DJI SMART CONTROLLER
DJI SMART CONTROLLER
DRONEÜRÜN İNCELEME

DJI Smart Controlleri Kimler Satın Almalı ?

2.7kviews

Genel Bakış

DJI Smart Controller, deneyene kadar ne kadar ihtiyacınız olduğunu anlamadığınız aksesuarlardan biridir. Mavic’imi uçarken uzun süredir tabletimi kullanıyorum. Ve büyük iPad ekranının kesinlikle tadını çıkarırken, çevresinde birden fazla aksesuar taşıma yükü bir miktar güçlük çıkardı. Tabii ki kurulumun sadece bir dakika kadar sürmesi gerekiyor, ancak konu yalnızca o zaman değildi. Şimdi kablolarla, bağlarla, tabletle, tablet tutucuyla ve daha sonra pil ömrünün kısıtlarıyla uğraşıyordunuz. Önce Phantom 4 Pro + ‘yı uçarken yerleşik bir monitöre sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu anladım. Söylemeliyim ki, sadece uzaktan kumanda ve Dronda sorunsuz taşıma, önyükleme ve uçma işlemi çok daha keyifli bir deneyim.

Kutu Açılımı 

DJI Akıllı Kumandayı açmak basitti. Kutuda, uzaktan kumanda, ekstra aparatlar, şarj cihazı, USB-C kablosu ve temel bir başlangıç kılavuzu vardı. Nasıl yapılır kurulum adımlarının tümü DJI web sitesinde bulunabilir.

Peki kutuda ne var:

1 DJI Akıllı Kontrolör
Ekstra uzaktan kumandalı parçalar
Hızlı şarj 
USB-C kablosu
Talimatlar ve Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Özellikler 

Şahsen benim için bir cihazda kullanım kolaylığı ve verimlilik olmazsa olmazlardandır . Uzaktan kumandayı hızlı bir şekilde çalıştırabilmek ve Uzak bir konumundayken saniyeler içinde uçabilmek mükemmeldir. Kablo ve aparatlarla uğraşmamak, drone ile uçmanın güçlüğünü gerçekten ortadan kaldırıyor. Daha büyük iPad’imle uçmayı sevdiğim kadar, kullanıcı deneyimi de bu uzaktan kumanda ile uçmanın daha eğlenceli ve verimli olduğunu düşünüyorum . Ekran, 5.5 inçlik  monitörününkine benzer bir dahili 1000 nit ekrana sahiptir .

Bu ekran, parlak bir gün ışığında monitör gölgeliği olmadan uçarken fark yaratır ve yansıma yapmaz . Göz ardı edilen bir diğer özellik, bu uzaktan kumandanın alabileceği aşırı sıcaklık koşullarıdır. Palm Springs’te uçarken aşırı sıcağa veya Tahoe’da uçarken karda olan tabletimin kapanması nedeniyle birçok dron uçuştan vazgeçtim. Bu uzaktan kumandanın -20 ila 40 ° C sıcaklıkta çalıştığı gerçeği, daha fazla vurgulanması gereken bir özelliktir. 2,5 saatlik pil ömrü, uzaktan kumanda üzerindeki bir diğer büyük gelişmedir. 

Boyut

Boyut karşılaştırması söz konusu olduğunda, Smart Controller, telefonunuz takılı durumdayken kutu içerisinden çıkan kontrol cihazı ile hemen hemen aynı boyuttadır. Ancak mevcut durumda hala her şeyin yolunda gittiğini ve boyut farkının çok kötü olmadığını gördüm. Çubuk konumlandırma Akıllı Denetleyicide biraz daha geniştir ve daha kalın tutamaçlara iyi uymaktadır. DJI, ekranı uzaktan kumandayla aynı konfigürasyonda olan çubuğun aşağısında yer almaktadır .

Uygunluk

DJI Smart Controller şimdi Mavic 2 Serisi dronu (Pro, Zoom ve Enterprise) ile uyumlu hale getiren en yeni OcuSync 2.0’ı kullanıyor. Ne yazık ki, bu eski Mavic serileri veya Air ve Spark ile çalışmayacak. Ancak yeni teknoloji ve gelişmeler ile bu sınırlamalar bölge ile birlikte ortaya çıkmaktadır. Ancak, ilerlemeye devam ederken, DJI Smart Controller‘ın gelecekteki diğer DJI modelleri ile uyumlu olacağından bahsetti .

GoShare ve Uygulamalar

Akıllı Kontrolörler ayrıca deneyiminizi geliştiren küçük özelliklerle doludur. Kumandanın depolama kapasitesini genişletmenize ve gerektiğinde sahada yedekleme ve aktarma gerçekleştirmenize olanak tanıyan üstte bir microSD yuvası vardır. Tıpkı, Phantom 4 Pro + gibi, HDMI-out, kullanıcılara harici bir monitöre veya gözlüklere canlı yayın yapma imkanı verir.

Yeni GoShare işlevi, düzenleme ve paylaşım için görüntüleri veya HD videoları hızlı bir şekilde mobil cihazınıza indirip aktarmanızı kolaylaştırır. SkyTalk (yakında) ve yeni Waypoints 2.0 gibi özellikler piyasaya sürüldüğünde, bu uzaktan kumanda daha değerli bir araç olmaya devam ediyor.

Bu Akıllı Kontrolör kimin içindir?

Bu herkes için uzak mı? Şu an 5800.00 TL olan bir fiyat etiketiyle, kesinlikle herkesin yapması en kolay satın alma işlemi değildir. Hatırlanması gereken tek şey, bunun üst seviye bir aksesuar olduğu ve uçmak için olması gerekmediğidir. Aynı kaygılar Crystal Sky monitörleri piyasaya sürüldüğünde de ortaya çıktı. Bu monitörler ayrıca birinci sınıf bir aksesuardır ve normalde daha ticariler tarafından satın alınır. Bu, profesyonel video çekimi, fotoğrafçılık, arama kurtarma için dronlarla çalışanlar veya aşırı sıcaklıklar gibi olumsuz koşullarda sık sık uçanlar için de geçerlidir. Basitçe söylemek gerekirse, bu uzaktan kumanda, görünürlüğü ve eğlenceyi artırırken iş akışını basitleştirmek isteyenler içindir. Bir bedeli var, ancak böyle entegre sistemler ile uçmaya başladığınızda, geri dönmek gerçekten zor 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x