verimli ve güçlü, ancak aynı zamanda daha pahalı. Daha az bakım gerektirirler ve neredeyse her zaman daha fazla deneyime sahip sürücüler tarafından kullanılırlar. Ancak, çok fazla güce sahip teknelerin kontrol edilmesi zor olabilir.

Pil Türü

RC tekneler için genellikle iki pil seçeneğiniz vardır. Ni-Mh piller daha ucuz ve dayanıklıdır. Birçoğunun yeterince güçlü bulmamasına rağmen, güç / ağırlık oranına sahipler. Aşırı şarj etmeye duyarlıdırlar.

Li-Po piller ise hafif ve güçlüdür. Ayrıca aşırı şarj etmeye karşı hassastırlar ve aşırı şarj edilirse patlayabilir veya alev alabilirler. Aşırı hız için idealdirler, ancak Ni-Mh pillerden çok daha pahalıdırlar.

RC Tekne Çeşitleri – Ölçek, Yarış, Yelkenli veya Airboats

Değişken güce, hıza ve tasarıma sahip çok çeşitli tekneler varken, genel olarak RC tekneler 4 farklı türe ayrılır – bu tür farklılıklar ile.

Ölçekli Tekneler

RC ölçekli tekneler, tam ölçekli teknelere mümkün olduğunca benzer görünmek üzere tasarlanmıştır. Bu elektrikli motorlu tekneler uzun çalışma sürelerine ve genellikle daha düşük hızlara sahip olacaktır. Ölçekli tekneler en etkileyici tasarımdır.

Neredeyse herhangi bir geminin mini versiyonları gibi görünmek için tasarlanabilirler, ancak en yaygınları römorkör ve savaş gemileridir. Bu tekneler etkileyici görünse de epey karmaşık.

Yarış Tekneleri

Yarış tekneleri hızlı ve güçlüdür; özellikle suda rekabet edebilecek şekilde tasarlanmıştır. Genellikle düz tabanları vardır ve hızlandıklarında küçük bir yüzeye çıkarlar. Farklı su türleri için çok çeşitli yarış tekneleri mevcuttur. Bazıları zorlu koşullara dayanacak şekilde tasarlanmıştır, diğerleri ise sadece düz su için uygundur.

Yelkenli Tekneler

Sakin ve güneşli Pazar sabahları için ideal olan RC yelkenli tekneler, RC’lerin sakin taraflarını ortaya çıkarır. Bunlar hızlı ve öfkeli olsalar da, birçok insan sessiz oldukları için onları sever ve yeni başlayanlar için mükemmeldir.

Bunlar rüzgarla beslendikleri için düşük maliyetlidir ve  dümen için kullanılır. Birçok yelkenli meraklısı, aileleri için harika bir gün olan regatta ve yarışlarda yarışır.

RC Tekne Güvenliği

Tüm RC’lerde olduğu gibi, güvenlik her şeyden önemlidir. Bunlar sadece oyuncak değildir ve yanlış ellerde güçlü bir RC çok fazla hasar verebilir. Kullanım kılavuzunu kontrol etmeyi unutmayın ve başlamadan önce kontroller hakkında bilgi edinin. Yeni RC pilleri kullanın ve başlamadan önce daima frekansın açık olduğundan emin olun.

Arıza emniyetli cihazlar, RC teknelerde yaygındır ve değerli bir yatırımdır. Bunlar RC’nizi kontrol altında tutmanıza ve sinyal kaybederseniz gaz kelebeği servosunu tekrar konumuna getirmenize yardımcı olabilir.

Kullanımdan önce ve sonra RC’nizde hasar olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun, talimatlara göre yakıt doldurun ve teknenizi sudan doldurmayın. Etrafınızdakilerin farkında ol. Diğer tekneler, yabani otlar veya bitkiler RC’nize zarar verebilir ve hayvanların veya insanların yakınında araç kullanmayın. Ne kadar güvende olursanız olun, tekneler kolayca kontrolden çıkabilir.

Son olarak, daima bölgenizdeki düzenlemelere ve gürültü kısıtlamalarına uyun. Bu güvenlik ipuçlarını takip ederek, pahalı veya tehlikeli bir hatadan endişe duymadan hobinin tadını çıkarabilirsiniz.

RC’nizi Tuzlu Suda Kullanma

Tuzlu su teknenize zarar verebilir ve pas, tuzlu su kullanımının talihsiz bir yan etkisidir. Ardından temiz su ve nötr sabun kullanarak RC’nizi iyice temizlediğinizden emin olun. İyice kurulayın.

