Hava fotoğrafçılığı
Bilinmesi GerekenlerDRONEHAVA FOTOĞRAFÇILIĞI

Drone İle Hava Fotoğrafçılığı İpuçları

1.5kviews

Yani bir dronunuz var ve hava fotoğrafçılığı için nereden başlamak gerektiğini bilmiyorsunuz. Fotoğraf veya video çekmek için nereye gideceğinizden emin değilsiniz. Çevrimiçi gördüğünüz gibi içerik yakalamak için güzel bir yere gitmeniz gerekebilir. Size bunun doğru olmadığını söylemek ve drone’nuzla çekim yapmak için birkaç basit ipucu sunmak için bu yazıyı kaleme aldık. 

Neredeyse on yıldır sektörün içerisindeyiz. Hava fotoğrafçılığı için sayısız görüntü ve kayıt aldık. Bundan yola çıkarak deneyimlerimizin güven payından geçtiğini söyleyebiliriz. İstediğiniz hava fotoğraflarını çekme konusunda planlama en önemli şeylerden biri olabilir. Çekilen birçok şey ayrıntılı olarak haritalandı, böylece akıldakileri çekmek için günler ve saatleri planlayabildik.  Ancak hava fotoğrafları çekmek için nasıl iyi bir yer bulabiliriz?

Fikir / Öngörü

Kendi işlerimiz için bir şeyler çekmemiz gerektiğinde, konu içeriği besleyecek bir şey olmalı. Konuyla, fikirle, kavramla ya da yaratma ihtiyacı olduğunu hissettiğimiz her şeyle ilgilenebiliriz. Su, demir yolları, dokular, mevsimler, tenis kortları ve içeriğe hizmet eden daha pek çok şeyi yıllar boyunca kayda aldık.

Çekim yapmak için bir yere her gittiğinizde, kompozisyon aydınlatmasına, günün saatine, renklere ve görünüme dikkat ettiğinizden emin olun. Fotoğraf sizin beğendiğiniz şekilde yakalandığında, fikir hayata geçirilirken düzenleme kendi başına bir süreç haline gelir. Bu işlemin amacı, fotoğrafı çekmeden önce görselleştirmektir.

Hava fotoğrafçılığı

 

Konum Planlama

Hava fotoğraçılığı için drone çekimi söz konusu olduğunda konum çok önemli. Her zaman kayda değer bir şeyler olması için güncel kalmalısınız. Bu nedenle Google Haritalar’ı sürekli olarak farklı yerlerin keşfi için kurcalamalısınız. Onları sabitleyip Google Haritalar’daki bir listeye kaydedebilirsiniz. Sonrasında hem bilgisayarımda hem de telefonda görüntülenebilir. Bu durumun işinizi kolaylaştırdığını fark edeceksiniz. Tek yapmanız gereken; aracınıza atlayıp, kaydedilen konumu açıp oraya, oraya gitmek olacaktır.

İyi bir konum bulmak, iyi hava fotoğrafları çekmenin anahtarıdır. Harika görüntüler oluşturmak için haritada üzerinde mükemmel bir yer bulmak zorunda değilsiniz, ancak fikrinize yardımcı olur. Uydu görünümünde yeterince dikkatli bakarsanız, bölgenizde neler bulabileceğinize şaşıracaksınız.

Hava fotoğrafçılığı

 

Aklınızda ki yere erken gitmek bir kaç deneme çekimi yapmak, hava fotoğrafçılığı yapacak olan herkes için temel ipucudur. Gün batımı sırasında çekim yapmak ideal olabilir. Bu yüzden o altın saatten önce bir kaç deneme uçuşu yapmak için erken gitmeye çalışın.

Haritaları açtığımızda bir kaç konumun bizim için canlı içerikleri sağlayabileceği kanısına vardık . Renkler için sonbahar mevsiminde bu yeri çekmeyi seçtik, ancak çekimin odak noktası o anlık gelişti. Google Haritalar, benim için olduğu gibi sizin için konum bulmanın birincil yöntemi haline gelirse, onunla çalıştırın.

