DRONEÜRÜN İNCELEME

Beklenen Ürün Karşınızda ; DJI Phantom 4 RTK Haritalama Dronu

3.1kviews

Sivil dronlar ve hava görüntüleme teknolojisinde dünya lideri olan DJI, bugün, anket verimliliğini artırmak için yüksek performanslı bir görüntüleme sistemi ile santimetre seviyesinde gezinmeyi ve konumlandırmayı birleştiren yüksek hassasiyetli bir hava aracı drone olan Phantom 4 RTK‘nın küresel sunumunu duyurdu.

DJI’nin kurucusu, Enterprise Direktörü Sunny Liao, “The Phantom 4 RTK, DJI dronlarını ölçüm, haritalama veya inceleme işlemleri için güçlü araçlar olarak kullanan kullanıcılarının özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. drone haritalama ve anket pazarından gelen geri bildirimler ve bu çözümün, büyüme ve potansiyel talep gördüğümüz farklı kurumsal sektörlerdeki katılımımızı ve yeniliğimizi güçlendirmeye olan bağlılığımızı gösterdiğini düşünüyoruz ”dedi.

Video:

Santimetre Seviye Konumlandırma Sistemi

Yeni bir RTK modülü, doğrudan görüntü meta verilerine entegre edilmiş, gerçek zamanlı, santimetre düzeyinde konumlandırma verileri sağlayan yeni bir RTK modülüdür.

RTK olmayan bir drone, kilometrekare başına 40 saat kontrol noktası (GCP) gerektirir ve bu da birkaç saat sürmektedir. DJI Phantom 4 RTK, dahili bir santimetre hassas RTK navigasyon konumlandırma sistemine ve yüksek performanslı bir görüntüleme sistemine sahiptir. RTK konumlandırma modülü (GPS L1 L2, GLONASS L1 L2, Galileo E1 E5a ve BeiDou B1 B2) ile birlikte, 0’a ihtiyaç duyulan GCP sayısını potansiyel olarak azaltır, bu da kurulum sırasında en az% 75 tasarruf sağlar. RTK alıcısı , sinyal-az bölgelerde uçuş istikrarını sağlamak için kurulu bir yedek GNSS modülüdür. Her iki modülü de birleştiren, Phantom 4 RTK, uçuş güvenliği için optimizasyon sağlarken, karmaşık ölçüm, haritalama ve inceleme iş akışları için en hassas verilerin yakalanmasını sağlar.

RTK modülü, 1 cm + 1 ppm (yatay), 1,5 cm + 1 ppm (dikey) konumlandırma doğruluğu sağlayabilir ve Phantom 4 RTK, fotogrametrik modellerin 5 cm [1] mutlak yatay doğruluğunu sağlayabilir.

Phantom 4 RTK, 4G dongle veya WiFi hotspot kullanarak konumlandırma sistemini D-RTK 2 Mobil İstasyonuna, NTRIP (İnternet Protokolü üzerinden RTCM Ağ Aktarımı) ile bağlayabilen herhangi bir iş akışına entegre edilebilir [2].

TimeSync ile Doğru Veri Toplayın

Phantom 4 RTK’nın konumlandırma modüllerinden tam olarak yararlanmak için, yeni TimeSync sistemi, uçuş denetleyicisini, kamerayı ve RTK modülünü sürekli olarak hizalamak için oluşturuldu. Ek olarak, TimeSync, Phantom 4 RTK’nın fabrika kalibre edilmiş lens parametrelerini, her bir fotoğrafın üzerine konum, yükseklik ve diğer verilerle birlikte kaydederek, konumlandırma verilerini kameranın CMOS sensörünün merkezine eşleyerek ve böylece sonuçları fotogrametrik yöntemlerden optimize ederek optimize eder.

Hassas Görüntüleme Sistemi

Drone, 1 ”20 megapiksel CMOS sensör ile donatılmıştır. Mekanik obtüratör, panjur bulanıklığı riski olmadan fotoğraf çekerken Phantom 4 RTK‘nin hareket edebildiği gibi, misyonları veya düzenli veri yakalamayı sorunsuz hale getirir. Yüksek çözünürlük nedeniyle, Phantom 4 RTK, 100 metre uçuş yüksekliğinde 2.74 cm’lik bir Toprak Örnekleme Mesafesi (GSD) elde edebilir.

Her bir Phantom 4 RTK’nın benzersiz bir doğruluk sunmasını sağlamak için, her bir kamera merceği radyal ve teğet lens distorsiyonlarının ölçüldüğü titiz bir kalibrasyon işleminden geçer. Toplanan bozulma parametreleri, her görüntünün meta verilerine kaydedilir ve işlem sonrası yazılımların her kullanıcı için benzersiz bir şekilde ayarlanmasını sağlar.

