Mavic Air 2
Bilinmesi GerekenlerDJIDRONEHABERLERYeni Ürün

Mavic Air 2 Ezberleri Bozacak !

2kviews

Nihayetinde DJI suskunluğunu bozdu. DJI Mavic serisindeki yeni dronu Mavic Air 2 nin bu yıl Nisan ayında tanıtılacağı söylentileri var. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi, drone DJI Mavic 2 serisine çok benziyor.

İlk DJI Mavic Air , 2018 yılının Ocak ayında piyasaya sürülmüş ve değiştirilmesi için bir takım gecikmeler yaşamıştı.

Öne çıkan ilk şey, bu drone’nun DJI Mavic 2 serisinin tasarımına ne kadar benzediğidir. Ancak, aldanmayın. Bu daha önce ki yazılarımızda da bahsetmiş olduğumuz ve beklediğimiz DJI Mavic 3 Pro değil . Bu yeni DJI Mavic Air 2. Görüntülere daha yakından bakalım ve hangi yenilikleri keşfedebiliyoruz bir göz atalım.

Öncelikle, kullanılan tasarım, renkler ve malzemeler DJI Mavic 2 serisine çok benziyor. Bu DJI adına akıllı bir hamle. DJI Mavic 2 serisinde gayet sağlam ve satışları oldukça başarılıydı. Tasarım yönünden bu güçlü yönlerin Mavic Air 2 ye aktarılmasının isabetli olduğunu düşünmekteyiz.

 

DJI Mavic Air 2, DJI Mavic 2 serisi ile aynı sessiz pervanelere sahiptir.

Fotoğraflardan da görüldüğü gibi dronun alt kısmında bir dizi sensör bulunuyor. Yine DJI Mavic 2 serisine çok benzer. Bir LED ışığının yanı sıra çift görüş sistemi, kızılötesi algılama sistemi ve alt yardımcı ışık, düşük ışık koşullarında aşağı sensörlere yardımcı olur. Hepsi DJI Mavic 2 serisinden taşınmış gibi görünüyor. Dronun altında ki MAVIC yazısı da gözümüze çarpmadı değil.

Mavic Air 2

 

Gimbal ve kamera kurulumu, DJI Mavic 2 Pro’dan bildiğimizle aynı tasarım gibi görünüyor , ancak fotoğraflara yakından bakınca sensörlerin boyutunun biraz değiştiğini söylemek mümkün. Bir inçlik bir sensör gibi görünmüyor.

Bu noktada özellikler açısından çok fazla şey bilinmemekle birlikte, DJI Mavic Air 2’nin 360 derece engellerden kaçınacağı görülüyor. Yine diğer bir fotoğrafta, insansız uçakların arkasında da iki sensör göze çarpıyor.

Mavic Air 2

 

Geçen yıl, DJI, 250 gramdan daha ağır olan tüm dronların ADS-B In içereceğini açıkladı, bu da drone’nun ADS-B Out ile donatılmış olduğunu varsayarak yakındaki insanlı uçakların tanınmasını sağlıyor. Böyle bir hava aracı tespit edildiğinde, DJI Go 4 uygulaması aracılığıyla kontrol edilen pilota bir uyarı iletiyor. DJI Mavic Air 2, ADS-B In özelliğine sahip ilk DJI tüketici uçağı olacak gibi görünüyor.

Mavic Air 2 Kumanda

En belirgin tasarım farkının kumanda olduğunu söylemek mümkün. Son Mavic ve Spark serilerinden görmeye alışkın olduğumuz kumanda modeli terk edilmişe benziyor. Kabaca DJI Smart Controller ile aynı şekle sahiptir, ekranı yoktur. Ayrıca, bu sefer akıllı telefonunuzu kontrol cihazının altına monte etmek yerine, cihazınızın şimdi üste bağlandığı görülüyor. Bu çok daha sezgisel bir yer gibi görünüyor.

Mavic Air 2

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x