Bilinmesi GerekenlerJUO FotokapanKameralarÜRÜN İNCELEMEÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMIYeni Ürün

Fotokapan ile Sıra Dışı Dünyanın Kapılarını Açın

4.5kviews

Fotokapan birkaç yıl öncesine kadar tuzakları, avlanma birlikteliğini görüntülemek, dünyanın farklı kesimlerinde ulaşılması zor, sıklıkla nesli tükenmekte olan türlerin izlenmesi için bilim topluluğuna ilham vermek için kullanılıyordu.  Fotokapanlar ekolojik araştırma ve koruma için hayati bir araç olmaya devam ediyorlar, ancak teknolojik gelişmeler ve ulaşılabilir fiyatlarla birlikte fotokapanalar parklarda, bahçelerde, ormanlarımızda daha çok bizlerle birlikte.

Fotokapana yakalanan bir porsuk bitki örtüsünden çıkıyor.

İnsanların farkında olmadıklarına değer vermesi veya koruması zordur. Pek çok hayvan insanlara görünmek istemez veya gececidir , yerel halk çoğu zaman kendi alanlarını paylaştığı türler hakkında hiçbir fikre sahip değildir. Kamera tuzakları, insanların bu gizli dünyayı keşfetmelerine ve değer vermelerine yardımcı olmak için harika bir araçtır. İlk fotokapanınızın hafıza kartından alacağınız ilk görüntülerle, çam kozalaklarıyla dans eden çakır kuşunun hareketlerinin sizde yaratacağı heyecanı görünce ne demek istediğimizi biraz daha iyi anlayacaksınız. Bu benzersiz bir deneyim olacak kesinlikle ve bir çok doğa fotoğrafçısı fotokapanla tanıştıktan sonra başka bir bakış açısıyla fotokapanının asla terk etmedi. Sabır ve sükunetle. Doğa fotoğrafçılığı yoga kadar rahatlatıcıdır. Doğanın içinde , sizin dışınızda akıp giden dünyanın fotoğraflarını yakalamak ve aldığınız o karedeki canlının belki de bir daha asla o açıdan o eylemi gerçekleştirmeyecek veya bunu sizin dışınızda görebilen kimsenin olmayacağını bilmek olaya çok fantastik bir boyut kazandırıyor.

 
Görülmesi zor bir çam sansarı fotokapana böyle yakalanıyor.

Fotokapan ile doğa fotoğrafçılığı yapmak uzun metrajlı bir balık tutma aktivitesine benzer. Burda sizin oltanız fotokapanınızdır. Oltanızı atar ve sabırla beklemeye başlarsınız. Ama bunu balığı tutma süresiyle karıştırmamalısınız, bu bekleyiş haftalar hatta aylar sürebilir. İçinizden “Aylar mı ?” dediğinizi duyar gibiyiz. “Aylarca kayıt nasıl yapılır veya nasıl bir hafıza da depolanır ? Depolansa bile görüntüler nasıl bir zaman diliminde izlenir ?” Bütün bu sorunsalların yanıtı fotokapan çalışma prensibinde gizli. Fotokapanlar düşük enerjilerle çalışırlar ve batarya ihtiyaçları neredeyse yoktur. Bunun temel sebebi sandığınız gibi her an dakika kayıt almıyor olmasıdır.

Fotokapan Çalışma Prensibi

Fotokapan belli alan içerisinde, önünde ki hareketi algılayan  sensörlere sahiptir. Kamera üzerindeki hareket algılayıcıları, kızılötesi IR ledleri ve gece görüşlü kamerası ile konumlandırdığınız bölgede gece veya gündüz farketmeksizin kayıt yapabilir. Çekim modlarına göre hareket algıladığında video kaydı başlatabilir, fotoğraf çekebilir, hem video hem fotoğrafı aynı anda çekebilir. Hareketi ve ısıyı algılayan sensörler kamerayı tetikler ve çekim işte tam bu noktada başlar. Hareket ve herhangi bir nesnellik olmaması durumunda çalışmazlar. Bu da uzun günler sürecek bekleyişte sizin ve fotokapanınızın batarya ihtiyacını karşılamaya yarar. Fotokapanınızı sabitlediğiniz noktada hiç hareket yoksa kameranız çalışmayacaktır. Tabi ki bunun olması isteyeceğimiz son şey . Aylar süren bekleyişten sonra kayda değer hiç bir görsel olmaması için tuzağınızı kuracağınız yeri iyi etüt etmemiz gerekiyor . Acele etmeden sabırla karar vermelisiniz. Hayvanlar genellikle kendi doğalarına yabancı olan misafir cisimlere karşı ilk etapta uzaktırlar. Bu sebebten dolayı kameranızı kamufele etme ihtiyacı duyacaksınız. Juo Fotokapan kamufulaj rengiyle bu ihtiyaca yerinde hizmet eder. Üzerinde bulunan 47 adet infrared kızılötesi ledler sayesinde zifiri karanlıkta bile gece modunda başarılı çekimler yapabilmektedir. 

Fotokapan

 

Fotokapan Konumu

Makineniz ne kadar donanımlı olursa olsun, yaban hayatı ve doğa fotoğrafçılığında en önemli hususlardan ilki tuzağınızı yani fotokapanınızı doğru konumlandırmaktır. Hayvanların izlerine bakarak, gerekirse uzun süreler izleyerek geçiş rotalarını iyi tespit etmelisiniz. Beslenme alanları ve su kenaraları hayvanların uğrak noktalarıdır. Daha öncede bahsettiğimiz gibi hareketin olmadığı bir yerde doğa fotoğrafçılığı olmaz. Bir diğer önemli konu ise sabır. Ancak uzun süren bekleyişlerin sonunda kayda değer gürüntüler yakalanacaktır. Sabırsızca davranıp fotokapanınıza gitmek hayvanların tepkisine yol açar ve yeniden daha güzel bir açıyla konumlandırsanız bile hayvanlar bırakacağınız kokudan kuşkulanıp tekrar uzaklaşabilirler. Samimi ve içten görüntüler almak için hayvanlara ve kameranıza zaman verin . Bırakın bütünleşsinler. İşte o zaman yanımızda yaşayan ve çoğu zaman şaşırtıcı olan hayvan türlerini izlerken büyük bir keyif alacaksınız.

Fotokapan

 

Hayvanların davranışları ve etkileşimleri sizi heyecanlandırabilir. Mevsim ilerleyip değiştikçe sizde doğada ki değişime tanık olabilirsiniz. Ve bu bilgiler araştırma ve koruma için paha biçilmez olabilir. Görüntüleri uzaktan toplama kabiliyetleri sayesinde, büyük miktarda veri kaydedin ve kayıtları doğrulamak için bir yöntem sağlayın, uygun fiyatlarla fotokapanlara sahip olmak için sitemizi ziyaret edip canlı destek hattından detaylı bilgi alabilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x