RC’nizi tuzlu suya koymadan önce tüm vidaların sıkı olduğundan emin olun ve teknedeki açıklıkları kapatın. Alıcıyı plastik bir torba içinde tutun ve anten için bir delik açın. Tuzlu suda alaboraysanız, tatlı suda alabora olduğunuzdan biraz daha fazla işiniz olur. Tekneyi mümkün olan en kısa sürede sudan çıkardığınızdan emin olun, ardından benzin deposunu, yakıt borularını boşaltın ve motoru temizleyin.

Yaygın Sorunlar

Motor Durma Süresi

Motorunuz durmaya devam ederse veya çalışmazsa, yakıtınızla ilgili bir sorun olacaktır. Kirli bir ekran filtreniz olabilir, yakıt hatlarınız tıkanmış veya sızan yakıt hatlarınız olabilir.

Motorunuz bir veya iki çalışmadan sonra durursa, tank havalandırması engellenebilir – bunun temizlenmesi gerekir. Durma yapan bir motor, yakıt hatlarındaki hava nedeniyle veya gaz hatlarındaki çatlaklardan da kaynaklanabilir. Her şeyi kontrol edin ve aşınma ve yıpranma sorunu olan her şeyi değiştirin.

Ağır Hızlanma

Teknenizin başlatılması ve hızlandırılması zorsa, egzoz deliğinde karbon birikintileri arayın. Kıvılcım önleyici ayrıca karbon birikintilerine sahip olabilir. Bu alanların temizlenmesi sorunu çözmelidir.

Radyo Paraziti

Parazit, teknenin kontrolünü kaybetmenize neden olabilir. Dış müdahaleyi kontrol etmek zordur, iç kısım sabitlenebilir.

Girişim, gevşek ve korunmasız bir alıcıdan (alıcınızı koruyucu köpük içine sararak sabitlenebilir), bujiden (bir direnç tapa kullanılarak sabitlenebilir) ve telsizi daha muhtemel hale getirebilecek yarı şarjlı girişim almak için.

Tamir İpuçları

RC’nizi tamir etmeye başlamadan önce hobiye yeni başlayanların biraz yardım alması gerekebilir. Temel bakım, aküyü değiştirmeyi, motoru değiştirmek aşırı ısınmayı engeller.

RC’niz devrilirse, mümkün olan en kısa sürede teknenizi sudan çıkarmanız gerekecektir. Yakıt borularını, motor ve gaz deposunu temizlediğinizden emin olun. Kahverengi bir sıvı, motorunuzdaki suyu gösterir, bu nedenle saf yağ çıkana kadar motoru boşaltmaya devam edin.

Servis desteği almak için bizimle temasa geçebilir servis hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Yeni Parçaların Temini

Bazen bazı parçaları değiştimeniz gerekebilir .  Tam olarak ne aradığınızı bilmeniz durumunda , kafanız karışırsa, size yardımcı olmak için  buradayız. Sitemizi ziyaret edebilir canlı destek hattından bilgi alabilirsiniz.

Pil Ömrünü İyileştirme

Bir RC arabadaki kısa pil ömrü yeterince sinir bozucu, ancak tekne daha da kötü! Gölün ortasındaki aküsü biterse RC teknenizi kolayca alamazsınız, bu nedenle aküyü iyi durumda tutmanız önemlidir.

Şarj etmeden önce pilinizin soğuk olduğundan emin olun. Yeniden şarj etmeden önce, tahliye işleminden sonra genellikle 15-20 dakikalık bir mola vermeleri gerekir. Kullandıktan sonra piliniz ısınırsa tehlikelidir ve derhal değiştirilmelidir.

Şişirilmiş bir pil de mümkün olan en kısa sürede değiştirilmelidir. Şişirilmiş hücrelerin patlaması riski vardır, bu yalnızca teknenizi imha etmeyecek, aynı zamanda sizi tehlikeye atacaktır. Bataryanızı aşırı şarj etmemeye dikkat edin ve% 85 boşalttıktan sonra pilinizi kullanmayın.

Son düşünceler

RC tekne alırken kontrol edemeyeceğinizden büyük bir tekne almayın. Çünkü büyük bir su kütlesindeki kontrolden çıkmış bir tekne pahalı olabilir! Küçükten başlayın ve yardıma ihtiyacınız olursa çevrimiçi tavsiyelere göz atın.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x