DRONE

Programlanabilir Tello EDU Drone Duyurusu Yapıldı !

2.2kviews

Bir drone başlangıcı olan Ryze Tech, Tello adlı ilk akıllı oyuncak dronunun geliştirilmesini tamamladı ve yeni ürünü Las Vegas’ta CES 2018’de resmen tanıttı.

Tello, her yetişkinde çocuklar ve çocuklar için eğlenceli ve harika bir uçuş deneyimi sağlamak amacıyla eğlenceli, form ve işlevi dengeleyen oyuncak bir drondur. Yaklaşık bir smartwatch büyüklüğünde bir gövdeyle 85g’den daha hafif olan bu cihaz, birkaç saniye içinde hızlı bir şekilde fırlatılabilir ve avucunuzun içinde geri dönebilir.

Tello EDU bu güçlü yönler üzerine inşa edilmiştir. Kullanıcılar, yeni başlayanlar ve ileri düzey kodlayıcılar için seçenekler sunan Scratch, Swift ve Python ile programlayabilir. Dronun tanıyabileceği ve yanıt verebileceği dört Görev Pedi, fiziksel yol noktası ile birlikte geliyor. Tello EDU, kullanıcıların video akışı verilerine erişmelerine ve kodlama yoluyla temel hareket kontrolleri gibi daha gelişmiş kontroller keşfetmelerine de izin verir.

Hala eğlenceye odaklanacak çok şey var. Sadece 87g ağırlığında olsa da, Tello EDU‘da HD kamera ve flips ve püf noktaları için uçan modlar var. Tello EDU ayrıca genç beyinlere meydan okumak için sanal görevlere sahip özel bir uygulamaya sahip ve Apple’ın Swift Playgrounds uygulamasında “Tello Space Travel” macerası var.

Tello’yu STEM yaz kamplarının bir parçası olarak kullanan Drobots CEO’su Robert Elwood “Tello, çocukların öğrenme konusunda enerji kazanmasının harika bir yolu” diyor. “Güvenli, uygun fiyatlı ve erişilebilir, ancak aynı zamanda güçlü ve eğlenceli. Bir eğitimci olarak tam olarak aradığınız şey budur. Tello EDU işleri bir üst seviyeye taşıyacak ”dedi.

Daha Fazla Programlama Dilini Destekler


Tello EDU, Scratch, Swift ve Python gibi birkaç programlama dilini destekler. Basit bir Scratch editörü veya Tello EDU uygulaması kullanarak, kullanıcılar blok programlama yoluyla görevler oluşturabilirler. Apple’ın Swift Playgrounds uygulamasında kullanıcılar, bir astronotun keşfedilme rolünü üstlenirken, kullanıcıları daha geniş bir kodlama kavramı ve aktivitesi yelpazesine getirecek “Tello Space Travel” derslerini bulabilirler. Yeni SDK 2.0 ile, kullanıcılar video akışından gelen verilerle etkileşime girerek hareket kontrolü gibi olanaklar yaratan daha gelişmiş işlevler yaratabilirler. Bu yeni özellik, öğrencilere bilgisayarla görme gibi karmaşık konuların temellerini öğrenme fırsatı sunar.

DroneBlocks kurucusu Dennis Baldwin, “Öğretmenler ve öğrenciler Scratch gibi sürükle bırak dilleriyle Tello misyonlarını kodlamak için uygulamamızı kullanıyorlar” dedi. ABD’deki yüzlerce okul, Tello’yu sınıfa almak için zaten DroneBlock’ları kullandı. “Python ve Swift gibi kodlama dilleri ile açılacak olan olasılıklar dünyası için gerçekten heyecanlıyız. Ve sadece Tello EDU için yeni bir kurs yaratıyoruz.”

Görev Pedleri ile Öğrenin ve Sürü Programlayın

Tello EDU, daha zengin bir programlama deneyimi sağlayan renkli bir aksesuar olan dört Mission Pad ile satılacak. Kullanıcılar Tello EDU’ya pedlerine göre konumunu tanımayı öğretebilir ve belirli bir yanıtı tetikleyebilir.

Bir WiFi erişim noktası ile kullanıcılar, senkronize görevler yapmalarını veya karmaşık koreografi yapmalarını söyleyerek birden fazla erkek arı sürüsü programlayabilir. Görev Pedleri burada kilit bir rol oynar, dronların konumlarını anlamalarına ve komutlarına göre tepki vermelerine yardımcı olur.

Intel’den Yardım ile DJI Teknolojisi Powered by


Tello EDU, önde gelen iki ismin teknolojisiyle desteklenmektedir: DJI ve Intel. İçinde bulunan bir Intel® Movidius ™ görüntü işleme birimi, Tello EDU’nun görüş konumlandırılmasına yardımcı olur ve kararlılık ve güvenlik için yerinde durmasını sağlar. Uçuş kontrolörü ve vizyon konumlandırma sistemi, DJI’nın daha büyük uçaklarında bulunan pazar lideri teknolojisinden türetildi.

DJI’de Kuzey Amerika’nın Başkanı ve Ülke Müdürü Mario Rebello, “Ryze ile ortaklığımızı sürdürmek ve Tello serisinin gelişimini görmek için heyecanlıyız” dedi. “Bilim, mühendislik, teknoloji ve matematikle ilgilenen daha fazla çocuğa sahip olmak için büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Dronlar ve robotik, çocukların programlama ve oynamayı karıştırmasını sağlıyor. ”

Intel Corporation’ın Global Eğitim Sektörü Genel Müdürü Brian Gonzalez, “Tello’nun STEM eğitimini dünyadaki sınıflara ve dış sınıflara getirmek için güçlü bir seçenek olduğunu gördük” dedi. “Tello EDU’daki yeni kodlama dilleri ve gelişmiş yazılım özelliklerinin birleşimi yalnızca eğitimde dronlar ve bilgisayarlı düşünme olanaklarını artıracak” dedi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x