DRONEÜRÜN İNCELEME

Dji Mavic 2 Pro & Dji Mavic 2 Zoom tanıtıldı,Kameralı Drone için Yeni Bir Dönem Başlıyor !

1.6kviews

Mavic 2 Serisi Yeni Akıllı Özellikler ve Optimize Edilmiş Uçuş Performansıyla İki Endüstri İlk Kamera Seçeneği sunmaktadır .

Sivil dronlar ve hava görüntüleme teknolojisinde dünya lideri olan DJI, bugün ikonik Mavic serisine iki kamera ekledi: Mavic 2 Pro, entegre bir Hasselblad kameralı ilk drone ve Mavic 2

Zoom, Optik zoom yeteneği ile dünyanın ilk katlanabilir tüketici dronu oldu .

Mavic 2, profesyoneller, hava fotoğrafçıları ve içerik yaratıcıları için tasarlanan en gelişmiş DJI kamera dronudur. Dünyanın en popüler Mavic Pro’sunun ikonik katlama tasarımını bir araya

getiren Mavic 2, yeni gimbal stabilize kameralar ve Hyperlapse ve ActiveTrack gibi gelişmiş akıllı özellikler ile daha kolay ve dinamik hikaye anlatımı için güçlü bir platform. 31 dk varan etkileyici

bir uçuş süresi ve daha istikrarlı bir video aktarım sistemi ile Mavic 2, epik çekim yapmak için en uygun uçuş deneyimini sunar.

DJI Başkanı Roger Luo, “Mavic Pro iki yıl önce piyasaya sürüldüğünde, insanların bir drone’ya bakma biçimini ve dünyadaki yaratıcılara yönelik genişletilmiş olanakları yeniden tanımladı” dedi.

“Bugün, DJI’nin yeni amiral gemisi ürünü Mavic 2 serisinin tanıtımıyla yeni bir hava fotoğrafçılığı dönemine giriyoruz. Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom, fotoğrafçıların ve video

görüntüleyicilerinin  ilhamlarını hızla havaya taşıyacak ve yaratıcı fikirlerini yeni zirvelere taşıyacak. ”

 

Mavic 2 Pro: Hasselblad ile Üstün Görüntü Kalitesi

Orta formatta fotoğrafçılık alanında dünya lideri olan Hasselblad ile ortaklaşa tasarlanan Mavic 2 Pro, üstün ışık ve renk performansı ile olağanüstü görüntü kalitesi için entegre bir Hasselblad kamerasıyla dünyanın ilk insansız hava aracıdır. 10-bit Dlog-M renk profiline sahip bir 1 inç CMOS sensörü barındıran kamera, fotoğraf ve video düzenleme için maksimum esneklik sağlamak amacıyla Mavic Pro’ya kıyasla kanal başına dört kat daha fazla renk yakalar. Mavic 2 Pro, Hasselblad’ın eşsiz Hasselblad Doğal Renk Çözümü (HNCS) teknolojisini kullanarak, en yüksek renk doğruluğu ile 20 megapiksel hava çekimlerini yakalayabilirken, f / 2.8-f / 11’den ayarlanabilir diyafram açıklığı, çok çeşitli aydınlatma koşullarında daha fazla kontrol sağlar. 4K 10 bit HDR desteği ile Mavic 2 Pro, HLG ile 4K TV’ye takılabilir ve görüntüleri doğru renk tonlarıyla çalabilir.

 

