3D YazıcıBilinmesi GerekenlerÜRÜN İNCELEME

İNCELEME: SNAPMAKER 3’Ü 1 ARADA 3D YAZICI

3kviews

“Masaüstünüzü bir atölyeye dönüştürün” sözünü veren Snapmaker  3D yazıcı, lazer kazıyıcı ve CNC oymacısını birleştiriyor. Oldukça başarılı bir Kickstarter kampanyası 2,2 milyon dolar topladı ve şimdi Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcı daha geniş bir kitleye sunuluyor .

3D Baskı Endüstrisi, Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcısını bu düşük maliyetli masaüstü 3D yazıcısı için yapılan iddialara karşı test etti. Özellikle bu 3D yazıcı yeni başlayanlara yönelik, kullanımı kolay, üreticiler için genişletilebilir ve uygun fiyatlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm metal yapı ayrıca güvenilirlik için bir artı olarak vurgulanır.

Peki, Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcı 3D Baskı Endüstrisi mühendislik ekibinin elinde nasıl performans verdi ve bu iddiaları nasıl karşıladı?

Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcı

Snapmaker’ın ilk izlenimleri paketleme ve montaj ile başlar 
Eski atasözü ‘kapağına göre bir kitabı asla yargılama’ akılda tutulması gerekirken, ambalajlama genellikle şirketin kalibresi hakkında bir fikir verebilir. Snapmaker açıkça bir ürünü nasıl sunacağı konusunda deneyime sahiptir . Kutulu ve profesyonel sunumdan çok etkilendik – birkaç karton kutu içinde istiflenmiş ve güvenli bir şekilde kesilmiş köpük içinde yer alan bileşenler, aletler ve aksesuarlar gayet güzel görünüyor. Elbette bu, Snapmaker’ın monte edilmemiş bir biçimde gönderildiği anlamına gelir.

Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcı, net montaj talimatlarıyla iyi paketlenmiş

Bununla birlikte, gerekli montaj fazla zaman almaz.  30 dakikadan daha az bir sürede 3D baskıya hazır hale getirebilirsiniz. Bu, elektroniği üç lineer modül içerisinde önceden kablolayarak gerçekleştirilir. Bu modüllere ek olarak, taban plakası, dokunmatik ekran, ısıtmalı yatak ve kontrol modülü, verilen araçları kullanarak kurulum gerektirir. Araçlar görevi tamamlamak için yeterli olsa da, kendi setinizi kullanarak daha rahat olabilirsiniz.

Ayrıca 1.75 PLA filament, filament tutucu, güç paketi, lazer kazıma malzemesi ve sarmalı güvenlik gözlükleri için bir makarada var.

Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcı, başlamak için gereken her şeyle birlikte gelir.

Bir kez monte edildiğinde, Snapmaker sağlam metal çerçeve ile geliştirilmiş kompakt ve sağlam bir 3D yazıcı görünümüne kavuşur.  Sonra kalibrasyon işlemine başlanır. Yatak seviyeleme, sağlanan dokunmatik ekran ile manuel ayarların ve düzeltmenin bir kombinasyonunu gerektirir, bu işlem 3D baskıya zaten aşina olan ve yeni gelenlere meydan okuma ihtimali düşük olan herkes için basittir. Dokunmatik ekran, kontrollerin ana gövdeye yerleştirildiği yazıcılarda her zaman görülmeyen bir hareket serbestliği sağlayan genişletilebilir bir kablo ile bağlanır.

3D yazıcıyı kutudan çıkardıktan 30 dakika sonra

3D baskı modunda, Snapmaker 80 ° C ısıtılmış yatak sıcaklığına sahip olması gerektiği talimatlar arasında yer almasına karşın testimizde 100 ° C’yi elde ettik.

Hammadde yönetimi doğrudan tahrik sistemi tarafından gerçekleştirilir. Snapmaker açık malzeme politikasını tercih etti ve sağlanan PLA’ya ek olarak ABS de destekleniyor.

Snapmaker 3’ü 1 arada da 3D baskı

Snapmaker dilimleme yazılımı tarafından önerilen ayarları kullanarak, verilen örnek dosyayla test etmeye başladık. İlk denemede başarılı olamadık, ancak katman yüksekliğinde küçük bir ayarlama yapıldıktan ve ilk katman için baskı hızını 10 mm / s olarak değiştirdikten sonra, bu test baskısı başarılı oldu.

Snapmaker 3D baskıya başlar.

Bu aşamada, her aşama inanılmaz derecede basit olsa da, bazı kullanıcıları caydırabilecek bir sorun tespit ettiğimizi belirtmekte fayda var. Snapmaker tarafından üretilen ses belirgindi. Snapmaker sizi kesinlikle onun varlığına karşı uyarır.

