Bilinmesi GerekenlerDJIDRONEKarşılaştırma

Mavic 2 Pro Vs. Phantom 4 Pro V2.0 : Hangi Dronu Satın Almalısınız?

2kviews

En son teknoloji, mühendislik ve yeniliği yüksek verimli insansız hava araçlarına entegre etmek, DJI için sürekli bir hedef olmuştur. Phantom 4 Pro V2.0 ve Mavic 2 Pro gibi ürünlerle , hava fotoğrafçılığı olanakları içerik üreticileri için yeniden tanımlandı . Her ikisi de inanılmaz özellikler ve dayanıklı tasarımlarla donatılmıştır, pilotların fotoğraf ve videografi taleplerinin her zaman karşılanmasını sağlar.

Yine de bir soru var. Hangi drone sizin ihtiyaçlarınıza daha uygun? Bu yazıda, her iki dronun temel özelliklerini ve vurgularını karşılaştıracağız ve doğru satın alma kararını vermenize yardımcı olacağız. Başlayalım!

  Phantom 4 Pro V2.0 Mavic 2 Pro
Tasarım İkonik Phantom Tasarımı Katlanabilir, Taşınabilir
 
Ağırlık 1375 g 907 g
Boyutlar 251 x 398,78 x 172,72 mm 214 × 91 × 84 mm (katlanmış)
 
Stabilizasyon 3 Eksenli Gimbal 3 Eksenli Gimbal
Video 100 Mbps’de 4K / 60fps 100 Mbps’de 4K / 30fps
Kamera 1 inç CMOS, 20 MP, Mekanik Deklanşör 1-bennch CMOS, 20 MP
Maksimum İletim 8 km
 
8 km
Maksimum Uçuş Süresi 30 dakika 31 dakika
Engel Algılama 5 Yön Çok Yönlü (6 Yön)

 

Phantom 4 Pro V2.0

Mavic 2 pro

     Tasarım

İkonik Phantom Serisi Tasarım

Tüm Phantom dronlar gibi, Phantom 4 Pro V2.0 sağlam ve ikonik phantom tasarımı.

 

      Kamera Performansı

100 Mbps’de 4K / 60fps

Phantom 4 Pro V2.0 ile donatılmış profesyonel bir hava fotoğrafçılığı sunar. Aynı zamanda pilotların hızlı hareket eden nesneleri çerçevede dondurmasına izin vererek yüksek hızlı eylem yakalamada muazzam bir şekilde yardımcı olur. Çarpıcı netlik.

Kristal netliğinde görüntüler görenleri hayran bırakacak seviyede. Pilotlar filme alabilir, 4k / 60fps ve ayarlanabilir f / 2.8-f / 11 diyafram açıklığı ile daha yaratıcı özgürlüğün tadını çıkarın. 1 inç CMOS sensörlü, 20 MP görüntüler 14 kare / sn Seri çekim modu ve dahası. Profesyonel çekim yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

 

      Uçuş Performansı

30 Dakika Maksimum Uçuş Süresi

30 dakikaya kadar maksimum uçuş, OcuSync 2.0 sayesinde maksimum 8 km iletim mesafesi ve maksimum 72 km / s uçuş hızı ile olağanüstü performansı elde edersiniz. İster hızlı hareket eden bir nesne yakalayın, ister pitoresk bir dağ aralığının üzerinde uçun, Phantom 4 Pro V2.0 size en son DJI uçuş performansı teknolojisini sunar.

 

      Diğer özellikler

1. Akıllı Özellikler

Akıllı özellikler sayesinde yaratıcı çekimler sadece bir tık uzaktadır. Üç ActiveTrack seçeneğiyle, kullanıcılar Profil, Spot Işığı veya Daire modunda nesneleri filme alabilir. Geliştirilmiş TapFly modu pilotların Phantom drone’larını tersine uçmasını sağlar, bu dinamik hava selfie’leri için mükemmeldir.

Uçuş yollarınızı yaratıcı bir şekilde kontrol etmek ister misiniz? Şimdi Çizim modunda yapabilirsiniz. Uzaktan kumanda ekranına bir rota çizdiğinizde Phantom 4 Pro V2.0’ınız, yüksekliğini kilitli tutarken bu yönde hareket edecektir.

2. Uzaktan Kumanda

Uzaktan kumandanın içine yerleştirilmiş isteğe bağlı 5.5 inç 1080p LCD ekran ile, yukarıda belirtilen uçuş modlarından herhangi birini kullanarak, canlı yayın, hatta doğrudan güneş ışığı altında çalışan kristal netliğinde kalite yapılabilir. DJI GO 4 uygulaması uzaktan kumandaya entegre edilmiştir ve çalışma sırasında bir mobil cihaza ihtiyaç duymaz.

