drone motoru
Bilinmesi GerekenlerDRONEMotorlar

Temel Bakış : Drone Motoru

3kviews

Teknoloji bütün hızıyla yükselişine devam ederken bizleri de tüm gücüyle şaşırtmaya devam ediyor. Drone’lar yani “insansız hava aracı” olarak da bilinen bu küçük yardımcılar, artık her iş için kullanılır hale geldi. Sipariş için kullanan markalar, unutulmaz anıları daha geniş ve güçlü çekim için kullanan fotoğrafçılar ve çok daha fazla kullanım amacıyla drone’lar hayatımızın önemli bir parçası olmaya başladı bile.

Bu küçük yardımcıları sevenler de var, sevmeyenler de. İlgisi olanlar için droneları bir bütün olarak satın alma şansı varken, kendi dronelarını üretme şanslarına da sahipler. Ancak bunun için drone parçalarına da çok hakim olmak ve buna göre düzenleme yapmak gerekiyor. Bu parçaların en önemlisi elbette ki droneların çalışmasının temel yapısı olan drone motorları.

drone motoru

 

Temelde bu küçük yardımcılar yapılarında bulunan drone motorlarının pervaneyi çevirmesi ve bu çevrilen pervanelerin ürettiği güç sayesinde havada kalarak çalışıyor. Basitçe düşündüğümüzde bir helikopter mantığı içerse de, tabii ki bu büyük taşıyıcı araçlardan çok daha basit bir teknolojiyle kendilerini kullanıcıların ellerine bırakmış durumdalar.

Drone motoru bazen cihazın iç kısmına yerleştirilirken bazen de dış kabuğun dışına konumlandırılırlar. Ancak temelde bu iki motorun farkı olarak güç ve ağırlık dengesini söylemek mümkündür. Üstelik motorların gücüne göre de pervane çeşitleri değişiklik göstermektedir. Geniş pervaneli droneların bu yapısı, daha geniş alanlara iniş ve kalkışı dengeli bir şekilde gerçekleştirmesine izin verirler.

Drone Motor Çeşitleri

Çekirdeksiz drone motoru temelde model uçak, helikopter ve benzeri cihazların hareket etmesi için kullanılan motorlardır. Silindirik şekilli olan drone motoru ise herhangi bir projede gönül ferahlığı ile kullanabileceğiniz drone motor çeşitlerindendir. Tabii bunun yanında robotik malzemeler için ve elektirikli motor parçaları için kullanılacak olan bir diğer tür de DC drone motoru olarak geçmektedir.

Yani anlaşılması gereken o ki eğer kendi dronumuzu yapıyorsak motorla ilgili çok fazla bilgiye de hakim olmamız gerekiyor.

drone motoru

 

Drone Motoru Seçimi 

İtme gücü ve şekli, bir motor seçerken göz önünde bulundurulması gereken anahtar faktörlerden biri olarak görülmelidir. Bir motorun itme gücü genellikle gram olarak ölçülür ve motorun ne kadar hızla pervaneyi döndürdüğünü etkileyen bir konudur. Pervanenin hızı da drone gücünü ve daha da önemlisi hızına etki eden en önemli konudur. Bu yüzden drone motoru düşünüldüğünden daha dikkatle seçilmesi gerken ve drone şekline gore özenle kararlaştırılması gereken bir konudur. Bir drone hızlanmaya başlamadan önce, yer çekiminin yanı sıra sürüklenmenin üstesinden gelmek için belirli bir miktar itme gücüne ihtiyaç duymaktadır. Yani anlaşılacağı üzere bu tatlı minik yardımcılar aslında birçok engelin üstesinden gelerek havada kalabilmektedir. Bu yüzden onlara bir iyilik yaparak motorlarını, mutlu kalabilecekleri seçenekler içinden seçmek önemli bir konudur.

drone motoru

 

3 4 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x