Mavic 2 Zoom: Optik ve Dijital Zoomlu Dinamik Bir Perspektif

1 / 2.3 inç CMOS sensörle çalışan Mavic 2 Zoom, DJI’nin yakınlaştırmalı ilk tüketici drone’dur ve yaratıcı bir hikaye anlatımının yeni bir çağında yer alan dinamik bir bakış açısı sunar. Mavic 2 Zoom ile, 2x optik zoom (24-48mm) ile iki katlı dijital zumu birleştirerek tam HD çözünürlüğünde kayıpsız video çeken 96mm telefoto lensi birleştirerek bir dakika sonra konunuza yakınlaşabilirsiniz. Mavic 2 Zoom üzerindeki hibrit otomatik odaklama, daha yüksek netleme doğruluğu için faz ve kontrast algılamayı, öncekinden% 40’a varan oranda daha yüksek bir netleme hızı ile birleştirir. Canlı 12 megapiksellik fotoğraflar çekin veya son derece ayrıntılı 48-megapiksel görüntü için dokuz fotoğrafı otomatik olarak yakalamak ve dikmek için optik zum özelliğini kullanan yeni Süper Çözünürlük özelliğinden yararlanarak, manzara fotoğrafçılığı için ideal bir seçenek haline getirin.

Mavic 2 Zoom’a özel yeni Dolly Zoom QuickShot modu, daha önce profesyonel sinematograflar için ayrılmış olan hikaye anlatımı için yeni bir görsel dil açar. Sahnenin tam arkaplanı ortaya çıkarılırken nesnenin aynı boyutta kalmasını sağlayarak, nesneden uzaklaştıkça otomatik olarak yakınlaştırma yaparak başka bir dünyayı çarpık bir perspektif oluşturur.

 

Mavic 2 Serisi: DJI’nin Güçlü Kamera Seçenekleri Olan Yeni Amiral Gemisi Tüketici Drone

Her iki kamera da, son derece ayrıntılı, canlı 4K ultra yüksek çözünürlüklü video yakalayarak, post prodüksiyon iş akışlarında olağanüstü bir enlem derecesine sahip olmak için H.265 sıkıştırma kodekini kullanarak saniyede maksimum 100 bitlik bir bit hızında kayıt yapar. Fotoğrafçılar için, yeni Geliştirilmiş Yüksek Dinamik Aralık özellikleri, hayaletsiz yüksek dinamik aralık için bir dizi fotoğrafı harmanlayarak Mavic 2 Pro‘ya 14 dakikalık dinamik aralık ve Mavic 2 Zoom’a kadar 13 durak veriyor.

Epic, Sinematik Çekim için Yeni Akıllı Araçlar

Mavic 2, profesyonel kalitede sonuçlar elde etmeyi neredeyse zahmetsiz hale getiren yeni akıllı uçuş modları ile hava içeriklerinin oluşturulmasında en önemli araçtır. Yeni bir Hyperlapse özelliği, sosyal medyaya anında paylaşabileceğiniz, zamanın geçtiğini gösteren çekimlerin oluşturulmasını sağlar. JPEG ve RAW fotoğrafları aynı anda bir Micro SD kart veya dahili depolama birimine kaydedilebilir, böylece düzenleme için daha fazla alan bırakılabilir. DJI GO 4 Mobil Uygulamasında bir düğmeye basit bir dokunuşla zaman dilimleri oluşturmak için Daire, Kurs Kilidi, Yol Noktası veya Serbest mod arasında seçim yapın:

Free – Hyperlapse videosunu çekerken drone’yu manuel olarak pilotlar.

Çember – otomatik olarak drone, eylemi yakalayan bir timelapse videosu oluşturmak için seçtiğiniz bir konu etrafında dairesel bir düzende uçar.
Kurs Kilidi – drone, düz bir yöne doğru yaklaşırken kamerayı çekime sabit tutar ve eşsiz bir bakış açısı yaratır.
Waypoint – karmaşık görüntüleri yakalamak için hem yükseklik hem de GPS koordinatlarına dayalı karmaşık bir uçuş yolu planlar.

Hareketli bir nesneyi çerçevede tutmak artık ActiveTrack 2.0 ile hiç olmadığı kadar kolay. Bu gelişmiş otomatik izleme özelliği, bir DJI drone‘da daha önce hiç görülmemiş güçlü bir otonom izleme ve engel algılama özellikleri kombinasyonunu sunar. Ana kamera ve ön çift görüşlü kameraları kullanarak Mavic 2, önündeki alanın üç boyutlu bir haritasını oluşturur ve hareketi analiz etmek ve konunun yolunu ileride üç saniye tahmin etmek için yeni yörünge algoritmaları kullanır. Hedefi izlerken Mavic 2, hedefinizi kesintisiz olarak çekerken engelleri algılayıp engelleyebilir. Nesneniz anlık olarak bir engelin gerisinde kalsa bile, hedefte kalabilir ve konuyu 44 mil / saate kadar daha yüksek hızlarda izleyebilir.