Hava fotoğrafçılığı

 

Seyahat edecekseniz sizi neyin bekleyebileceğini bilin. İsterseniz onu kanatlandırabilirsiniz, ancak sonuç o kadar iyi olmayabilir. Bu teknik, dünyanın herhangi bir yerinde yerler bulmanıza yardımcı olabilir. Hava fotoğrafçılığı için zaman içerisinde tecrübe kazanmış olacaksınız Bu yüzden bir yere seyahat ederken, o geziyi dronlarınız ve sizin için değerlenebileceğinden emin olmak istersiniz.

Haritalara bir konum kaydetmek için istediğiniz konuma uzun dokunun, kaydet’e basın ve istediğiniz listeye ekleyin. Biz şahsen İstanbul sahil tarafından gidiyoruz, ama yolda daha kolay bir şey bulduğumuzda oldu. Bu listeyi telefonunuzda açmaya gittiğinizde, bilgisayarda olduğunuz hesapta oturum açtığınızdan emin olun ve her şeyin bağlantı kurması gerekir. Google Haritalar’ın favorim olduğunu düşünüyorum ve bunu birkaç kez yaptıktan sonra daha kolay olacağı konusunda güvenebilirsiniz.

Hava Durumu, Fotoğrafları Etkiler

İdeal hava fotoğrafçılığı için, hava durumu kontrolü kesinlikle gereklidir. Bu, çekimi yapabilir veya kırabilir ve yalnızca uçamayacağınızı öğrenmek için sağlam bir mesafe kat ettiğinizde oldukça hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Unutma, bu hatanın% 100’ü, çünkü tek yapman gereken hava durumunu kontrol etmekti.

Seyahat etmek istediğiniz yere hızlıca bir göz atın, bu konumdaki hava bulunduğunuz hava durumundan farklı olabilir. Şansa bıraktığımız birkaç örnek yaşadık ve “Tabiat Ana” galip geldi.

Olumsuz hava koşullarında uçmanın çok riskli olabileceğini biliyorsanız, lütfen şansınızı riske atmayın. Kötü hava koşullarında drone ile çekim yapmak cazip olabilir, ancak drone’nuzu kaybetmek hoş bir şey değildir, özellikle de bulunduğunuz koşullarda uçmak zorunda olmadığınızı bildiğinizde. uçmaya başlamadan önce en iyi düşünün.

Hava Sahasını Kontrol Edin

Hava fotoğrafçılığı için uçuş yaparken kurallara uymak önemlidir. Çekim yapmak için harika bir yer bulmuş olabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur yakınlarda bir hava sahası olup olmadığıdır. Ne yaptığınıza ve bunun aciliyetine bağlı olarak, yasal olarak bu şeyler üzerinde çalışabilirsiniz, ancak kendi başınıza uçacaksanız ve herhangi bir sorun istemiyorsanız, güvenli bölgede olduğunuzdan emin olun.

Sonuç

Haritanızla deliye dönün! Google, kelimenin tam anlamıyla çekim için dışarı çıktığınızda ne bekleyeceğiniz konusunda mükemmel bir fikir verir. Drone’unuzla çekim yapmak bir yere gitmekten ve onu kanat etmekten daha fazlasını bulacaksınız.

Bizim için tüm bu aktarılanlar rutin bir süreç haline geldi. Ne kadar çok uçarsanız, o kadar çok pratik yaparsınız, o kadar çok yaratırsınız, o kadar iyi olursunuz. Hava fotoğrafçılığı için tarzınızı bulacak ve sizin için bir şey ifade eden içerik oluşturmaya başlayacaksınız.

Umarım bu blog biraz yardımcı olmuştur. Yorumlarda gözden kaçan diğer hava fotoğrafçılığı ipuçlarını paylaşmaktan çekinmeyin! Herkese güvenli uçuşlar…

3.3 4 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x