DJI-Datalink-3- oyuncakhobi.com
DRONEÜRÜN İNCELEME

FHSS nedir?

3.9kviews

Frequency-Hopping Spread Spectrum yani Frekans Atlamalı Geniş Spektrum (FHSS) nedir?

DJI’ın üçüncü parti uzaktan kumanda modellerinde kullandığı FHSS nedir ne işe yarar gelin birlikte küçük bir inceleme yapalım.

Data Link 3 modeli uzaktan kumada FHSS kullanıyor

Eğer DJI ürünlerine uzak kaldıysanız ancak DJI‘ın stabil bir uçuş sağlayan uzaktan kumanda ve birçok avantaja sahip ve uzun bir tecrübenin eseri olarak kullanıcıya sunulan uygulamalarını kullanmak istiyorsanız sahip olmanız gereken ürün Data 3 Link olacaktır.

DataLink 3 uzaktan kumanda modeli ürünü buradan satın alabilirsiniz

DataLink 3, FHSS; geniş spektrum modülasyon kullanıyor. Sistem,  alıcı ve verici cihazın bildiği bir şablon çerçevesinde bir dar band taşıyıcı ile frekansı değiştirmektedir. Doğru senkronizasyon ile tek bir mantıksal kanal oluşturulur.  Haberleşme için senkronizasyon yapmamış bir alıcı cihaz tarafından  FHSS kısa süreli bir gürültü darbesi şeklinde yorumlanır. Anlaşılır bir dil ile bu organizasyonu tarif etmek gerekirse; veri çok küçük paketlere bölünerek diğer cihaza rastgele değişen  frekanslarda (toplam 79 frekans) gönderilir. Sadece önceden anlaşma sağlanan şablon frekansında senkronize olmuş alıcı verici cihazlar bu verileri alıp, gönderebilirler. Gönderen cihaz saniyede 1,600 kez frekans değiştirerek yüksek seviyeli bir güvenlik sağlar.