Daha Güvenli, Daha Akıllı ve Kararlı Uçuş

Mavic 2, karmaşık ortamlarda bile daha fazla güven ile fotoğraf çekmenize yardımcı olan otonom uçuş yetenekleri sunar. Tamamen yükseltilmiş bir FlightAutonomy sistemi, daha hassas engel algılama ve daha güvenli uçuş için verileri daha güçlü bir merkezi işlemciye iletir. İlk kez bir DJI drone’sunda, Mavic 2, yoldaki engelleri otomatik olarak algılamak ve çarpışmaları önlemeye yardımcı olmak için uçağın her tarafında 10 sensöre sahiptir, böylece mükemmel çekimi yakalamaya odaklanabilirsiniz.

Gelişmiş bir Pilot Yardım Sistemi (APAS), uçağın çevreyi analiz etmesine ve engel olmadan otomatik olarak engellerin etrafından dolaşmasına izin verir. Ayrıca Mavic 2, düşük ışık koşullarında güvenli ve hassas iniş sağlamak için otomatik olarak açılan Alt Yardımcı Bir Yardımcı Işığa sahiptir.

Yeni tasarlanan bir OcuSync 2.0 video iletim sistemi, drone ve uzaktan kumandası arasında daha sabit bir bağlantıya olanak tanır. Sistem, 2,4 GHz ve 5,8 GHz frekans bantlarını destekleyen, yukarı bağlantı ve uydu-yer hattı veri akışları için farklı frekansları kullanma kapasitesine sahip daha güçlü parazit direnç ve otomatik değiştirme özelliklerine sahiptir. Full HD görüntüleri doğrudan DJI uygulamasındaki video önbellekten anında düzenlemenize ve yüklemenize olanak tanıyan 1080p video aktarım beslemelerini 8 km’ye kadar bir mesafeden sunar. JPEG’deki orijinal çözünürlükteki fotoğraflar doğrudan mobil cihazınıza kaydedilebilir, böylece yarattığınız dosyaları drone’dan aktarmaya gerek kalmadan hemen paylaşabilirsiniz.

Aerodinamik Tasarım ve Uzatılmış Uçuş Süresi

Mavic 2’nin yeniden tasarlanan, daha aerodinamik bir uçak gövdesi, Mavic Pro’ya kıyasla% 19’a varan oranda vurarak, Mavic 2’nin Sport modunda 44 km / s hıza ulaşmasına olanak sağlıyor. Daha verimli, daha sessiz bir itiş sistemi ve gürültü azaltıcı pervanelerle kombine edilen Mavic 2, 31 dakikaya kadar maksimum uçuş süresine sahiptir.

Net fotoğraflar ve yumuşak, sarsıntısız görüntüler sağlamak için Mavic 2, yüksek hızlı hareket sırasında bile kamerasını sabitlemek için ultra hassas üç eksenli mekanik bir gimbal barındırıyor. Fotoğraf ve videolar, 8 GB dahili depolama alanı kullanılarak doğrudan drone’ya kaydedilebilir. DJI’nin müşterilerinin verilerini koruma taahhüdünün bir parçası olarak, tüm DJI kullanıcıları verilerinin nasıl saklandığını ve yönetildiğini kontrol eder.

Yeniden tasarlanan bir uzaktan kumanda, kolay saklama ve taşınabilirlik için çıkarılabilir kontrol çubuklarına sahiptir. Mavic 2, DJI Goggles ile uyumludur ve Head Tracking (İzleme Modu) modunda, kullanıcılara daha sürükleyici bir FPV uçuş deneyimi sunan -75 ° –– + 75 ° arasındaki gimbal (yaw) kontrol aralığı ile uyumludur.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x