Bilinmesi GerekenlerDJIDRONEEĞİTİM VİDEOLARIUçuş TestiÜRÜN İNCELEMEYeni Ürün

DJI Mavic Mini Menzil Testi

6.2kviews

 DJI Mavic Mini uzun mesafe menzil testi. Bu mini drone, inanılmaz olan WiFi üzerinden 3,8 km ulaşıyor. Daha az rüzgarlı bir gün geçirmeyi umuyorduk ve başka bir yer düşünüyorduk.  Tam şarjlı iki pille hızlı çekim yapmak için DJI Mavic Mini‘yi yanımız da götürdüm. Ve bu mini uçağı ne kadar uçurabileceğimizi görmeye karar verdik. Böylece bu yürüyüş yolculuğu, DJI Mavic Mini için uzun mesafeli bir drona dönüştü.

DJI Mavic Mini menzil okunaklı olduğunu kanıtladı

Videonun sonunda görebileceğiniz gibi, bir miktar rüzgar vardı. En azından saatte yaklaşık 17-18 km tahmin ediyoruz ve doğruca uçuyoruz.

Uçağı spor moduna çevirdik, çünkü rüzgarın üstesinden gelmek için bize biraz daha güç verecekti ve uçuş boyunca rüzgar koşullarını bize bildiren çok fazla uyarı olduğunu gördük. Videoyu hızlandırmaya ve sadece oynatmasına izin vermemeye karar verdik, böylece uçuşun ne kadar sürdüğünü ve pilin ne kadar çabuk tükendiğini anlıyorsunuz.

DJI Mavic Mini ile bu uçuş sırasında , küçük kare haritanın açılmasının ardından haritayı sol alt köşeden açabileceğinizi öğrendik. Bunu videoda biraz sonra göreceksiniz. Gördüğünüz gibi, bu ayarları hala miller yerine metre cinsinden ayarlanan yeni DJI uçuş uygulamasında kullandık.

Menzi Testi Sonucu 

Menzil tesitinde yaklaşık 2.700 metre civarında, düşük Wi-Fi performansı hakkında beni bilgilendiren ilk zayıf sinyal uyarısını aldık. 2.950 metrede ikinci bir mesaj vardı. Ve sonra biraz sonra, yaklaşık 3.000 metrede. Uçuşun yaklaşık dokuz dakikasında, pil hala% 60 şarj olsa bile, düşük pil seviyesine ve ev uyarısına döndü. Bu uyarıyı iptal ettik ve uçmaya devam ettik. Sonra 3,200 metrede başka bir zayıf sinyal uyarısı aldık. Ve sonra yine 3.500 metrede, yaklaşık 3.5 km de bir başka zayıf sinyal uyarısı aldık.

Bu noktada nehrin diğer tarafına yaklaşıyorduk, bu yüzden yavaşça aşağı doğru döndüm, böylece nehrin diğer tarafına ne zaman varacağımızı görebildik. Tabii ki, uygulamanın sol alt köşesindeki haritada, nehrin diğer tarafına ne zaman ulaştığınızı da görebilirsiniz. Ancak, kendi gözlerimizle görmek istedik, bu yüzden DJI Mavic Mini’deki kamerayı kapattım . Videodaki bu noktada, uygulamadaki gecikmeyi fark etmeye başladık ve saniyede daha az kare elde etmeye başladık. Besleme gecikmektedir, bu yüzden droneda bildirilen görüntüleri karşılaştırırken uygulamada gördüklerinize göre bir gecikme olduğunu fark edeceksiniz. Bu noktada, Wi-Fi sinyali kesinlikle bozuluyor.

Geri Dönüş

Bağlantıyı kaybedene kadar uçmaya devam etmedim, ancak 3.854 metre mesafeden dönmeye karar verdim. MenzilBu noktada, hala% 45 pil kaldı ve bu neredeyse dokuz dakika uçuş anlamına gelir.

Geri dönerken arkamıza rüzgar desteğini de alacağımız için % 45 pil seviyesi bizi pek de endişelendirmedi. Eve kolayca dönebileceğimize çok emindik. Çıkarken rüzgara doğru uçarken, saatte ortalama 25 kilometre. Geri dönerken, saatte 45 kilometre yaptık,

Uçağı indirdiğimde,% 20 pil kalmıştı. Videonun sonunda, dronun etrafında döndüğümde, uçağın rüzgarda nasıl hareket ettiğini tekrar görebilirsiniz. Elbette, biraz kayalık uçurumun üzerinde duruyoruz, bu yüzden rüzgar bu dağa doğru bastırıyor. Uçağın rüzgarla sarıldığını görebilirsiniz. Orada biraz cılızdı. Rüzgârın saatte 16 km kadar olduğunu tahmin ediyoruz ve DJI Mavic Mini onu yönetmek için iyi bir iş çıkardı.

DJI Mavic Mini  menzil konusudna bizi gerçekten etkiledi. Muhtemelen mini dronu daha da zorlayabilirdik, ama bu DJI Mavic Mini’nin sadece başka bir oyuncak drone olmadığını kanıtlamak için yeterliydi. Endişe duyduğum kadarıyla “Mavic” adını hak ediyor. Umarım bu videodan hoşlanmışsınızdır ve bir sonraki videoda tekrar görüşürüz.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x