Bilinmesi GerekenlerDJIDRONEKameralarYeni Ürün

DJI Mavic Mini’de Neden 4K Video Yok ?

2kviews

Geçtiğimiz günlerde DJI, tamamen yepyeni bir drone olan Mavic Miniyi tanıttı. Bu drone 30 dakikaya kadar uçabiliyor ve 250 gramdan daha az ağırlığa sahip. Ve bu ultra hafif ağırlık nedeniyle, rekreasyonel bir şekilde uçulduğunda Sivil Havacılık kaydı gerektirmez. Mini ile ilgili ilk izlenimlerimiz harika bir drone olduğu. Mavic Mini ağırlığı ile dünyanın farklı ülkelerinde ki yasal engellere de takılmaycak gibi gürünüyor. Bu ağırlık onu daha da gözde yapıyor. Bir konu dışında…DJI Mavic Mini, DJI Osmo Pocket gibi 100Mpbs’de 4K video çekemiyor, sadece 40Mbps bit hızında 2.7K video çekebiliyor. Neden DJI diye sormadan edemiyor insan çok haklısınız .

DJI Mavic Mini’de 4K Video Yok Mu?

Evet doğru. Daha önceki söylentiler, DJI Mavic Mini’nin 30 fps’de 4k video çektiğini ileri sürse de, gerçekte satın alabileceğiniz son sürüm, 30 fps‘de yalnızca 2.7K çekim yapıyor ve bu sadece 40 Mbps bit hızında!

Neden Diye Sorabilirsiniz? İyi soru!

DJI Osmo Pocket kamera bile aynı büyüklük algılayıcıyı kullanarak 60Kps ve 100 Mbps hızında 4K çeker.

DJI Mavic Mini, 4K video çekimi yapmıyor çünkü dronedaki işlemci aşırı ısınacakmış. Görünüşe göre, küçük DJI uçağı, uçarken 4k video görüntüsünü dahili olarak işleyerek elde edilen ilave ısıyı tutamıyor.

4K

Dürüst olmak gerekirse, buna inanmakta zorlanıyoruz çünkü DJI’nin en küçük 3 eksenli gimbal dengelenmiş kameralarından biri bile DJI Osmo Pocket bile 60 kps ve 100 Mbps hızında 4K video çekebiliyor. Ancak  DJI Mavic Mini havadayken sahip olduğu gibi vücudunun içinden ve çevresinden geçen havanın avantajına sahip değil . Sadece dronun altında ve yanlarında havalandrıma delikleri mevcut. Aşağıda ki görseli bu bağlamda inceleyin.

Aksini görene kadar DJI’ın dengeli bir tüketici kitlesi için DJI Mavic Mini‘yi 30 fps ve 40 Mbps hızında 2,7K’lık bir video çekimi ile sınırlandırarak stratejik bir pazarlama kararı verdiğine inanmaya daha meyilliyiz. Neredeyse 2 yaşındaki ve daha pahalı olan DJI Mavic Air de (4K, 30fps ve 100Mbps) bir şekilde hala tercih edilebilir bir drone olmalıdır.

Şimdi anlıyorum ki 250 gramın altındaki bir drone için OcuSync, Engelden Kaçınma vb. teknolojilerin ihmal edilmesi gibi birçok fedakarlık yapmanız gerekiyor. Bunlar uçağa ağırlık katacak güç tüketen donanım bileşenleri ve uçuş süresini kısaltacak veya daha büyük bir pil kapasitesi gerektirirecek. Ancak bahsettiğim şey, DJI Mavic Mini’nin 30fps’de 4K video ve neredeyse kesinlikle mümkün olduğunda 100 Mbps kayıt yapmasına izin vermemek gibi yazılım ve / veya üretici yazılımı kısıtlamaları .

Bize öyle geliyor ki, DJI bir sonraki DJI Mavic Mini donanım yazılımı güncellemesinde bunu değiştirecek ve istenilen seviyeye getirecektir. O çok sevilen panorama seçeneğini geri getireceklerdir. Ek olarak RAW veya DNG olarak da çekim yapabilmenin önünü açacaklarıdır. Tüm bu seçeneklerin mevcut olması, DJI Mavic Mini‘yi en üst düzey macera dronu yapacaktır hatta belki de daha fazlası.

Şimdiden Teşekkürler DJI! 

DJI Mavic Mini’de 4K kullanmama konusunda ne düşünüyorsunuz? Ankette ve aşağıdaki yorumlardan bize bildirin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x