drone
Bilinmesi GerekenlerDJIDRONEHAVA FOTOĞRAFÇILIĞI

Drone Endüstrisi Ekonomiyi Nasıl Etkiler ?

1.1kviews

Teknolojinin yeniliği, insanlara en ucuz ürünleri daha ucuz fiyatlarla veriyor. Drone kullanımı başlangıçta askeri uygulamalara dayanıyordu . Şimdi, bireyler 2000 liraya kadar bir ticari drone satın alabilirler.
Daha fazla erişim, Amazon gibi şirketlere ticari amaçlarla kullanılabilecekleri fikirler veriyor. Buna bir örnek,  drone kullanarak 5 pound’a kadar paketler sunmak için çalışan Amazon Prime Air . Ayrıca, çevre korumayı destekler ve uzak yerlere ilaç gönderebilirler. Ayrıca dağıtım kamyonlarından çok daha çevre dostudur.

Drone Sektörleri

Drone pazarı ticari, askeri ve tüketici sektörlerinde büyüyecek. Dronların yetenekleri, geleneksel operasyonel yöntemlerin yerini almalarına izin verir. Federal havacılık yönetimi, hobici olmayan insansız hava aracı kullanımı izinlerinde değişiklikler yaptı. Bu, dronların şirketler için zaman ve maliyetlerin azaltılmasına izin veren esneklik ile insanlardan daha az etkileşim ile kullanılabileceği anlamına gelir. Dronlar ayrıca veri analizi sağlayabilir ve gazetecilik ve tarım gibi çeşitli endüstrilerdeki performansı tahmin etmek için de kullanılabilir. Esneklikleri, yeni iş modeli türlerine bile borç verecektir.


Drone Pazarı

Drone pazarının dünya genelinde 120 milyar doları aştığı tahmin ediliyor  . Drone’lara bağlı değerin çoğu, veri toplamanın yanı sıra kendileri tarafından sağlanan hizmetlerden olacaktır. Bonsai Finance gibi şirketler sayesinde uçağı ele geçirmek daha kolay  . İnsansız hava aracı donanımının üretimi ve satın alınması daha uygun hale gelmesi, dronlarla ilgili hizmetlerin değerin çoğunu yaratacağı anlamına gelir. Drone’ların işleyişinde başarılı olan veriler, verilerin yönetilmesi ve bakımı ilgili taraflarca ele alınacaktır.

Ticari Drone Kullanımı

Dronlar toplumun altyapısına sızdığı için uygulamaları gittikçe çeşitleniyor. İşte aşağıda daha ilginç olanlardan bazıları.

3-B Haritalama

İnsansız hava araçlarının manevra kabiliyeti, 3 boyutlu haritaları her zamankinden daha kolay oluşturabildikleri anlamına geliyor. Bu manevra kabiliyeti, sahaları incelemek ve harita oluşturmak için fotoğraf çekmek için de kullanılabilir, çok daha kolay bir şekilde, yürüyerek araştırmacıların yapabileceği ve çok daha yüksek bir hızda olacaktır.

drone

 

Teslimat 

Tüketim malları için son mil teslimatında bir devrim olarak lanse ediliyor. Hem teslimat süresi ve maliyetini hem de dahil olan şirketler için kar marjlarındaki artışı etkili bir şekilde azaltacaktır. Artan ücretlerle, otonom teslimat gittikçe daha avantajlı hale gelecektir.


drone

 

Tarım

Tarım ve çiftçilik için insansız hava araçlarının kullanımı konusunda çok araştırma yapılmaktadır. Toprak ve tarla analizinin yanı sıra ekin püskürtme ve izlemenin yanı sıra, çiftçiliği optimize etmek için gerekli ilişkili verileri toplamak için çok etkili olabilirler.


drone

 

Ticari Drone’ların Geleceği

Drone pazarı sadece gittikçe büyüyor ve uygulamaları (ticari bir drone bile geçmiş) daha da çeşitleniyor. Drone’ların kapasitesinde neler yapabileceğimize dair adımlar atmamıza rağmen, gelecekte onlar için bulabileceğimiz her bir uygulamayı tahmin etmek imkansızdır. Daha fazla bilmek ister misiniz? İnternetteki en iyi drone haberleri için blogumuza göz atmaya devam edin.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x