Bilinmesi GerekenlerDJIGÜVENLİ UÇUŞ

Yapılması Muhtemel Drone Pilot Hataları

1.3kviews

Yeni drone pilotları er ya da geç bir kaza geçirecekler ve bu durum cihaza  zarar verecek bir kaza olabilir ve yüksek ihtimal çok yaygın bir hatadan kaynaklanacaktır.

Tekrar tekrar karşılaşılan bu tip hataların önüne geçebilmek için, oyuncakhobi ailesi olarak DJI forumunda da yer alan ve en yaygın görülen 10 pilot hatasını listeledik. DJI uçaktaki uçuş verilerini analiz edebiliyor, böylece dronunuzda bir sorun olup olmadığını kayıtlardan inceleyebiliyor.

1.Orta hava kombinasyon çubuğu komutu

CSC, pilotların kalkıştan önce motorlarını çalıştırmak için kullandıkları yöntemdir. Her iki çubuğu da bir alt köşeye (iç veya dış) çekmeyi içerir. Ayrıca, drone indikten sonra motorları durdurmak için de kullanılabilir, ancak dronun yerde dönmesine neden olabileceği için tavsiye edilmez. CSC hareketi normal uçuşta gerçekleşemeyecek kadar aşırıdır, ancak gerçekleşirse, motorlar kesilecek ve dronunuz düşecek. Bunu yapacağınız tek durum, güvenlik. Uçağınızın hayatta kalması için acil durumlarda kullanılır.

Kombinasyon Çubuğu Komutu (CSC)

2.Pervane kaybetmek

Kendiliğinden sıkılan destek parçalarının bile kalkıştan önce sıkıca sıkılması gerekir. Dört parçadan birini kaybettiğinizde toparlayamazsınız, bu nedenle kaza kaçınılmazdır. Her uçuştan önce, aksesuarlarınızı daima hasar ve sıkılık açısından kontrol edin.

 
Parçaların sıkılığını kontrol edin

3.Eve Dönüş (RTH) çarpışması

Eve otomatik bir dönüş, genellikle drone vericinizden gelen sinyali kaybettiğinde gerçekleşir. Bu, İHA’nızı her zaman görüşünüzde tutmanın önemli olmasının nedenlerinden biridir. Bir ağaç veya bina gibi bir şeyin arkasında kaybolursa, sadece görüntüden kaybolmaz, aynı zamanda kontrol cihazınızdan gelen iletimleri de kaybeder. Eve otomatik bir dönüş, dronun ne olduğuna bakılmaksızın düz eve uçmadan önce önceden belirlenmiş bir yüksekliğe çıkmasını sağlar. Böylece ardındaki sinyali kaybettiğiniz de bir binayı doğrudan bir isabet alabilir. Yazılımınızdaki RTH yüksekliğini ayarlamanız, böylece dronunuzun tüm engelleri ortadan kaldırabilmesi için önemlidir. Daha da önemlisi, dronu eve dönüş için riskli bir konuma getirmeyin.

4.Evden uzun bir yoldan otomatik taşıma

20 metreden daha uzun bir ilk düşük pil uyarısı alırsanız, uçmaya devam etmek istiyorsanız otomatik dönüşü 10 saniye içinde iptal etmeniz gerekecektir. Düşük pil uyarısının bir sonraki aşamasında uçağınız otomatik inecektir. Sadece perde, yuvarlama ve yalpalama kontrolüne sahip olacaksınız. Düşük pil uyarısı almamaya çalışın. Ev noktasının yakınında bir otomatik arazi, uzak bir ağaç veya göle otomatik bir arazi olarak kademesiz olarak tercih edilir, ancak onu eve daha erken getirmek en iyisidir.

DJI Inspire 1

5.Gözden uzaklaşmak

Bunu yapmak Tehlikeli ve çoğu ülkede kurallara aykırı. Dronunuzda bir kamera olması, tamamen çevresini görebileceğiniz anlamına gelmez. Mesafeleri değerlendirmek ve elektrik hatları gibi şeyleri görmek oldukça zordur. Uçağınızı daima görüş doğrultusunda tutun. Ayrıca görebilirseniz, radyo sinyalinizin kaybolma ihtimali daha düşüktür.