Snapmaker 3D yazıcıda deneme baskısı.

Kendi dosyalarımızı 3B yazdırmaya geçtikten sonra, PLA ve ABS ile bir model test etmeye başladık.

Snapmaker resmi rakamları karşıladı. Test dosyaları ile 3D baskı yapmak için basit bir konuydu. Her iki malzemede de ortaya çıkan nesne tatmin edici bir kalitedeydi ve her iki baskı da sorun olmadan tamamlandı. Fiyat-performans olarak son derece iyiydi, Z ekseninde katman yapışması iyi gözüküyordu ve tel çekimi belirgin değildi. Bunların hepsi Snapmaker’daki 3D baskının olumlu yönleriydi .

Snapmaker yazıcıda 3B yazdırma, tercihe ve zevke dayanıyor.

Makine yeni başlayanlara yönelik olduğu söylenmesine rağmen  operasyonun bazı yönleri beklendiği kadar basit değildi. Örneğin, ilk filament yerleştirme işlemi oldukça karmaşık bir işlemdir – ancak kullanıcılar büyük olasılıkla birkaç baskıda ustalaşacaktır.

Mühendislik ekibimiz nozül tıkanmasıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamamış, ancak tıkalı nozülün çözülmesi için prosedür iyi açıklanmıştır. Yatak yapışması ve bunun nasıl çözüleceği konusunda sitemizden canlı destek alabilirsiniz.

Snapmaker ile fonksiyonel ve amaca uygun dilimleme yazılımı sağlanır. Yararlanıcı yazılım, modellerin tek yönde ölçeklendirilmesine olanak sağlayan ve bir baskı işlemine birden fazla nesne eklenmesini mümkün kılan özellikler genişletilerek geliştirilebilir.  

Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcıda lazer gravür

Snapmaker’ın genişletilmiş fonksiyonelliğini test etmeye devam ettik. Lazer gravür modülünü test ettik. Yine, talimatlar açıktı ve bu moda geçmek basit bir görevdi. Lazer kazımaya başlamak için önce 3D baskı modülünün çıkarılması gerekir. Bu, Snapmaker’ın tamamen sökülmesini gerektirmez, aslında modülleri değiştirmek için sadece 4 vidanın sökülmesi gerekir.

Snapmaker 3D yazıcıya takılı lazer gravür modülü.

Lazer gravür modülü sabitlendikten ve bir kablo takıldıktan sonra bu özelliği test etmeye başlayabildik. Önemli olarak, pakette bir çift UV koruyucu gözlük bulunmaktadır, ancak yazıcının etrafında, içinde oluşturulabilen ve sökülüp takılabilen UV koruyucu bir kılıf görmek isterdik. Bu amaç için  muhafaza temin edilebilir .

Lazer kazıma için varsayılan ayar, elde edilen model o kadar iyi tanımlanmadığı için dikkat tarafında hatalı görünüyordu. 

İkinci denememizde, sağlanan odun parçası üzerinde ortaya çıkan gravür çok daha iyiydi. İlk sonuçlarımızı Snapmaker’a anlattığımızda, yararlı bir bilgi parçası aldık. Erken modellerde lazer kazıma modülündeki etiket, lazerin odağının, modül üzerindeki düğme çevrilerek değiştirilebileceğini göstermiştir. Bu durum olmadığı ortaya çıktı ve bu şimdi giderildi. Mühendislerimiz test sırasında Snapmaker’ın tüm sorulara, giriş seviyesi bir yazıcıdan hoş bir sürpriz olacak şekilde cevap verdiğini ve müşteri hizmetlerinin bazı yüksek kaliteli makine tedarikçilerinden daha iyi olduğunu belirtti!

Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcıda lazer gravür testleri

Sonuç

Snapmaker 3’ü 1 arada 3D yazıcı, olmadığı gibi davranmıyor. Sunum ve montaj kolaylığı, sadece 3D baskıya değil, daha geniş bir Makers dünyasına giriş yapmak isteyenlere giriş seviyesi ve uygun fiyatlı bir çözüm sunmak için hedeflerinde açık olan bir şirketin ihtiyacıdır. Snapmaker’in işlevlerini test etmeye ve önümüzdeki haftalarda CNC özelliği hakkında rapor vermeye devam edeceğiz.

Maliyete göre, Snapmaker’ın bu taleplerde bulunmadığını iddia etmek zor. Asgari ayak izi ve sağlam yapısıyla Snapmaker, tomurcuklanan Üreticinin “masaüstünü atölye haline getirme” yönünde ilk adımları atmasına kesinlikle izin verebilir.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x