ACTION FIGUREMarvelSATIN ALMA REHBERİÜRÜN İNCELEME

Aşkın Gözü Kördür : Daredevil ve Elektra Birlikte Güzel

4.8kviews

Böylesine uzun bir geçmişi olan Matt Murdock ve Elektra Natchios birbirlerini çok iyi tamamlıyor  . Birini diğerinden ayrı düşünmek zor. Bir çok hikayede, neredeyse ayrılmazlar.

Daredevil ve Elektra kutupsal olarak birbirine zıt iki karakter. Terbiye ve ahlak olarak farklı değerlere sahip iki kişi. Birbirlerine yapışmış kutuplar gibi bir zıtlık. Çizgi romandan Netflix Orijinal Serisinde de ortak olan Elektra’nın usta işi manipülatörlüğüdür. Psikolojik olarak Matt Murdock’u kötüye kullanıyor, aksi takdirde yapamayacağı şeyleri yapması için ona baskı yapıyor. Matt’in ruhunu bükerek karanlık tarafını çıkarmaya çalışıyor, Matt’,n duygularının bir kısmını bastırmakta zorlanıyor

Elektra

Elektra , Marvel Universe’deki en yetenekli dövüş sanatçılarından ve ölümcül suikastçilerden biridir .

Matt Murdock’un hayatında hiç kimse Elektra Natchios‘tan daha büyük bir rol oynamadı . Arkadaşı, sevgilisi ve düşmanıydı. Sadece onu öldürmeyi ümit eden suç örgütünü yönetti ve en zor zamanlarda yan yana çalıştı.

Daredevil ve Elektra’nın ilişkileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Elektra’nın ruhunu ve geçmişini incelemeliyiz. Elektra’nın dikkat ve manipülasyon ihtiyacının nereden geldiği açıktır. Çizgi romanlarda, Elektra, babası tarafından fiziksel ve cinsel tacize uğradığına dair kötü anılara sahiptir. Bu anılar hala Elektra’yı etkilediğinden, belki de bir yetişkin olarak kendi sorunlarına yol açtı.

Gerçek hayatta, cinsel istismara uğrayan çocukların psikolojileri genellikle zarar görmüştür. Bazıları bu gerçekle büyür, ancak bazıları yaşam için olumsuz etkilenir. Elektra’nın davasında, bunun biraz dengesizleşmesine neden olduğu görülüyor.

Kafasında “zorlukla kontrol edebileceği” olarak nitelendirdiği insanlara saldırmasını söyleyen sesleri var. Sıkıntılarını giderir ve başkalarına yönelik düşüncelerini bastırır, genellikle sokakta insanlara saldırır; veya Matt’i manipüle eder. Elektra’nın manipülasyonlarının her iki türü de tehlikelidir. Zihinsel olarak, ilgilerini çeken ve kişinin çıkarları arasında çatışmaya neden olarak birini zorlar. Bu kişi için her şeyi yaptırır ama karşılığında kendi hiç bir şey yapmaz .

Daredevil

Daredevil birçok sevgiye ve düşmana sahipti, ancak hayatını Elektra Natchios kadar değiştiren kimse olmadı . Her ikisi de Master Stick altında çalıştığı zaman eğitiminin başlangıcından beri oradaydı.

Daredevil’in duyuları, Örümcek Adam’ınkiler kadar gelişmiş , hatta Peter Parker Daredevil’in tek başına bir “Spidey-Sense” olduğunu düşünür. O, yozlaşmış ve karanlık bir dünyada iyi ve aydınlık için bir güçtür.

Matt’in bir tür ilkel ve ebedi bir gücü var. Matt her zaman bencil olmayan bir kahraman olarak adalet için savaşıyor. Her zaman gündüz avukatı , geceleri kundakçı Daredevil’i oynar.

Elektra ile içsel arzularını ve içgüdülerini serbest bırakıyor. Sonuçları düşünmeden harekete geçiyor. Kendini akışa bırakırken, kanuna uymaktan endişe duymaz, kendini sınırlarına ve nihayetinde karanlık tarafına itilir.

Rüya takımı

Daredevil’in harcadığı çaba ne olursa olsun, Elektra tamamen karşılıksız değildir. Matt için gerçek duyguları olsa bile, ona göz kulak olduğu zamanlarda bile iyilik yapmıyor. Matt’i kullanıyor. Kendini ve Matt’i manipüle etmekten kendini alıkoyamıyor. Tüm bu zıtlıklara rağmen Elektra ve Daredevil birlikte Wilson Fisk’i, El’i ve daha korkunç kötü adamları yendi. Cehennem Mutfağını bir arada korudular ve inandıkları şey için savaştılar. Onlar gibi zıtlıklar uyumu içinde olabilen bir çift daha yok. Sizde koleksiyonunuz için bu mükemmel çifti ayırmayacaksınızdır. Bu tehlikeli ikiliyi, Marvel koleksiyonunda birlikte eşleştirmek istiyorsanız , aşağıdaki koleksiyon videosunu inceleyin!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x