3. Engel Sensörleri

Gelişmiş engel sensörleri sayesinde pilotlar artık rahatça uçabiliyor. İki arka görsel sensör, ileri ve aşağı sensörler ve yanlarındaki kızılötesi sensörler ile Phantom 4 Pro V2.0 , beş yönde güvenilir engel algılama sağlar. Aktarım sinyali kaybolursa, dronun orijinal kalkış konumuna geri getirecek bir Eve Dön işlevi vardır. Uçuş güvenliği için bu harika.

Mavic 2 Pro

     Tasarım

Katlanabilir Tasarım

Mavic 2 Pro , bir sonraki maceranızda seyahat etmenizi inanılmaz derecede taşınabilir ve rahat hale getiren katlanabilir bir tasarıma sahiptir. Drone bir torbaya paketlenebilir ve hızlı ve kolay bir şekilde çıkarılabilir.

 

      Kamera Performansı

100 Mbps’de 4K / 30fps

10 bitlik bir Dlog-M renk profiline sahip Mavic 2 Pro, kullanıcılara dinamik aralıklar üzerinde mükemmel kontrol sağlar. Bu ek esneklik, post prodüksiyonda renk derecelendirme için idealdir ve kullanıcıların büyüleyici kalite ile hayran bırakan manzaraları yakalamasına olanak tanır. Bunu 4K 10 bit HDR video, f / 2.8-f / 11 ayarlanabilir diyafram ve 1 inç 20MP CMOS sensörle eşleştirin ve ikonik hava fotoğrafçılığı oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm araçlara sahipsiniz.

 

      Uçuş Performansı

31 Dakika Maks. Uçuş zamanı

31 dakikalık maksimum uçuş süresine sahip Mavic 2 Pro, çekim seanslarınızdan en iyi şekilde yararlanmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. OcuSync 2.0 sayesinde Mavic 2 Pro 8 km’ye kadar net bir bağlantıya sahiptir. Karışıma eklenen maksimum 72 km / s uçuş hızı, bu da kullanıcıların mükemmel çekimi elde etmek için birçok seçeneğe sahip olduğu anlamına gelir.

 

      Diğer özellikler

1. Akıllı Özellikler

Mavic 2 Pro ayrıca herhangi bir pilotun iç yaratıcılıklarını ortaya çıkarmasına yardımcı olacak harika bir akıllı özelliklere sahiptir. Hyperlapse modu, yalnızca dört farklı çekim seçeneğiyle inanılmaz hareketli çekimler yapmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda son işlem sırasında klipleri otomatik olarak dengeler. Artık her zaman istediğiniz profesyonel görünümlü görüntüleri oluşturabilir ve kolayca sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Panoramalar için dört çekim modu ve POI 2.0 ve Waypoint 2.0 gibi bir dizi QuickShots ile hem yeni başlayanlar hem de deneyimli kullanıcılar için çeşitli çekim modları mevcuttur.

2. ActiveTrack 2.0

ActiveTrack 2.0, hassas tanıma, yörünge tahmini, yüksek hızlı izleme ve engel algılama gibi yeni özelliklerle izleme deneyiminizi artırmanıza olanak tanıyan büyük ölçüde geliştirildi. Mavic 2 Pro , dronun her tarafında çok yönlü engel sensörleri ile donatılmış ilk DJI drone’ydu. Bu, kullanıcıların çeşitli ortamlarda uçarken en yüksek güvenlik ve konfor formuna sahip olmalarını sağlar.

Öneriler

Phantom 4 Pro V2.0 ve Mavic 2 Pro hem 1 inç CMOS sensör ve onlara hava fotoğrafçılığı uygulaması için de mükemmel seçenekler yapmak inanılmaz özellikleri bol donatılmıştır.

Mavic 2 Pro, taşınabilirlik, uçuş performansı ve gücün mükemmel ve dengeli bir kombinasyonunu sunar. Drone taşınabilirliği, çok yönlü algılama ve 4k 10 bit HDR video sizin için önemli özelliklerse, Mavic 2 Pro mükemmel bir seçim olacaktır.

Hızlı hareket eden nesneleri, 4K / 60fps videoyu ve profesyonel çekim seçeneklerini yakalamak için mekanik bir deklanşöre sahip bir drone isteyen kullanıcılar için Phantom 4 Pro V2.0 ideal bir seçimdir. Sonuç olarak, gelişmiş özelliklerle desteklenen eğlenceli bir uçuş deneyimi arıyorsanız, Phantom 4 Pro V2.0 veya Mavic 2 Pro ile bir şeyleri yanlış yapma ihtimaliniz çok az.

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x