RTK kapsamı bulunmayan alanlarda DJI Phantom 4 RTK, Post Processed Kinematics’in (PPK) kullanılmasına izin verir. DJI Phantom 4 RTK, orijinal uydu gözlem verilerinin yanı sıra efemeris verilerini de yakalar ve RTCM 3.2’deki bir PPKRAW.bin dosyasına kaydeder. biçim. Ayrıca, Phantom 4 RTK, uydu verilerini anında RINEX formatına (Receiver Independent Exchange Format) dönüştürür ve verileri bir RINEX.obs dosyasına yazar. GNSS konumunun ve kameranın dahili senkronizasyonu sayesinde, Timestamp.MRK dosyası son derece hassas görüntü pozisyonunun hassas bir şekilde kaydedilmesini sağlar. Tüm işlemle ilgili veriler, her görev için benzersiz bir klasörde Micro-SD kartta saklanır. Phantom 4 RTK’nın verilerinin tutarlılığı, verileri doğrulamak için gereken süreyi kısaltır ve manuel ayarlamalar olmaksızın çok az işlemle verimli bir işlem sonrası iş akışıyla sonuçlanır.

Daha Güvenli, Daha Akıllı ve Kararlı Uçuş

Phantom 4 RTK’nın OcuSync video iletim sistemi, drone ve uzaktan kumandası arasında sabit bir bağlantı sağlar. Sistem güçlü girişim direncine sahiptir. Daha büyük siteleri eşleştirmek için ideal olan 7 km’ye kadar bir mesafede 720p video aktarım beslemesi sunar. 30 dakikaya kadar olan uçuş süresi, pilotların pilleri değiştirmek için drone’ya binmeden uzun görevlerin tamamlanmasını sağlar. Alan tek bir pil şarjı ile eşleştirilemeyecek kadar büyük olsa bile, GS RTK Uygulamasının Çalışma Yeniden Başlatma işlevi, pil değiştirildikten sonra otomatik olarak göreve devam eder.

Mobil SDK Destekli

Phantom 4 RTK, bir mobil cihaz aracılığıyla otomasyona ve kişiselleştirme işlevlerine açılan DJI Mobile SDK ile uyumludur.

Amaçlı Uçuş Planlama Uygulaması

Yeni bir GS RTK uygulaması, pilotların Phantom 4 RTK‘yi daha geleneksel bir uçuş modunun yanı sıra iki planlama moduyla (Photogrammetry ve Waypoint Flight) akıllı bir şekilde kontrol etmelerini sağlar. Planlama modları, pilotların uçuş hızı, yükseklik, hız, kamera parametreleri ve daha fazlasını ayarlayarak drone’nun uçuş yolunu seçmelerine izin vererek otomatik haritalama veya inceleme iş akışı sunar. Planlanan uçuşlar kolayca tekrarlanabilir, ekiplerin sitenin ilerlemesini takip etmek ve değişiklikleri kolayca tespit etmek için farklı dönemlerde aynı verileri toplamasına izin verir.

GS RTK uygulaması, ofis içi uçuş planlaması için KML ve KMZ dosyalarının doğrudan yüklenmesini, tüm uçuş boyunca pozlamayı tutarlı bir şekilde tutan yeni bir obtüratör öncesi modu ve otomatik uçuş sırasında olumsuz koşullardaki pilotları uyarmak için güçlü bir rüzgar alarmı uygulamaktadır.

D-RTK 2 Mobil İstasyonu ile Sorunsuz Uyumluluk

Phantom 4 RTK, drone’ya gerçek zamanlı diferansiyel veri sağlayan ve doğru bir ölçüm çözümü oluşturan D-RTK 2 Mobil İstasyon ile uyumludur. Mobile Station’ın sağlam tasarımı ve OcuSync iletim sistemi, kullanıcıların zorlu koşullarda bile Phantom 4 RTK ile santimetre düzeyinde doğru verileri elde etmelerini sağlar.

Hayalet 4 rtk eylem

DJI, ulaşım altyapısında önemli bir oyuncu olan Avrupalı inşaat devi Strabag SE ile çalışıyor. Strabag, 2010’dan bu yana çeşitli haritalama projeleri için drone teknolojisinden yararlanıyor ve maliyetlerin azaltılmasında ve operasyonel verimliliğin artırılmasında 3D modelleme için hava verilerinin kullanılmasının faydalarını değerlendiriyor. Operasyonları için en son seçim aracı DJI Phantom 4 RTK.

İşbirliği Dijital Nesne Anketi Başkanı Dr. Thomas Groeninger ve Strabag SE’de UAV “İnşaat haritalama için kullanılan dronların bir çok avantajı var. Entegrasyonları iş akışımızı değiştiriyor ve birçok operasyonel adımı basitleştiriyor” dedi. 3B modelleri sunmak, ancak drone verilerinden oluşturulan dijital arazi modelleri daha yüksek bir nokta yoğunluğu sağlar.Bu nedenle, gerçeklik çok daha ayrıntılı olarak tasvir edilir. ”

0 0 votes
Article Rating
Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4 based on 2 votes
Brand Name
DJI
Product Name
DJI Phantom 4 RTK
Price
TRY 50000
Product Availability
Available in Stock
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x