DRONEÜRÜN İNCELEME

Nasıl Spark’lıyoruz: DJI Spark İle Harika Görüntüler Yakalamak İçin 8 Öneri!

4.2kviews

DJI’ın şimdiden efsaneleşmiş mobil dronu Spark ile harika görüntüler yakalamak için size 8 önerimiz var!

Umuyoruz ki Spark’ınız ile harika vakit geçiriyor, en mutlu anlarınızı “havalara uçarak” görüntülüyor ve anın tadını çıkartıyorsunuzdur. DJI’ın imzası niteliğini taşıyan uçuş modları ile anı yakalamak ve unutulmaz görüntüler almak o kadar kolay ve zevkli ki… Bu cep herkülü minik droneun neler yapabildiğine gelin hep birlikte bakalım ve biraz etrafta Spark’lıyalım!

1- Dünyanızı “Helix” modu ile genişletin!

Baraka belgeselini daha önce izlemiş olanlar dünyanın her yerinden inanılmaz görüntüleri izlediğinde tıpkı bizler gibi büyülendiğine eminiz. DJI Spark‘ın Helix modu gerçekten çok başarılı. Bu övmelere doyamayacağımız mod DJI Spark ile birleştiğinde sizi sadece 4 adımda Baraka’nın başrolüne yerleştirebilir. Yalnız sizden her zaman daha iyi Spark’layan birileri olabilir. Alman dağcılar Avusturya’nın en uzun ve Avrupa’nın en zorlu Ferrata’sı Königsjodler’de ceplerinden Spark’larını çıkartarak bu harika görüntüleri yakalıyor.

2- “Horizontal Pano” ile büyük fotoğrafı görün!

DJI Spark “Horizontal Pano” modu otomatik olarak yatay panoramalar yakalayabiliyor. Kullanması oldukça basit olan bu mod ile ilgili videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

3- “Bird’s Eye View” modu ile göklerin hakimi sizsiniz

Bizim tabirimizle “kuş bakışı” diye anılan bu mod da favorilerimiz arasında yer alıyor. Dünya’nın yüzölçümü 509.200.000 km²dir. Bunun %70’i 360.600.000 km² ile denizleri; %30’u 148.600.000 km² ile karaları oluşturur. Biz kara parçalarından yola çıkalım. Hangimizin, kaç defa şu an için üzerinde yaşam olduğu bilinen tek gezegene istediği her yerden kuş bakışı bakma fırsatı oldu? Gökyüzünden yer küreye bakmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Gözünüzü ve gönlünüzü açacak bir “bird’s eye view” videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.

 

4- DJI’ın egosu en yüksek modu: “Remain Center-Framed with ActiveTrack”

Tek başına Spark’layanlar için en güzel modlardan bir tanesi “Remain Center-Framed with Active Track” modu yani; beni merkezine koy ve takip et modu.

5- Bir Profesyonel gibi fotoğraf çekin: “ShallowFocus”

DJI Spark’ın bir ustaymışçasına fotoğraf çekmenizi sağlayan bu modunu kullanmak oldukça basit. Kamera ayarlarına giriyorsunuz. ShallowFocus seçeneğine tıklıyorsunuz. Ön planda olmasını istediğiniz nesneyi; kendinizi, arkadaşlarınızı ya da o an çekmek istediğiniz şey ne ise onu seçiyorsunuz ve gerisini Spark’a bırakıyorsunuz.

6- “QuickShot Dronie” modu

Hızlı çekim özellikleri arasında yer alan Dronie modu bir nevi Spark’ın uzaklaşarak selfi çekmesini sağlıyor. Spark görevini yerine getirdikten sonra aynı şekilde geri dönüyor. Quickshot dronie modunu kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise droneun arkasında geriye doğru çekilmesine yetecek kadar alan olması.

7- “Vert Pano” modu ile bu sefer büyük fotoğrafı düşey olarak görebilirsiniz.

DJI Spark’ın “Horizontal Pano” modunda olduğu gibi otomatik olarak görüntü almanızı sağlayan bu mod bu sefer düşey olarak büyük fotoğrafı görmeniz için tasarlanmış.

8- Ve son olarak Jedi 101 modu: “Palm Control”

DJI Spark’ın belki de en sevilen ve en çok göz önünde bulunan özelliği “Palm Control” modu, size el hareketleriniz ile dronu kontrol etme şansı veriyor. Bu özellik ile aynı zamanda fotoğraf çekebilirsiniz; tek yapmanız gereken gülümsemeniz ve ellerinizi kadraj şeklinde birleştirerek Spark’a doğru tutmanız.