STABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEME

DJI Osmo Pocket veya DJI Osmo Mobile 2 Hangisini Satın Almalısınız?

2.3kviews

Bu yıl, DJI hem Osmo Mobile 2 hem de Osmo Pocket‘ı piyasaya sürdü. Her iki cihaz da, günlük anlarınızı sinematik maceralara dönüştürme becerisi sunar, ancak bazı büyük farklılıklar vardır. Burada, sizin için en uygun ürünün hangisi olduğunu bulmanıza yardımcı olmak için her iki cihazın temel özelliklerine bakarak ikisini karşılaştıracağız. Başlayalım!

Kullanım kolaylığı ve taşınabilirlik

Sadece 116g’de Osmo Pocket, ağırlık bölümünde açık kazanan. İsmine göre Osmo Pocket, taşıması inanılmaz kolay; cebinize koyun ve her yere götürün.

Osmo Mobile 2, 485g’de biraz daha ağır bir cihazdır, ancak katlanabilir tasarımı sayesinde kompakt ve oldukça taşınabilirdir.

Bağımsız çalışma
Osmo Pocket, akıllı telefonun çalışmasını gerektirmeyen 3 eksenli stabilize bir el kamerasıdır. Cihaz, farklı çekim modlarında gezinmek için kullanılabilecek 1.08 inçlik entegre bir dokunmatik ekrana sahip.

Osmo Pocket kendi başına çalıştırılabilirken, Evrensel Bağlantı Noktası akıllı telefonunuza da bağlanmanıza olanak tanır. Bu yapılandırmada, akıllı telefonunuzun ekranı genişletilmiş oluşturma, düzenleme ve paylaşma seçenekleri için DJI Mimo uygulamasıyla birlikte kullanılabilir.

Osmo Mobile 2 güçlü bir araçtır, ancak tek başına çalışamaz. Kullanıcılar, akıllı telefonlarını bağlamalı ve çalıştırmak için DJI GO uygulamasını açmalıdır.

Bağlantı yöntemi
Osmo Mobile 2, akıllı telefonunuza Bluetooth ile bağlanır. Cihaz bu bağlantı olmadan çalıştırılabilir olsa da, bu yapılandırmada birçok özellik kullanılamaz.

Öte yandan Osmo Pocket, bağımsız bir cihaz olarak ve bir akıllı telefona bağlandığında tam işlevsellik sunar. Osmo Pocket, Wi-Fi *, Bluetooth veya Evrensel Bağlantı Noktası kullanılarak telefonunuza bağlanabilir.

* Akıllı telefonunuzla Wi-Fi aracılığıyla Osmo Pocket‘e bağlandığınızda maksimum 10 metre çalışma mesafesi vardır.

* Osmo Pocket‘ü akıllı telefonunuza Evrensel Bağlantı Noktası ile bağladığınızda DJI Mimo uygulaması otomatik olarak açılır.

Kurmak
Osmo Pocket, açma / kapama düğmesiyle saniyeler içinde açılabilir veya kapatılabilir ve kullanımdan önce cihazın dengelenmesi gerekmez. Evrensel Bağlantı Noktası üzerinden Osmo Pocket‘ü akıllı telefonunuza bağladığınızda DJI Mimo uygulaması otomatik olarak açılır.

Osmo Mobile 2, bir akıllı telefona Bluetooth üzerinden bağlanmanızı gerektirir ve kullanmadan önce cihazın dengelenmesi gerekir. Bu ek adımlara rağmen, cihazın kurulması inanılmaz derecede kolaydır.

Pürüzsüz Görüntüler
3 Eksenli Gimbal
Her iki cihazın da, her koşulda sarsıntı çekmeyen, 3 eksenli mekanik bir yalpalaması vardır.

Osmo Pocket resmi olarak DJI’nın en küçük el tipi 3 eksenli gimbalidir ve gimbal hareketinin son derece pürüzsüz olmasını sağlayan karmaşık algoritmalar sunar.

Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler
Osmo Mobile 2‘deki görüntü kalitesi, kullandığınız akıllı telefonun türüne bağlı olarak değişir. Ancak, bu aynı zamanda, belirli görüntüleme yeteneklerinden yararlanarak farklı akıllı telefon modelleriyle deneme yapma özgürlüğü sunar.

Buna karşılık, Osmo Pocket, çarpıcı yüksek çözünürlüklü ayrıntılarla fotoğraf çeken özel bir kameraya sahiptir. Küçük boyutun sizi aldatmasına izin vermeyin; 1 / 2,3-inç sensör, 80 ° geniş açılı lens ve f / 2.0 diyafram ile birlikte gelir. Bu, Osmo Pocket’ün 100 Mbps ve 12 MP fotoğraflarda 4K / 60fps ultra yüksek çözünürlüklü video çekmesini sağlar.

Performans Pil ömrü
Tamamen şarj edilmiş bir Osmo Pocket 140 dk video çekilebilir. *. Buna ek olarak,% 90 oranında şarj edilebilir. Osmo Mobile 2, bu kategoride 15 saate kadar pil ömrü ile gerçekten mükemmel!

* Yalnızca Osmo Pocket’ü bağımsız bir cihaz olarak kullandığınızda.

