Ses
Bilinmesi GerekenlerDRONEHABERLER

Drone Çekimlerinize Ses Eklemenin Faydaları

4.3kviews

Günümüzde drone endüstrisindeki en son olaylardan biri, drone görüntülerine ses ekleyen içerik yaratıcılarının sayısıdır. Bu basit eylem neredeyse dronunuzun bir mikrofonu olduğunu hissettiriyor, sadece izleyicinin duyacağı şeyi siz seçiyorsunuz.

Drone’lar genellikle ses kaydetmez. Eğer yaparlarsa, sesleri vasattır, çünkü sahne sesleri doğal ambiyansı devralır. Bazı dronlar size uzaktan kumandadan ses kaydetme seçeneği sunar, ancak bu her zaman aradığınızı vermez. Bazen okyanusun üzerinden geçerken veya bir şeyden geçerken kuşları veya swoosh’ları duymak güzeldir. Ancak dronların mikrofonu yoksa bunlardan herhangi biri nasıl olabilir?

Drone Çekimlerinize Ses Ekleme

1. Müzik

Bir çözüm, videonuza müzik eklemek olacaktır. Müzik genellikle bu sessizliği doldurur ve hatta farklı kliplere kesebilmeniz için size bir fikir bile verebilir. Ticari olarak iş yapıyorsanız, müziği kullanma izniniz olduğundan emin olmak istersiniz. Telif hakkı olmayan parçaları çevrimiçi aramak veya lisans için ödeyebileceğiniz müzik için Epidemic Sound veya Artlist gibi web sitelerine bakmak en iyisidir .

Farklı müzik eklemek videonun ruh halini değiştirebilir veya izleyiciye farklı mesajlar gösterebilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla seçenek var. Bununla birlikte, bir drone’nun bir zemin kamerası üzerinde eksik olduğu bir şey bir mikrofondur, bu nedenle konumun ambiyansını eklemenin bir yolu yoktur.

2. Ses

İkinci çözüm, videonuza ses eklemek olacaktır. Sesler ulaşım, doğa ve şehir gibi doğal ortamlardan swooshlar, bas notaları gibi ses efektlerine kadar her şey olabilir. Bu sesler efektleri müzikten farklı bir hava katıyor.

Bir şekilde sesleri eklemek, drone çekimlerinizi gerçekten daha doğal hissettirebilir. Klipleri düzenlemek biraz zaman alabilir, ancak deneyimlerime göre, büyük bir fark yarattığından emin olabilirim. Yukarıdaki klipte, ses olmadan bir drone video oynatımı göreceksiniz ve daha sonra aynı videonun tekrar sesle oynatıldığını göreceksiniz. Farkı kendiniz hissedip hissedemediğinize bakın.

Bir video yaratıcısı olarak, daha fazla insanın bunu öğrendiğini görmeyi seviyorum. Drone pilotlarının daha yaratıcı olmalarına ve zihinlerinde sahip oldukları vizyonu tekrarlamalarına yardımcı olduğunu düşünüyorum. Sesler için çevrimiçi arama yapabilir ve ihtiyacınız olanı bulabilirsiniz, ancak her zaman aynı kaliteyi alacağınız garanti değildir. Biri, sesleri seçmek için birkaç kategoriye sahip basit bir SoundPak , diğeri ise seçebileceğiniz binlerce seçeneğe sahip bir müzik ve ses kütüphanesidir.

Ses

 

3. Müzik ve Ses 

Müzik veya sesin drone çekimlerinizin daha doğal hissetmesine nasıl yardımcı olabileceğinden bahsettikten sonra, ikisini birleştirmek bazen her iki dünyanın en iyisi olabilir. Bir filmi veya reklamı düzenliyormuş gibi hissedebilirsiniz, ancak bu sizin kendi kişisel içeriğinizdir. Drone çekimlerinize ses eklemek hem eğlenceli hem de ödüllendirici olabilir. Drone’unuzla çekim yapmak için bazı yeni yerler bulmanıza yardımcı olabilecek atışlarla ilgili ipuçları için burayı tıklayın .

Drone’lar yükselişte ve videografiye ve FPV’ye girmek isteyen daha fazla insanla sesler ve müzik, çekimlerinizin öne çıkmasına gerçekten yardımcı olabilir. Drone videolarınızı iyileştirmenin yeni yollarını bulmak eğlenceli olabilir, böylece her zaman öncü olabilirsiniz.

Umarım bu makale drone çekimleriniz için sesler hakkında biraz farkındalık yaratmaya yardımcı olmuştur. Bu topluluktaki tüm drone pilotları için daha fazla seçenek / kaynak için ses için aşağıya yorum bırakmaktan çekinmeyin!

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x