6.FPV üzerinde geriye doğru uçmak

Uçağınızı geriye doğru uçarken video çekmek, bazı harika çekimler sağlıyor. Bir şey için, sahne çerçeveye girmeyecek. Ancak, gözlerinizin video monitörünüze yapıştırırsanız dronunuzun nereye doğru gittiğini göremezsiniz.  Bu şekilde çok sayıda kaza oluyor. Bakışınızı monitör ve drone arasında değiştirmeye devam edin. Ön camdan bakarken bir arabayı tersden süremezsiniz.

 7.İç mekanlarda uçmak

İçerideki çarpışmalar çok yaygındır. İç mekandaki GPS sinyali zayıf veya yok denecek kadar azdır. İçerde uçuracağınız drone’unuzu kontrol edebilme güvenini kazanmak için açık havada Atti modunda pratik yapmanız gerekiyor. DJI Phantom 3 ve Inspire 1 görüş konumlandırma ve ultrasonik yükseklik algılama özelliğine sahiptir, ancak bunlar bile kandırılabilir. Zemin çok düzse, işaretlere veya desenlere kilitlenen görüş konumlandırma çalışmaz. Benzer şekilde, zemin çok yumuşaksa, ses dalgaları yeterince iyi yansıtmaz. Uçağınız da zemindeki engellerin üzerinde yükselecek, böylece zeminde ve masanın üzerinde dolanırsa, yüksekliğini telafi edeceği için tavana çarpabilir.

DJI Phantom 3’te görüş konumlandırma

8 Eve dön modu iptali

Uçağınız 20 metreden daha uzaktaysa ve ilk düşük pil seviyesine ulaşırsa, RTH iptal edilmezse otomatik olarak eve döner. Bazı pilotlar RTH’yi iptal etmeden uyarı aldıklarında uçağı kendileri riske ederler. Daha sonra, dronun tekrar çıkardıklarından ve RTH yüksekliğine tırmanmadıklarından daha kısa bir sürede olur . Bu çok paniğe neden olabilir. Bazı pilotların ağır sonuçları olan No 1 kombinasyonunu kullanmaya çalıştıkları bilinmektedir. Bu durumda, uçağın otomatik olarak eve dönmesine izin verme veya RTH’yi iptal edip yavaşça iniş noktasına getirerek kontrolü ele alma seçeneğine sahip olursunuz.

9 Kötü uçuş alanı seçimi

Çok sayıda argüman dronunuzun güvenli çalışmasını engelleyebilir, bu nedenle uçuş yerlerinizi çok dikkatli seçin. Radyo ve GPS sinyalleri binalar ve hatta ağaçlar tarafından engellenebilir, ancak radyo direkleri, elektrik hatları ve yoğunlaştırılmış WiFi sinyalleri dronlarınızın kontrol kanallarını bozabilir. Herhangi bir parazit kaynağından uzakta açık bir yer seçin.

10 Durma mesafesi

Teknolojiyi sınırlarına zorlamanın daima bir cazibesi vardır. Pilotlar, dronlarını 400 metreden daha yükseğe ya da 500 metreden daha uzağa uçmalarına izin verilmediğini bilmelerine rağmen, hala İHA’larının sınırlarını zorlamaya yönelik bir istek var . Muhteşem teknolojinin modern İHA’lara sığmasına rağmen, anında durmuyorlar. Sizi uçarken Atti kipinde uçmayı deneyin; yakında, uçağın kontrol altında tutulması için ne kadar akıllı tazminat ödemesi yaptığını anlayacaksınız. Fakat yine de fizik yasalarını değiştiremez. Kendine durması için bolca zaman ver.

Burada bazı yararlı olacağını düşündüğümüz ipuçlarını vermeye çalıştık .Tüm bunları dikkate alırsanız, kaza yapma olasılığınız azalır ve daha güvenli ve daha iyi bir pilot olursunuz. Mutlu inişler.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x