Akıllı Özellikler Her İki Üründe de Var

ActiveTrack
Daha sürükleyici bir görüntüleme deneyimi için ActiveTrack, tercih ettiğiniz konuyu otomatik olarak tanır ve izler. Neyse ki, her iki cihazda bu gelişmiş özellik mevcut.

Zaman atlama / Motionlapse
İster kaygan şehir manzaralarını ister muhteşem bir gün batımını yakalamaya çalışın, hem Osmo Mobile 2 hem de Osmo Pocket hem güzel hem de mükemmel videolar kaydedebilir.

Panorama
Çevrenizi ortaya çıkaran daha büyük çekimler için, her iki cihaz da bir tane destansı bir çekim oluşturmak için dokuz görüntüyü birbirine bağlayan 3 × 3 panorama çekebilecek kapasitededir.

Osmo Mobile 2 ve Osmo Pocket, çarpıcı bir 180 ° panorama görüntüsü oluşturmak için dört resmi birlikte dikebilir.

Düşük Işıkta Çekim
Düşük ışıklı ortamlarda harika çekimler için, her iki cihazın da istenmeyen hareketleri ortadan kaldıran ve üçayak kullanmadan çekiminizi sabit tutan 3 eksenli bir yalpalaması vardır.

Osmo Pocket için Özel
FPV Modu
Osmo Pocket, FPV modu ile gerçekten harika bir paket sunuyor ve en büyük maceralarınızı kendi benzersiz bakış açınızdan kaydetmenizi sağlıyor. Kilitli bir görüntüleme ekseni kullanmak yerine, FPV kameranın her eğiminizi ve eğilmenizi takip etmesini sağlar ve bu sayede inanılmaz bir dinamik görüntü elde edilir.

Ultra Geniş Açılı Selfie
Elbette, Osmo Mobile 2 özçekimler yapmanıza izin verir, ancak Osmo Pocket bu özelliği bir adım öteye taşıyarak ortamınızı daha fazla yakalamak için ultra geniş açılı görüntüler çekmenize olanak tanır.

FaceTrack
Osmo Pocket ayrıca bir selfie çekerken yüzünüzü otomatik olarak algılayan ve sizi maceranızın spot ışığında tutan FaceTrack özelliğini de içermektedir. Bu mod, nesnelerinizi inanılmaz bir doğrulukla izlemek ve takip etmek için de kullanılabilir.

Özel Aksesuarlar
Osmo Pocket, çekimlerinizi yükseltmenize yardımcı olacak mükemmel aksesuarlara sahiptir. Bunlar, Bluetooth’u, Wi-Fi bağlantısını ve iletimi sağlayan bir Kablosuz Modülü içerir, böylece akıllı telefonunuzu kullanarak gimbal’ı kablosuz olarak kontrol edebilirsiniz. Azami 60 metre derinlikte çekim yapmanıza izin veren su geçirmez bir kılıf da dahil olmak üzere yakında ilave aksesuarlar piyasaya sürülecek!

Hikayem ve Hikaye Modu
DJI Mimo, anlatacak bir hikayesi olan herkes için burada. Osmo Pocket’ü bir akıllı telefona bağladığında, bu özel uygulama otomatik olarak aç. Yaratıcı platformunuzu düzenleme araçyla genişletir ve görsel hikaye anlatımı dünyasında kapıyı açmak kendi fotoğraf topluluğu için bir platform sunar.

Hikayem, önceden ayarlanmış düzenleme seçenekleri içeren benzersiz bir düzenleme paketi sunar. Bu otomatik düzenleme özelliği, sosyal medya kanallarınızıda paylaşabilirsiniz kısa videolar oluşturmanızı istiyorum.

Öykü modu, yaratıcı projelerinizi canlandırmaya yardımcı olan çeşitli stilistik düzenleme hazır ayarları sunan başka bir düzenleme seçeneğidir. Yeni başlayanlar ve deneyimli kullanıcılar için tasarlanan bu mod, çekimlerinizi yükseltmek için ustalıkla tasarlanmış şablonlar ve müzikler sunar.

Son Karar!
Osmo Mobile 2, akıllı telefon ile düzgün ve sabit çekimler yapmak için mükemmel bir seçimdir. Cihaz hareket halindeyken filme almak için yapıldı ve herhangi bir durumu yakalamaya değer bir ana dönüştürdü. ActiveTrack ve Hyperlapse gibi yaratıcı çekim modları sayesinde, zahmetsizce epik sahneler oluşturabilirsiniz. Osmo Mobile 2, ayrıca, hikayenizi daha da ileri götürmenize yardımcı olan etkileyici, uzun ömürlü bir bataryaya sahiptir.

Fotoğrafçılar, videograflar, vlogcular veya benzersiz bir his ve bakış açısı ile içerik yaratmak isteyen herkes için Osmo Pocket tartışmasız şampiyondur. Şaşırtıcı derecede portatif ve hiç atış kaçırmadığınızdan emin olmak için saniyeler içinde açılır. Daha da fazla yaratıcı potansiyel sunmak için çeşitli aksesuarlar ile birlikte kullanılabilir. FPV modu, FaceTrack ve ultra geniş açılı özçekimler ile Osmo Pocket, film yapımı olanakları dünyasına kapıyı açıyor.

OSMO MOBILE 2 SATIN AL OSMO POCKET SATIN AL

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x